Home Forums Voeding Thee mix

Thee mix

Goedenavond,

Bij een thee zaakje heb ik 2 soorten thee gekocht. Ik vind het erg lekker.
Nu vraag ik me af of dit wel goed is bij diabetes.
Het zijn mixen van heel veel ingrediënten.
Eentje is zo: stukjes appel, sinaasappelschillen, rooibos, stukjes gember, kaneel, framboosbladeren, venkel, kamillebloesems, vrouwenmantel, kruidnagel, sint-janskruid, kardemon, natuurlijke aroma’s, zwarte peper, jeneverbessen en weegbree.

Dit is uiteraard gedroogd en je hebt 1 theelepel nodig voor en kopje thee.

Toch vraag ik mij af, is dit goed? Het is zo lekker. Sinds ik diabetes heb, nu anderhalve maand, moet ik vrijwel alles dat ik lekker vind laten staan, daarom vraag ik het me hier ook van af.

 • Mijn vraag is dan altijd:

  1. heb je type 1 ?
  Dan kun je na de thee wellicht meten?

  Staat er op het doosje soms iets over Kh. ? ( Koolhydraten ?)

  Zo kan ik niks met je vraag, maar, ik zou me er niet zo heel druk over maken.

  Toen ik begon met diabetes, 1980, moest ik alles afwegen, doe ik al decennia niet meer.
  En thee is in mijn ogen onschuldig. Ik drink het ook de hle dag, maar weer “echte thee”,en niet met al die toevoegingen.

 • Weet er niet veel van maar sint janskruid in combinatie met andere medicijnen is/kan problemen geven. Weet niet welke concentratie van dat sint janskruid in de thee zit. Weet van een kennis dat het zelfs “de pil” beïnvloed en dat dokters/apothekers graag willen weten als je dat gebruikt ! Misschien is concentratie in thee wel heel laag maar ik zou het wel nagaan c.q. willen weten.

  Groet 6feet10

  • Elly

  Als je graag thee drinkt, er zijn zóveel verschillende, erg lekkere soorten. Ik drink al heel lang alleen maar thee , heb ook de kruiden thee met stukjes gedronken. Maar het klopt wat al geschreven is, liever geen St. Janskruid er in. Heeft bijwerkingen op reguliere medicatie.
  Ga eens over op groene thee, is er met en zonder smaakjes, biologisch en gewoon. Ik drink vaak Earl green. En Dirty Chai, die is te vergelijken met koffie trouwens.

 • Hoi @bloem1981

  Kijk ook even op dit forum bij de vraag van @markpompje : wat drinken jullie.

  Voor het gemak hier de “link” naar die vraag wat drinken diabeten ?

  https://nldiab-menauhant.savviihq.com/bericht/wat-drinken-jullie/

  Groetend 6feet10

  • Ben42

  Hallo Bloem 1981,
  “Dit is uiteraard gedroogd en je hebt 1 theelepel nodig voor en kopje thee.”

  De hoeveelheid thee op een theelepel is waarschijnlijk minder dan 1 gram. Dat betekend dat de maximale hoeveelheid koolhydraten ook minder is dan 1 gram. Maar waarschijnlijk is de hoeveelheid koolhydraten een fractie van de thee.

  Met anderen woorden de hoeveelheid koolhydraten in de thee is zo ontzettend klein dat deze helemaal verwaarloosbaar is. De invloed van thee op je bloedsuikers kan dus alleen maar van indirecte factoren komen, b.v. omdat je gaat sporten van de thee of er heel erg blij van wordt.

  Ben

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.