Home Forums Hulpmiddelen Tips? Ik hoor mijn sensoralarm 's nachts niet

 • Gutnre

Tips? Ik hoor mijn sensoralarm 's nachts niet

Ik heb een glucosesensor met alarm (dexcom g4). ‘s Nachts gaat regelmatig het alarm af maar mijn man en ik slapen daar meestal doorheen. Vannacht is bijvoorbeeld elk kwartier het alarm afgegaan en heb ik urenlang hoog gezeten voordat mijn man het merkte en me wakker maakte.
Ik heb al geprobeerd om hem op verschillende plekken te leggen (nachtkastje, verschillende plekken in bed bv naast het kussen, tussen ons in in bed, bij armen, naast hoofd, tussen ons in op het houten hoofdeind van het bed) maar dat helpt niet. Heeft iemand tips?

 • Een suggestie die ik wel eens gelezen heb is om de Dexcom op trilstand te zetten en in een (metalen) kom met munten of andere kleine metalen voorwerpen te leggen. Dat schijnt veel herrie te maken.

 • Via smartphone instellen en dan een irritant geluid/muziekriedel aan koppelen ? #idee #weet niet of het mogenlijk is.

  6feet10

 • Ik weet niet of ik dit mag plaatsen, zo niet dan moet een moderator dit maar verwijderen, maar mijn man heeft een aantal jaren geleden de hyperalarm detector app ontwikkeld. Deze is vrij te downloaden via de playstore, maar is wel vrij ingewikkeld te installeren. Daarom kan je altijd contact met hem opnemen. Mijn man heeft deze app ontwikkeld voor onze zoon die ook door alle alarmen heen slaapt. (mijn man heeft meegrdaan aan het beste zorgidee en aan het beste diabetes idee om de app beter te ontwikkelen -wat niet gelukt is helaas-, wie weet staan er nog filmpjes van op internet voor een idee)

 • Hoi @suikerspin. @moderator

  Is een gratis app zo te zien ( Google Play ) voor een beperkt aantal pompen geschikt.

  Info uit Google Play #terinfo

  Deze app luistert naar geluiden in de omgeving en detecteert automatisch het alarmgeluid van een insulinepomp die is uitgerust met een glucose sensor. De app kan dan naar keuze een muziekclip afspelen, een Philips Hue lamp aanzetten of het alarm doorgeven naar een tweede telefoon (die dan moet zijn uitgerust met de bijbehorende ‘Hyper Alarm Receiver’ app).
  Deze app is momenteel bedoeld voor gebruik in combinatie met een Medtronic 640g insulinepomp, en het is de bedoeling om in de toekomst ook andere insulinepompen toe te voegen als daar behoefte voor is.
  Deze app is uitsluitend bedoeld als ondersteuning van de bestaande functie van de insulinepomp en sensor. De auteur kan geen garantie geven dat alle alarmen worden gedetecteerd, en het blijft dus de verantwoordelijkheid van de gebruiker om er van gebruik te maken. Uiteraard zullen gebruikservaringen worden gebruikt om de app verder te verbeteren.
  (Update: inmiddels is ook de Minimed Veo toegevoegd, deze optie is echter nog niet met een echte pomp getest.
  Als er iemand deze optie heeft getest, laat dan even weten of het werkt!)

  Dit idee werd in october 2016 genomineerd als een van de finalisten bij ‘Het Beste Zorgidee van 2016’
  Dit ter info, anders door @moderator te verwijderen 🤔

  Groet 6feet10

  • Gutnre

  Dat klinkt als een optie die app! Ik heb wel een dexcom en die heeft geen wifi verbinding o.i.d. dus ik weet niet of dat werkt, maar ik wil het graag proberen? Hoe heet/heten de apps? ik heb zelf een samsung telefoon.

 • de app heet hyperalarmdetector, staat in de playstore. Email staat erbij voor evt. vragen

 • Er moet voor de dexcom mogelijk nog wel een kleine aanpassing worden gemaakt in de app omdat de dexcom waarschijnlijk andere alarm piepjes gebruikt dan de Medtronuc 640g.

  • BertR

  Het lijkt mij goed om voor de Dexcom G4 sensor niet al te veel inspanning meer te doen of kosten te maken. Dexcom stopt namelijk aan het eind van dit jaar met de levering van de G4.
  Je zult dan moeten overstappen op de G5 of de G6 sensor. Voor deze sensoren is er een telefoon app beschikbaar waarbij je zelf je alarmsignaal en de sterkte op de telefoon kunt instellen.
  Als je toch voor de komende maanden een oplossing zou willen hebben, dan is mij advies om een Xdripkit te kopen in Engeland (€85,-). Je kan daarmee de meetsignalen van de G4-sensor doorzenden naar de Xdrip+-app op een smartphone. Ook hierbij is de signaaltoon en het volume instelbaar en naar ik aanneem voldoende luid om gewekt te worden.
  Bij mij gaat dat in ieder geval uitstekend. :)

  Groet
  Bert

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.