Home Forums Nieuw met diabetes Tips voor vragen aan de huisarts

Tips voor vragen aan de huisarts

Vorige week is bij toeval type2 bij mij ontdekt en woensdag langs bij de huisarts voor meer informatie maar ben benieuwd naar tips die jullie hebben.

Het is gevonden doordat ik was langsgegaan bij de huisarts omdat ik 6 jaar terug 15kg was aangekomen en al 4 jaar mijn hele levenstijl heb omgegooid maar weinig afviel en dit weer langzaam aankwam. In juli ben ik via de huisarts bij een dietist geweest en koolhydraat arm gaan eten incl. een strenge versie met maar 6gr koolhydraten per maaltijd. Maar er gebeurde niks en ik kwam zelfs iets aan dus werd ik terug verwezen naar de huisarts om te zoeken naar een medische oorzaak. Uiteindelijk heeft de huisarts mijn bloed op alles laten testen en kwam eruit dat ik een met nuchtere meting had net iets over de 7 zat en dat er bij mijn langdurige bloedsuikerspiegel niks te zien was. Ze zei te verwachten dat als ik afval ik dan ook weer zonder medicijnen kan leven. Maar daar zit bij mij nu net probleem dat dit niet lukt en dat het erop lijkt dat koolhydraat arm voor mij ook niet echt werkt.

Ik heb telefonisch al wat info gekregen van mijn huisarts maar ga woensdag langs voor behandelplan en omdat ik nog wat vragen heb. Ik heb in ieder geval al wel een verwijzing naar een internist gekregen maar krijg binnen nu en 2 weken pas bericht over wanneer ik uberhaupt op een eerste afspraak kan langskomen (dus verwacht dat dit nog minstens een maand of zelfs langer duurt). Niemand in mijn omgeving heeft diabetes dus ik heb 0 idee van wat ik kan verwachten of moet weten en vragen. Dus zijn er dingen die jullie aanraden om bij de huisarts naar te vragen? Of hebben jullie tips die goed zijn om te weten ? Ik weet niet wat ik kan verwachten en heb daardoor ook moeite met te bedenken wat ik nog zou moeten weten/vragen bij de huisarts.

 • Wat denk je zelf?
  Wij kunnen toch niet bedenken wat jij moet vragen?

  • Ik vind dit een beetje een lullig antwoord. Ik vraag gewoon om tips of dingen die anderen hebben geholpen omdat ik het niet weet. Je hoeft niet te reageren als jij vind dat mijn vraag onzin vind.

 • Volg je alleen een dieet of ben je ook meer gaan bewegen? Er zijn sinds een tijdje gecombineerde leefstijlprogramma’s, die vergoed worden uit de basisverzekering. Wel ten laste van het eigen risico. Er zijn verschillende soorten, die goed resultaat boeken en wellicht dat je er ook baat bij hebt. De huisarts kan je doorverwijzen.

  Heb je al eens verdiept in langzame en snelle koolhydraten?
  Zie bijv. https://www.diabetesfonds.nl/minder-suiker/veelgestelde-vragen/wat-zijn-koolhydraten.

  Je kan je huisarts ook nog vragen naar je schildklierwerking, metabool syndroom en vitamine d gehalte, maar dan ga je wel de medische diepte in. Aan de andere kant ben je al 6 jaar aan het worstelen met je gewicht. Sterkte en laat graag weten hoe eaa verloopt.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.