Home Forums Nieuw met diabetes Trulicity

 • Jacob

Trulicity

Goedendag,

ben nu twee weken aan de Trulicity.
1x per week spuiten is wel prettig.
Maar regelmatig misselijk en vol gevoel, kan geen normale maaltijden eten krijg dan zuurbranden en word dan erg misselijk.
Dus nu 6 a 7 per dag kleine porties en dat gaat goed.
Bloedsuikers dalen lekker zit nu <8 in de ochtend.
Langwerkende insuline van 90 in stapjes van 2 op 80.
Ben nu 5 kilo kwijt in 2 weken (met feestdagen!!).
Lees veel over bijwerkingen, zijn er mensen met ervaring hiermee?

 • Ik denk dat niemand hier een antwoord op kan geven. Zelf heb ik type 1 en zou het ontzettend handig vinden om maar 1x per week te spuiten i.p.v. minstens 4x per dag. Het lijkt me een luxe !
  Ik hoop dat je de misselijkheid te baas bent en dat alles nu goed gaat.

 • Ik heb type 1 – Lada en omdat mijn waardes, door diverse omstandigheden, hoog zijn schreef mijn internist de Trulicity voor, naast de dag- en nachtinsuline. Al vrij snel kreeg ik maagklachten, liep steeds te boeren en was vaak misselijk. Wel daalde mijn waardes en viel ik in korte tijd 8 kilo af. De maagklachten namen zulke grote vormen aan, mogelijk omdat ik een gat in het middenrif heb, dat ik wel moest stoppen. Als het bij wat boeren en soms wat misselijkheid was gebleven had ik zeker door gegaan. Het mocht niet zo zijn.

 • Goedenmorgen,

  Ik heb net mijn 1ste Trulicity injectie gezet.
  Ik ben benieuwd.
  Groetjes Frances

  • Hoi Frances,
   Ik hoop dat je er baat bij hebt. Ik spoot de injectie voor het slapen gaan en in mijn arm. Hoe gaat dat bij jou? Helaas was het niet geschikt voor mij.

   Succes.

   • Hoi Ed, bedankt voor je mailtje. Ik ben nog maar net begonnen natuurlijk,
    maar vanmorgen was mijn bloedwaarde een stuk lager, voel me wat vreemd,
    wat afwezig ook in mijn hoofd en absoluut geen etens-trek.
    Jammer, dat het voor jou niet werkte.
    Maar hele erge maagpijn is niet te doen.
    Groetjes,
    Frances

 • Beste mensen,

  Sinds 5 weken gebruik ik Trulicity. Eerst 0,75 en nu 1,50 mg.
  Gelukkig weinig bijwerkingen, behalve hondsmoe en licht in mijn hoofd. (duizelig)
  Herkent iemand deze twee bijwerkingen? Verder ben ik al 4 kg afgevallen en zijn mijn waardes mooi!. Gebruikte 48 eenheden insuline (type 2) en nu nul!. Wel natuurlijk mijn medicijnen. Metformine enz.

   • Max

   Max,

   Ben sinds 3 weken aan de Trulicity, 1,50 mg. via een internist.
   Inderdaad snel een vol gevoel na de maaltijd, een enkele keer wat duizelig en ook moe af en toe. Weinig tot geen eetlust. Tot nu toe is het goed te doen, val wel af maar hoe het met de bloedsuikers zit weet ik niet. Kan heel slecht prikken en ben bezig een sensor aan te schaffen.
   Wat me wel opvalt is dat er weinig actueels over dit medicijn in het forum staat. De meeste reacties zijn al van een aantal jaren geleden. Gaat het middel soms uit de handel oid? Ik gebruik nu ook 20 EH langwerkende insuline 2dd, ook al een omstreden middel misschien; levemir. Zou je extra van aankomen. Zou ik ook graag reduceren tot 0 EH.
   Tijdens mijn verblijf in de tropen, gedurende 15 jaar, ben nu 5 jaar al weer in Nederland, gebruikte ik helemaal geen insuline meer en viel af bij het leven. Bij thuiskomst dachten ze allemaal, dat ik de een of andere ernstige ziekte had, maar gelukkig was dit niet zo, en kwam in Nederland weer net zo snel aan, met als gevolg weer zwaar aan de insuline. Wel tot 84 EH per 24 uur.
   Mijn concrete vraag is nu: zijn er nog steeds mensen die deze wekelijkse spuit Trulicity gebruiken, en wat zijn de ervaringen op de lange duur.

  • daven

  Klinkt als een gezond medicijn ,maar gelukkig de bloedsuikers zijn gedaald ! ;-)

 • Ik spuit sinds vorig jaar in september Trulicity. Eerste maand 0,75 en nu 1,5. De eerste 3 maanden waren een hel voor mij: geen hongergevoel, altijd misselijk, vermoeidheid, soms wat draaiingen maar dankzij (R-Calm tegen de misselijkheid) en de steun van mijn partner en huisarts ben ik nu al enkele maanden klachtenvrij. 6kg afgevallen en mijn waardes staan +/- op 7. Wel verdraagt mijn maag nog steeds geen suiker of vettig voedsel maar daar kan ik perfect mee leven.
  Ik zou dus zeggen, proberen vol te houden, 6 tot 7 keer per dag kleine en luchtige maaltijden eten en ook naar je lichaam luisteren. Bij twijfel contacteer zeker je arts

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.