Home Forums Nieuw met diabetes Ter kennis making

Ter kennis making

Hai allemaal,

Kortelings had ik mij aangesloten hier en wil jullie toch wel even wat vertellen.
Zoals jullie kunnen zien in mijn profiel weet je al ongeveer wat en wie ik ben.
Dus in 2013 was type 1 vastgesteld, dit 1 jaar na mijn hartaanval waarvoor ik 3 stents heb moeten laten plaatsen.
Deze ervaring was voor mij mentaal gezien veel zwaarder dan te horen dat ik type 1 had, dit was mentaal niet zwaar voor mij maar waarschijnlijk door dat ik geen enkele ervaring of kennis had met diabetes.
Ik heb dus al het nodige gedaan, ziekenhuis en alles wat daar op volgt, het toedienen van insuline was geen probleem voor mij enz.
Wat wel veranderde in mijn leven is net zoals mijn lotgenoten hier, mijn levensstijl, ik moet dus altijd uitkijken met wat ik doe of eet en dat zal niet veranderen. Ik moet er maar mee leven he.
Ik gebruik dus het systeem van FreeStyle sinds dit verkrijgbaar was in Belgie en ervaar vele meer gebruiksgemak, niet meer prikken onderweg enz. Ik had al gelezen hier dat er mensen zijn die de meter niet meer gebruiken omdat ze dit ook kunnen doen met de app op de smartphone, hier kan ik dit niet echt want als je naar het ziekenhuis moet voor jaarlijks onderzoek dan hebben ze die reader nodig om uit te printen voor resultaat, ik weet niet hoe het gaat in Nederland, dit heeft alles te maken hier met dat je in de Diabetes conventie zit ja of nee en natuurlijk als je hier op aangesloten bent heb je alles gratis via ziekenfonds met uitzondering naaldjes voor flexpen.
Na controle in het ziekenhuis krijg ik gelijk voldoende sensoren mee voor en paar maanden en heb nog nooit een probleem gehad met levering, dus er is wel een verschil met Nederland.
Sinds mijn gebruik van die sensoren ondervind ik wel meer reactie van buitenstaanders die niet echt weten wat dit is en niet echt weten wat diabetes inhoud ( onbekend = onbemind) als ze vragen wat dat wit cirkeltje op mijn arm is dan zeg ik gewoon ( grapje he) dat dit mijn Libido sensor is hehehe, sorry he maar mijn lichaam is 62 maar niet mijn hart he.
Kortom, ik overweeg een pomp te gebruiken maar heb mijn bedenking bij gebruiksgemak, het zal best wel lastig zijn b.v. bij zwemmen omdat je al dat spul aan je lijf hebt en noem maar op zolang het weer hier normaal is kan je het wel wat verbergen onder kleding maar wat bij heel goed warm weer en je in een short wil buiten gaan, ook bij slapen, ik denk dat ik dat ding in mijn onderboek moet steken zo dan heeft men piemel ook gezelschap (hehe). Wat partner betreft, niet elke partner heeft begrip of anders gezegde weten het wel en aanvaarden het ook MAAR ze hebben geen gehoor als je wil uitleggen wat het juist inhoud en wat ze eventueel kunnen doen in geval van nood, de partner heeft wel een voordeel, als je diabetes hebt zul je niet gemakkelijk vreemdgaan want je wil niet met een andere vrouw/man naar bed gaan met zo wat machientjes en darmpje aan je buik he, tenzij die persoon ook toevallig een pom bezitter is.
Whatever, ik ervaar dat mensen die geen diabetes hebben of er geen kennis van hebben het toch raar vinden, ze hebben wel begrip maar als je moet gaan spuiten en weg gaat van tafel of zo komt het toch raar over voor hun.
Toch wel spijtig dat er niet voldoende mensen in de maatschappij er kennis van hebben niet tegenstaande dat er maar ( spijtig genoeg) steeds maar meer mensen bijkomen met diabetes.
Ik zou zeggen aan allen, laat het niet aan je hart komen, leef zoals je wilt, eet wat je wilt en drink wat je wilt, het leven is te kort om van te genieten, je kan jezelf goed genoeg bijsturen met je insuline, pomp of niet je hebt het zelf in de hand.

Met vele lieve groeten van mij aan alle lotgenoten.

  • Beste Miketype1,

    Ten eerste een hartelijk welkom op onze online-community! Wat leuk dat je je eigen ervaring met ons allemaal wilt delen. Zo te lezen heb je al het nodige meegemaakt, en ondanks dat, is jouw kijk op dit gehele proces erg inspirerend.

    Ik hoop dat je met dit bericht vele kan inspireren en motiveren. En natuurlijk lotgenoten vindt die hierover mee willen praten. We hopen nog veel van je te mogen horen op ons forum!

    Groetjes,
    Moderator ^EG

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.