Home Forums Nieuw met diabetes trek bij type 2 en leven op nummers

trek bij type 2 en leven op nummers

Hallo beste lotgenoten

ik heb sinds vorig jaar september diabetes type 2 en spuit nu 3 maand insuline , maar sinds een maand of 2 heb ik elke dag erg veel trek ( honger ) , ik ben ruim 50 kg kwijt geraakt de afgelopen maanden , maar de honger krijg ik niet weg met een glas lauwwarm water . Het is net of de honger niet te stillen is met een stuk fruit of een boterham .
ook word ik misselijk en voel ik me slecht als ik niet wat ga eten .
ik heb insuline Levemir en Novorapid de levemir moet ik om 22:00 spuiten elke avond en de Novorapid alleen bij een waarde boven de 15 .
mijn vraag is of iemand dit ook heeft en of het bekend voor komt bij jullie ?
ik beweeg veel en loop elke dag zo’n uur of 1 a 2 om mijn koolhydraten kwijt te krijgen , ook als ik eens een koekje of ander suiker houdende producten eet moet ik van mij zelf 1 a 2 uur extra intensief bewegen om de suikers weer normaal te krijgen .
ik loop elk etiket na te lezen en zo veel mogelijk suikers te vermijden , momenteel leef ik op nummers die op de producten staan om te vermijden dat ik suikers binnen krijg . wie heeft dit nog meer ?
ik weet nog niet zo goed om te gaan met suikerziekte het heeft mijn leven totaal omver gegooid .
ik hoop tevens hier serieus en normaal behandeld te worden want ik weet niet goed hoe ik hier mee om moet gaan .
lieve groetje barbara

  • Chaim

  Meid, kun jij een afspraak maken met een diëtist binnen de ketenzorg? Dan hoef je dat niet zelf te betalen?
  Want je doet zo hard je best en 50 kg. afvallen…petje af!!!!
  Misschien dat een diëtiste je kan begeleiden in het omgaan met nummers en je leren om die nummers niet levensbeheerseend te laten zijn?

  • dank u wel , ik heb vandaag met mij diëiste gesproken ze vond dat ik het al goed deed en heeft mij een paar boekjes mee gegeven en ze vertelde mij dat ik wel af en toe een koekje en of gebakje mag hebben , maar niet elke dag . en ik was weer 1 kg kwijt , dus gewoon door gaan met snel wandelen en lopen .ook mocht ik 1 maand niet meer op nummers letten en gewoon eten waar ik zin in had qua warm eten en ontbijten en lunchen en een tussedoortje mag en ze gaf aan dat een appel en of ander fruit geen enkel kwaad kon als het maar in maten was . dus heel wat bij geleerd vandaag .

 • Hallo, 64 jr en sinds kort diabeet. Bovendien was ik vertwijfeld. Geen overgewicht, nauwelijks alcohol en twee tot drie keer sporten in de week, hoe kan het. Ik heb mijzelf na een moeizaam begin op een dieet gezet. Ik voel me er goed bij:
  Geen koemelk producten meer maar ongezoete soja.
  Geen brood maar volkoren knäckebrood.
  Als je wel brood eet dan roosteren.
  Verder net als jullie fruit, groente etc.
  Het hongergevoel verdwijnt langzaam.
  Succes Gert

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.