Home Forums Zwangerschap Type 1 en onverwacht zwanger

Type 1 en onverwacht zwanger

Ik ben 34, heb diabetes type 1 en ben er een week geleden achter gekomen dat ik zwanger ben. Dit was totaal onverwacht. Ik maak me nu enorm veel zorgen over hoge bloedsuikers die ik heb gehad terwijl ik niet wist dat ik zwanger was en heb geen idee hoe het nu allemaal verder zal gaan. Ik ken verder niemand met type 1 diabetes en al helemaal niemand die zwanger is (geweest) in deze situatie. Ik zou heel graag in contact komen met mensen die een zwangerschap hebben meegemaakt en type 1 hebben of misschien nu wel zwanger zijn. Ik wil zo graag weten hoe het allemaal ging bij jullie, waar jullie tegen aan zijn gelopen, hoe de begeleiding van het ziekenhuis was, of je naast de gynaecoloog ook begeleid werd door een vroedvrouw, hoe jullie omgingen met stress en pieken in de bloedsuikers, etc.

 • Beste Poekienijn,
  Ten eerste, ondanks alle stress, onzekerheid en vragen: gefeliciteerd!
  Ik heb diabetes type 1, sinds mijn 7de, ben inmiddels 49. Ik heb twee gezonde kids mogen krijgen, de 1e op mijn 34ste , de tweede op mijn 36ste en ja, ik heb ervaring met onverwacht zwanger zijn. Ik wil hier van alles over vertellen, maar liever niet online. Voor vragen enzo, kun je me mailen, info@ellenbakkercoaching.nl.
  Hartelijke groet, Ellen

  • Kim123

  Beste Poekienijn,

  Ik ben 30 en wij willen graag gaan voor een 2de kindje. Ik ben al maanden aan het proberen om mijn waarden stabiel te krijgen, maar het lukt me heel moeilijk. (momenteel hba1c 7.7) Terwijl dat dit voor mijn eerste kindje veel makkelijker ging. Toen werd ik zwanger met een hba1c 7.3. Goede zwangerschap gehad.
  Ik heb moeite met mijn eten.
  Mag ik vragen hoe het ondertussen met jou en de baby is gesteld?

  Vele grtjs en het beste met de zwangerschap.

  Kim123

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.