Home Forums Lichamelijke complicaties Toekomst met polyneuropatie

Toekomst met polyneuropatie

Ik heb 48 jaar diabetes type 2. Vorige week kreeg ik van de neuroloog te horen dat ik in beide benen polyneuropatie heb. Ik heb 2 capsules Duloxetine 60 mg gekregen. Ik ben nu bijna 66 jaar en ben ook hart-long.

 • Miranda, bij mij begon het slechtere lopen in 1985, de diagnose neuropathie kreeg ik in 1990. In al die jaren op zoeken geweest naar goede pijnbestrijding, ook medicatie gekregen waarvan ik alleen maar sliep, dus snel gestopt daarmee. Ik heb heel lang diverse soorten yogalessen gegeven om goed in beweging te blijven en vond 16 jaar terug een arts acupuncturist waar ik nog steeds ben, als pijnbestrijder.Ik heb sinds kort een Tens tegen de pijn in mijn rug.
  En ik slik Alfa Liponzuur, prima supplement tegen de klachten.
  Er is te leven met neuropathie ook als je meer klachten hebt. Hou er wel altijd rekening mee. Het is af te remmen, niet te genezen jammer genoeg. Ik loop al jaren op orthopedische schoenen, sinds een paar jaar ben ik gestopt met yoga lessen geven maar doe nog wel met regelmaat mijn oefeningen. Ik ben nu 73 jaar met 59 jaar type 1.
  Als je meer wilt weten hoor ik het wel.
  Op onderstaande links kan je er iets over lezen

  https://www.dvn.nl/wat-is-diabetes/lichamelijke-complicatie
  http://www.neuropathie.nu

 • Hallo Elly
  Bedankt voor je antwoord. Ik begrijp dat het niet te genezen is. Ik heb ook een acupuncturist dus dat werkt. Ik lees dat je yoga doe. Ik doe niet veel, omdat ik door mijn longen alleen maar mijn straat uit kan lopen en dan het benauwd heb. Intussen heb ik een scootmobiel gekregen en nu ben ik elke dag buiten. Voor mijn suiker heb ik altijd metformine geslikt,maar omdat mijn nierfunctie te laag is heb ik nu gliclazide 30 mg 1x daags. Voor mijn gezondheid heb ik een hoog-laag bed en thuiszorg 2x per week

 • Ik probeer alleen iemand die al 48 jaar diabetes heeft én de gevolgen ervan…..op een mogelijke verbetering te wijzen.
  Niet alleen aan de benen en hart/long, maar de VEROORZAKER…. diabetes.

 • Eens met DrentscheAa en 6feet10

 • @meedenkertje: jouw reactie is verwijderd. Wil je on-topic blijven en mensen in hun waarde laten? urls als degene die jij plaatste zijn niet toegestaan.

 • @meedenkertje het is al vaker gezegd dat herhalingen ongewenst zijn. Plaats berichten niet meerdere malen in verschillende topics. Herhaling is erg storend en wordt als spam gezien. Zeker als uw berichten geen betrekking hebben op het onderwerp van het topic en alleen ter promotie van andere websites dienen.

 • Idd @meedenkertje.
  8 vragen beantwoorden in een een uur is/lijkt op spam/herhalingen met uw mening.

  6feet10

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.