Type 1

Zijn er hier mensen die diabetes hebben gekregen toen zij onder 10 waren en nu volwassen zijn? Hoe ben je / was je ingesteld ? Wel of geen complicaties gekregen?

Ik ben benieuwd.

  • daven

  Upje , vind het wel een interessante vraag ,wat de complicatie zijn als je al zo jong diabeet bent ?

  Ik ben type 2 ,dus ik zal zwijgen lol .

 • Hi Voetbal18,

  Ik kreeg de diagnose Diabetes T1 toen ik 9 jaar oud was. Zelf weet ik er niet zo veel meer van de dagen voorafgaand aan de diagnose – voor mijn gevoel werd ik vrij snel na de symptomen opgenomen in het ziekenhuis. Inmiddels ben ik 28 jaar en heb ik geen complicaties van Diabetes (afkloppen).

  Ik was toen ik begon te puberen slechter ingesteld en mijn waardes schommelden alle kanten op. Tóch bleef het binnen de perken en was mijn HBA1C niet al te hoog. Ik ben denk ik rond mijn 15e overgestapt naar de insulinepomp, toentertijd een AccuCheck apparaat. Ik denk dat ik rond mijn 21e wederom overgestapt ben naar de Ypsomed/MyLife Omnipod, en met veel betere resultaten.

  Sinds januari dit jaar gebruik ik de Freestyle Libre Sensor wat echt een gamechanger is geweest voor mij. Niet alleen hoef ik niet meer te prikken, maar kan ik ook véél beter anticiperen op mijn suikerwaarden en kh-inname. Meer weten = meer Time in Range. Sindsdien let ik nóg beter op wat ik eet en doe, zodat ik richting die perfecte HBA1C kan komen. Hoofdreden is dat ik gewoon lekker in mijn vel wil zitten.

  De reden dat ik geen complicaties heb is denk ik omdat ik het belang in zie van goede suikerwaarden nu en het effect daarvan op latere leeftijd. Ook sport ik veel om zo mijn lichaam een beetje te ‘helpen’ met het tackelen van mijn diabetes.

  Maak je niet druk om complicaties: leef zo gezond mogelijk en maak kleine stapjes richting een betere HBA1C. Ik ben echt positief verrast dat ik al zo lang zonder complicaties kan leven, en ik probeer dit mijn hele leven vol te houden. Dit is het bewijs dat het kan.

  Mocht je meer willen weten dan sta ik voor je klaar! :)

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.