Home Forums Lichamelijke complicaties Traag werkende schildklier & diabetes

Traag werkende schildklier & diabetes

Hallo,
Ik heb diabetes en een traagwerkende schildklier. Herkennen jullie het gevoel dat vaak de nadruk op de diabetes ligt en te weinig op de schildklierproblemen?
Ik twijfel regelmatig over waar bepaalde klachten vandaan komen. Wat mij een onzeker gevoel geeft. Ook voel ik mij niet altijd serieus genomen in mijn klachten.
Ik ben enige tijd geleden overspannen geweest en nog steeds worden klachten afgedaan onder het kopje stress.
Dat vind ik erg frustrerend.
Ik zou graag in contact komen met andere mensen die ook diabetes & schildklierproblemen hebben, om ervaringen uit te wisselen.

  • daven

  Hoi ,

  nee, ik heb geen schildklierproblemen .Je schrijft ik voel me niet serieus genomen in je klachten door wie dan ?(huisarts ,op je werk ,familie, vrienden )
  waar je klachten vandaan komen is ook niet altijd even eenvoudig om te bepalen ,vermoeidheid kan bv door je schildklier komen ,maar ook door je diabetes of door stress en nog door tal van andere oorzaken ! Voor jezelf kun je wel regelmatig je bloed laten prikken om dingen uit te sluiten .(neem aan dat je ook medicijnen krijgt voor je schildklier en dit luistert vaak erg nauw ,hormonen sterk spul ;-) )

  Hoop dat je nog respons krijgt van mensen die ook schildklierproblemen hebben en tegen hetzelfde aanlopen .

  groet daven

 • Ik heb schildklier gedoe al jaren. Ben Type 1 diabeet.
  Eerst was m’n schildklier te snel en na de z.g. (“joudium slok”) was ie te langzaam.
  Maar ik ben Insuline afhankelijk dus onder behandeling van een internist-endocrinoloog.
  En vooral dat laatste is belangrijk omdat, in mijn geval “mevr. de internist” de samenhang kan zien. En uiteraard met jou hoe je je voelt.
  Een huisarts blijft vaak maar “proberen”, goed bedoeld maar toch…………
  Schildklier problemen komen vaker voor bij diabetes.

  • Ik ben onder behandeling van de internist.
   En ik gebruik ook medicatie.
   Die nu weer opgehoogd wordt.
   Maar voor mijn gevoel is mijn diabetes belangrijker dan die schildklierproblemen bij mijn internist. Ik wilde mijn TSH laten prikken, omdat ik last van hartkloppingen had.
   Mijn waarde gaven aan dat ik meer medicatie nodig had. En die hartkloppingen niks met mijn schildklierproblemen te maken hebben. Medicatie wordt opgehoogd. Maar ik mis dan het aspect hoe gaat het met je, waar loop je tegen aan, wat kan ik verder nog voor je betekenen. Gesprekken blijven vaak op lichamelijke vlak hangen en geestelijk vlak is een ondergeschoven kindje.

  • joki

  Hallo.

  Ook ik heb schildklierproblemen, te traag, 1 keer per jaar bij de grote controle wordt het meegenomen, en bijna altijd is het goed. Meer hoor ik er ook niet over, het wordt zeker niet zo serieus genomen als mijn suiker. Ik heb type2, geen overgewicht en spuit langwerkende en snelwerkende insuline, loop bij de huisarts die er niet veel verstand van heeft, ze loopt een lijstje met vragen af en hoppa, klaar is de jaarcontrole.

 • Ik heb diabetes type 2 sinds – denk ik – 2012 dat in 2014 vastgesteld is en behandeld wordt. De schildklierziekte van Hashimoto sinds 1996 maar dat werd pas in 2003 behandeld. Astma sinds 1995 en dat wordt sinds 2000 behandeld. Er is een samenhang: het zijn bij mij alledrie auto-immune ziekten. En ja, de schildklierkwaal krijgt ook bij mij de minste aandacht. Via SON (https://schildklier.nl/) weet ik dat er vele schildklierpoliklinieken bestaan, ze staan hier opgesomd. Daar kunt u zich door uw huisarts heen laten verwijzen.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.