Home Forums Behandelaren Trulicity

 • Henkie

Trulicity

Hallo

Zijn er hier ook mensen met type 2 die bekend zijn met Trulicity
Ik moet daar binnenkort mee starten omdat de tolbutimide is uitgewerkt.
Ik kan er niet veel over vinden.

Groeten Henk

 • Hoi Henk, Ik ga ook binnenkort starten met Trulicity.

  Had eigenlijk de zelfde vraag, zijn er mensen die ervaring hebben met dit medicijn.

  Groeten Tineke

 • Vandaag is de grote dag, Ik start met Trulicity.

  zet vanavond mijn eerste spuit, afwachten hoe dit gaat.
  of ik ook last krijg van de bijverschijnselen.

  Spannend

 • Beste Trulicity gebruikers,
  Sinds twee weken gebruik ik, op advies van een internist Trulicity 1,5 mg, heb dus nu twee spuiten gezet.
  Ik slik ook 3 keer per dag Metformine 850 mg en 2 tabletten Glicazide 30 mg in de ochtend.
  Injecteren met Trulicity dus een keer per week, das een makkie… en mn bloedwaarden zijn nu veel beter, spectaculair zelfs.
  Heb besloten heb minder te eten en meer te bewegen (in verband met behoorlijk overgewicht), daar helpt Trulicity goed bij, heb minder honger. Wel twee dagen achterelkaar in de middag een’hypo’ gehad, morgen ff de diabetesverp[leegkundige bellen. Misschien nu geen Metformine na de lunch nemen denk ik.

 • Beste lotgenoten,

  Net mn diabetesverpleegkundige gesproken,

  Dankzij Trulicity kan ik nu met Glicazide stoppen, dit zou t optreden van hypo’s voorkomen.

 • Hallo, ik heb een vraag over dit medicijn, Ik heb diabetes type 2 ik zou gaan beginnen met Xultophy nieuw middel maar nu is het gebleken dat ik daar helemaal niet voor in aanmerking kom, omdat
  ik al tressiba voor de nacht gebruik en novorapid 3x daags gebruik.teveel insuline
  zou ik dit wel met Trulicity mogen gaan gebruiken ja ipv dan he? En wordt dit vergoed?

 • Hi Peetje45,

  Je komt niet in aanmerking omdat je novorapid gebruikt. Wat je het best kunt doen is je insuline ophalen voor een kwartaal. Hierna trulicity starten. Je apotheek zal dan je novorapid automatisch stop zetten. Zo kan je met je voorraad 3 maanden het middel uitproberen.

  Ik gebruik het nu een week, suikerwaarden zijn drastisch gedaald. Alleen de bijwerkingen zijn enorm storend. Misselijkheid, spontane diarree, hoofdpijn, opgeblazengevoel etc..

 • Ben zo blij dat er iemand over spontane diaree heeft bij het gebruik van trulicity 1,5 . Ik spuit op maandagmorgen en heb vanaf maandagavond tot vrijdag diaree ( echt niet normaal ) waardoor ik deze dagen haast niet buiten durf omdat ik geen controle heb over mijn darmen . Ik weet ook niet wat of kan eten . Mijn maag is ook niet alles maar heb veel meer last van de diaree . Heeft iemand nog deze problemen of moet ik stoppen met dit medicijn ? Ik weet het echt niet meer . Voel me zo ongelukkig als ik weer eens te laat op de wc ben en dan denk ik vaak van is dit mijn verdere leven ? Pfffff erg hoor groetjes Linda

 • Het zou na een paar weken minder moeten worden. Overleg met je voorschrijver of eventueel de dosering omlaag kan en later als nodig opgebouwd. Want dit is natuurlijk geen doen. Sterkte.

  • kde74

  Ik gebruik dit nu reeds een tweetal jaar. In het begin misselijkheid ervaren, vanaf de tweede spuit was het al wat draaglijker.
  Nu begin ik de laatste tijd veel last te krijgen (wat ik ’s avonds eet, blijft op mijn maag liggen tot ’s morgens met onaangename gevolgen) en dat is volgens de specialist atypisch (er zou eerder gewenning moeten optreden). Dus ga ik nu proberen met Ozempic, maar dat zou helaas moeilijker verkrijgbaar zijn omdat mensen (niet-diabetici) dit gebruiken om af te vallen.

  • Ik gebruik ook al ongeveer 14 maand Ozempic. Eerst 0,5 mg dan 1 mg. Wel terug moeten overschakelen naar 0,5 mg. want was iedere dag zo misselijk en braken dat het geen leven meer was. Nu ben ik de laatste maanden terug dikwijls misselijk, zelfs met 0,5 mg. Niet zo hevig en gaat over met een R-Calm. Bij mij blijven die bijwerkingen precies maar duren. Maar…mijn diabetes is wel heel erg verbeterd.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.