Type 1

Zijn er hier mensen die diabetes hebben gekregen toen zij onder 10 waren en nu volwassen zijn? Hoe ben je / was je ingesteld ? Wel of geen complicaties gekregen?

Ik ben benieuwd.

  • daven

  Upje , vind het wel een interessante vraag ,wat de complicatie zijn als je al zo jong diabeet bent ?

  Ik ben type 2 ,dus ik zal zwijgen lol .

 • Hi Voetbal18,

  Ik kreeg de diagnose Diabetes T1 toen ik 9 jaar oud was. Zelf weet ik er niet zo veel meer van de dagen voorafgaand aan de diagnose – voor mijn gevoel werd ik vrij snel na de symptomen opgenomen in het ziekenhuis. Inmiddels ben ik 28 jaar en heb ik geen complicaties van Diabetes (afkloppen).

  Ik was toen ik begon te puberen slechter ingesteld en mijn waardes schommelden alle kanten op. Tóch bleef het binnen de perken en was mijn HBA1C niet al te hoog. Ik ben denk ik rond mijn 15e overgestapt naar de insulinepomp, toentertijd een AccuCheck apparaat. Ik denk dat ik rond mijn 21e wederom overgestapt ben naar de Ypsomed/MyLife Omnipod, en met veel betere resultaten.

  Sinds januari dit jaar gebruik ik de Freestyle Libre Sensor wat echt een gamechanger is geweest voor mij. Niet alleen hoef ik niet meer te prikken, maar kan ik ook véél beter anticiperen op mijn suikerwaarden en kh-inname. Meer weten = meer Time in Range. Sindsdien let ik nóg beter op wat ik eet en doe, zodat ik richting die perfecte HBA1C kan komen. Hoofdreden is dat ik gewoon lekker in mijn vel wil zitten.

  De reden dat ik geen complicaties heb is denk ik omdat ik het belang in zie van goede suikerwaarden nu en het effect daarvan op latere leeftijd. Ook sport ik veel om zo mijn lichaam een beetje te ‘helpen’ met het tackelen van mijn diabetes.

  Maak je niet druk om complicaties: leef zo gezond mogelijk en maak kleine stapjes richting een betere HBA1C. Ik ben echt positief verrast dat ik al zo lang zonder complicaties kan leven, en ik probeer dit mijn hele leven vol te houden. Dit is het bewijs dat het kan.

  Mocht je meer willen weten dan sta ik voor je klaar! :)

 • Hoi!

  Ik ben 23 jaar en heb dit jaar 21 jaar diabetes type 1, ik was 3 toen ik de diagnose kreeg. Als kind was het voor mij heel vanzelfsprekend dat ik diabetes had, ik wist niet beter. Ik was 6 toen ik mijn eerste pomp kreeg en heb deze heel mijn basisschooltijd gehad. Ik was makkelijk in te stellen en had eigenlijk nergens last van. In de puberteit was het een drama, ik heb een behoorlijk heftig verleden en begon daar last van te krijgen. Diabetes kwam als laatste, dus ik had er weinig oog voor. Ik heb een periode weer gespoten en ben nu sinds 3 jaar terug op de pomp.

  Ik heb helaas wel een complicatie, ik heb gastroparese (vertraagde maagontlediging). Dit is het gevolg van in de puberteit slecht voor mezelf zorgen en jarenlang veel te hoog zitten. Toentertijd waren sensoren ook nog niet zo makkelijk verkrijgbaar als nu en ik had gewoon teveel andere dingen aan mijn hoofd.

  Nu gebruik ik nog de medtronic 640G met Guardian link sensor, maar ik hoop snel over te kunnen naar de 780. Ik heb toestemming van mijn artsen, het is een kwestie van regelen. Mijn maag gaat hard achteruit en ik MOET betere waardes hebben, anders ga ik niet oud worden. Met mijn eetproblemen is het moeilijk in te stellen.

  • Waarom ga je niet over op de g6 sensor? Wordt nu ook vergoedt door de zorgverzekering

   • Omdat ik de sensor bij mijn pomp gebruik, en de G6 kan niet met de medtronic pompen.

 • Oke hoe werkt dat systeem precies ?

 • Ik heb nu de 640G, die heeft alleen de stop bij laag dus als ik heel hard zak zet de pomp mijn basaal stop. Maar ik krijg binnenkort de 780G en dat is een hybrid closed loop die ook je basaal aanpast als je stijgt en geeft zelfs microbolussen waardoor je zelf veel minder hoeft te doen.

 • Diabetes vanaf mijn 4e en altijd onregelmatig ingesteld geweest. Nu 35 jaar diabetes

  Ik heb de volgende vastgestelde complicaties

  Neuropathie
  Depuytren
  Schildklier
  Retinopathie
  Maagontlediging

  Niet vastgestelde complicaties maar wel aanwezig

  Altijd moe
  Ondergewicht
  Pijn in spieren
  Geen kracht in handen en benen
  Darmproblemen

 • Heftig… is het wel te doen? Heb je altijd gesport ? Komt het alleen door je wisselende waardes ?

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.