Home Forums Behandelaren Tresiba insuline

 • MathR

Tresiba insuline

Ik gebruik sinds 3 weken Tresiba insuline 100e/ml. Ik ben begonnen met 10 e vervolgens naar 14 e teruggegaan naar 12 e en terug naar 10 e.
lk heb diabetes type 2 vanaf 1994 en gebruik ook nog metformine en glibenclamide. Sinds ik tresiba gebruik heb ik veel meer last van hypo’s en dit gevoel krijg ik ook al bij waarden onder de 10. Ook heb ik altijd een hongerig gevoel.

Mijn vraag is: heeft iemand hier ervaring mee?

  • MathR

  ik heb glibnclamide geschreven moet glimiperide zijn
  sorry
  math

 • Hoi,

  Als je aan de rechterkant op “Home” klikt, dan zie je een pagina verschijnen waar ook een zoekvak staat. Als je daarin Tresiba intypt, krijg je een heleboel berichten over Tresiba.
  Succes.

 • Ik gebruik het ook, ik ben heel tevreden over de stabiliteit van de insuline. Waar je rekening mee moet houden is dat wanneer je van dosering wisselt je ongeveer drie dagen laat werken voordat je het beoogde resultaat kunt meten. Verder als ik zie wat je aan medicatie gebruik zou je je arts eens moeten vragen of alles wel in balans is. De Tresiba zou niets anders moeten doen dan zorgen dat je glucose in de basis over de dag op een normaal niveau blijft. Je koolhydraat inname zal, verwacht ik, gecompenseerd worden door je andere medicatie en ik zou verwachten dat je daar wellicht te veel van binnen krijgt in combinatie met de Tresiba. Dat je een hypo gevoel krijgt onder de 10 ligt niet aan de Tresiba maar aan de hoogte van je HbA1c. Het heeft te maken met de gemiddelde bloedsuiker waar je lichaam aan gewend is. Als je bloedsuiker gedurende de dag ineens veel lager is dan wat je lichaam gewend is dan krijg je ook dat hypo gevoel. Persoonlijk heb ik dat gevoel pas rond de 3.0 maar mijn gemiddelde is dan ook 6.3 als type 1’er die spuit. Maar heel kort door de bocht, ik zou als ik jou was dit allemaal met je arts bespreken.

  • MathR

  De arts heeft inmiddels de glimiperide stopgezet en overgegaan op lantus insuline langwerkend daar spuit ik 14 e van

  Het gaat nu beter het is dus zoeken en uitproberen wat de juiste hoeveelheid insuline is in verhouding met de koolhydraten die ik eet. nuchtere waarden zit ik rond de 7

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.