Home Forums Nieuw met diabetes Twee weken lang zware kenmerken/eigenschappen diabetes type 2 is werkelijkheid

Twee weken lang zware kenmerken/eigenschappen diabetes type 2 is werkelijkheid

Zoals jullie weten zijn kenmerken van diabetes niet makkelijk te zien, maar afgelopen weken kon ik moeilijk me bed uit komen, ik was om het uur moe, zwaar vermoeid, lusteloos etc. Als ik wakker werd droge mond en veel wondjes op mijn voeten. Ook bij lopen pijn aan benen en moeite met zien (wazig). Allemaal kenmerken van diabetes type 2.

Vandaag mijn huisarts geraadpleegd en ja bloedafname en twee dagen lang zelfde hoge waardes
10,8 en 11,8 mmol/l
Dus heb een apparaat voor bloed prikken gekocht om zelf bij te houden en ook bloeddrukmeter.
Komende weken ook deze week examens is heel zwaar, ik doe bachelor toegepaste psychologie
Nu moet ik ook alle suikers vermijden, gezond eten veel drinken en stoppen met roken, veel stress! :(
Hoe kan ik hier beste mee omgaan?

Ik ga volgende maand stoppen met roken, dan krijg ik denk ik de medicatie diabetes ik heb ook toestemming gegeven apotheek gegevens uit te wisselen van nierfunctiewaardes en ook kijken of mijn medicatie
2x2mg haldol en 20mg Abilify plus 4×4 lorazepam een probleem zijn?
Is er site dat je kan zien of dit zo is?

Voorlopig slaap ik veel gaat dit over als je meds krijgt?

MvG

 • Je hebt veel op je bord gekregen. Je diabetesmedicatie zal wel zorgen dat je minder moe voelt, maar het kost tijd om goed ingesteld te worden. Misschien nuttig om met je studiebegeleider contact op te nemen, zodat je stress kan verminderen?
  Op https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/ kan je veel vinden over medicatie, maar het beste advies kan komen van de apotheker zelf. Die heeft er 6 jaar voor gestudeerd. Je kan na je tentamens een consult aanvragen.

  • daven

  Hoi ,

  Waarschijnlijk zal je extreme vermoeidheid niet alleen van je suikers komen ,denk eerder in combinatie met je medicijnen die dit kunnen versterken !maar je zal ze nodig hebben en zeker tijdens een stress situatie moet je niet aan zulke medicijnen gaan sleutelen ! Het is zeker raadzaam om bij zulke medicijnen je bloed regelmatig te laten controleren (kan zeker invloed hebben op je nieren en lever )

  http://mensengezondheid.org/bijsluiters/131121_Abilify-H-471-IB-97-G-PI-nl_PIL_10%20mg%20tab.pdf Is een link over abilify dit kan zelfs diabetes verergeren (ik weet dat bepaalde anti psychotica dit kunnen oa zyprexa ook ) lees ook het kopje wanneer moet u extra voorzichtig zijn met abilify ;-)
  ik werk in de psychiatrie en adviseer dit keer niet zelf te gaan sleutelen met deze medicatie ,doe dit in overleg met je behandelaar !(mijn advies pas gaan sleutelen als situatie stabieler is zonder stress uiteraard in overleg )

  Sterkte ermee !

  • daven

  wow lees de bijsluiter nog eens van abilify daar staat ook spierstijfheid en wazig zien bij ,dit laatste kan natuurlijk ook van je hoge suiker komen .

  pffff eerlijk ik schrik als ik die bijsluiter lees ,zeker als diabeet zijnde zijn er andere middelen . (minder schadelijk voor een diabeet ) Nogmaals niet op eigen houtje gaan sleutelen (ik zie dagelijks de gevolgen hiervan ) Bespreek dit met je behandelaar .

  Dit is mijn persoonlijke mening en mijn insteek is wel dat je lekker in je vel blijft voelen zonder teveel bijwerkingen (zeker op langere termijn ,want vaak nodig is bij deze medicijnen )

  succes met je examen !

   • Ben42

   wow lees de bijsluiter nog eens van abilify daar staat ook spierstijfheid en wazig zien bij

   Natuurlijk mag/kan/zal ik niet het advies te geven de bijsluiters niet te lezen. Maar de bijsluiters bevatten altijd zeer veel bijwerkingen, vaak ook bijwerkingen die zeldzaam zijn. Hou hier altijd rekening mee bij het lezen van een bijsluiter. Je zorgen maken omdat er bijwerkingen in de bijsluiter vermeld staan, zou betekenen dat je voor vrijwel ieder medicijn je je zorgen moet gaan maken.

   Zouden we bijsluiters doen bij normale supermarkt producten, dan zouden we ook schrikken van wat de gevolgen kunnen zijn. Zouden we alle producten gaan mijden waarvoor mensen wel eens averechtse reacties hebben, dan blijven er niet veel producten meer over. Zo bevatten veel producten onderdelen van pinda’s, als je een pinda allergie hebt dien je die producten te vermijden. Veel andere producten hebben weer gluten in het product verwerkt zitten. Dan hebben we nog suikers, vetten, onderdelen van varkens. Champignons groeien b.v. heel goed op paardemest. Kazen worden gemaakt met schimmels. Etc. Etc.

   De bijsluiter is wel belangrijk, maar de meeste bijwerkingen zijn zeldzaam of zeer zeldzaam.

   Ben
   (Zoals met alle berichten op het internet, dien je ook mijn berichten met wantrouwen te lezen).

 • Bericht van mijn huisarts

  Farmacogenetisch onderzoek kan via Apotheek
  Middelwaard worden aangevraagd. Dit kan niet via
  het reguliere laboratorium.
  Het onderzoek is kostbaar en wordt niet vergoed.
  200-300 euro. Mocht u dit kunnen en willen betalen
  dan kunt u hiervoor contact opnemen met apotheek
  Middelwaard.

  Waarom wordt dit niet vergoed?:(

 • Bij mij is dit door de psychiater aangevraagd en gewoon vergoed! Je bent alleen wel je eigen risico kwijt maar als ik verder lees wat je slikt en inschat wat er zou kunnen spelen denk ik zomaar dag je daar toch al aan zit. Weet niet van wie jij je medicatie krijgt, maar anders gewoon diegene vragen dit voor je uit te zoeken

  • Dankje, ik heb het Farmacogenetisch onderzoek via psychiater gevraagd? Hoop op antwoord snel?

 • Voedingsadvies op basis van je DNA

  Begin oktober maakt de Amerikaanse startup Habit bekend een flinke investering opgehaald te hebben van Campell Soup (ja, van de bekende Amerikaanse soepblikken). Habit bestaat ruim anderhalf jaar en ontwikkelt een digitaal platform dat voedingsadvies geeft op basis van een combinatie van fenotypische informatie, DNA en een speciaal ontwikkeld algoritme. De technologische kennis komt van het Nederlandse TNO, waar Habit een exclusieve samenwerking mee afsloot. Kan zo’n algoritme iets vertellen over jouw optimale voeding?

  Volgens Habit-oprichter Neil Grimmer is het vreemd dat we dezelfde dieet- en voedingstrends volgen, terwijl ieder lichaam anders is en een andere behoefte heeft. Daarom ontwikkelde de startup een digitaal platform, een thuis testkit en een algoritme om een gepersonaliseerd voedingsadvies te geven. De belofte van Habit is dat advies op maat het makkelijker maakt om gezondheidsadviezen op te volgen.

  https://www.smarthealth.nl/2016/12/08/dna-personalized-nutrition-habit/
  Het kost $299, ik ga ervoor sparen, snelgroeiende startup, zeer populair! Geeft hoop…:$

  • Link startup bedrijf al 4 jaar oud

   6feet10

   • ok, foutje…

    • Ben42

    Ook al zou de link wel van recente datum zijn, wees bijzonder sceptisch met informatie op het internet.

    Over het algemeen als wij mensen gevarieerd genoeg eten, krijgen we voldoende voedingsstoffen binnen. Het is ook gemakkelijk om voldoende koolhydraten, eiwitten en vetten binnen te krijgen, teveel daarvan is vaker een probleem.

    Dergelijke berichten beloven vaak veel, schermen vaak met onderzoeken van gerespecteerd instituten, maar maken zelden de claims die ze hebben waar. Wel wordt er algemeen veel geld gevraagd, daar zit nou ook net het probleem. Omdat wij die berichten niet kunnen controleren zijn we bereid om het geld er voor uit te geven, je weet tenslotte maar nooit of het zal werken.

    Mijn advies is eet gevarieeerd en niet te veel.

    Lees al mijn berichten ook met enige scepsis,
    Vriendelijke groet,
    Ben

   • https://www.diabetesfonds.nl/over-diabetes/eten-met-diabetes/het-mediterrane-dieet
    Waarom gezond?
    In groenten, fruit, peulvruchten en volkoren producten zitten naast vitaminen en mineralen ook veel vezels. Daardoor worden koolhydraten heel geleidelijk omgezet in bloedsuiker. In olijfolie, noten en vis zitten veel onverzadigde vetten, die gezond zijn voor hart- en bloedvaten.
    Dit was ook op TV geweest met een experiment was positief uitviel
    https://youtu.be/zYW8-xm413Y
    Ik ben skeptisch, maar lijkt wel logisch rauw groentes en pasta?

 • Ik heb deze week met jaarlijks metabool onderzoek vernomen dat mijn bloedwaarden te hoog zijn en ik met Glucose van 11.8 te hoog zit chronisch, dus ik heb door mijn obese en medicatie etc te weinig bewegen en ongezonde voeding type 2 diabetes!

  Het roer moet om ik ben ook bijna 10 kilo aangekomen, ik weet niet meer wat ik verkeerd doe, ja ik weet niet om te gaan met ” gezonde voeding’ dus diëtist donderdag weer afspraak om menu’s te bespreken en eetschema plus beweegschema samen stellen. Ik moet nu echt actie ondernemen, ook stoppen met roken en veel traplopen, wandelen, fietsen etc.

  Ik moet minimaal 10-15 kilo afvallen om op normaal niveau van bloedwaarden te komen, ik ben ECHT geschrokken!

  Mijn mijn examens toegepaste psychologie meer stress deze twee weken, twee examens onzeker voldoende 1 voldoende en nog drie lokaal te gaan en 8 online?! Tot einde 31dec dan loopt mijn studie af.

  Verder stress in financiën en huishouden hygiene, terugval gehad met chaos en wispelturig, nonchalant en impulsief gedrag. Al mijn valkuilen waren afgelopen manden actief daarom achter uitgegaan in gewicht… |:(

  Nu voel ik me goed, alleen lichaam is niet goed, niet congruent, ik heb geen contact met mijn lichaam, voel me vreemde in me lijf, dat je uit statistieken moet concluderen dat je ongezond bent is zo abstract?!

  Hopelijk met steun van mijn netwerk mijn conditie weer op peil brengen, en veel sporten, maar harde lockdown en sportscholen zij dicht tot 19januari2021.

  Ik wens iedereen gelukkige feestdagen en niet te veel eten toe gezond 2021 en ik ben volgende week weer online, weer in boeken duiken voor examens donderdag…

  • daven

  hoi ,

  je wilt heel veel tegelijk (wat niet slecht is ),maar hierdoor maak je dingen niet of half af en kun je het overzicht verliezen (wat in je mind chaos kan veroorzaken ) probeer dingen stap voor stap aan te pakken en af te handelen . Bv eerst je examens dan bv je dieet (in tijden van stress is het bv moeilijker om je aan je dieet te houden of te stoppen met roken ) etc etc .

  fijne feestdagen en succes met je examens :-)

  Tenslotte zijn we mannen lol :-)

  • Dankje voor je tip/advies:
   Je hebt gelijk: mijn plan is dan ook
   1. “Jezelf wegen is de beste methode om te zien of je genoeg energie binnenkrijgt. Val je af, dan eet je te weinig. En kom je aan, dan eet je te veel. ”
   2.Veel wandelen
   3.balans activiteit rust
   4.plezier in eten en uitgaan
   Kortom Vriendschap, liefde en geluk middels talent benutten, discipline studie en passies wensen vervulen…LOL ja we blijven mannen he…haha

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.