Home Forums Hulpmiddelen Uitstralingspijn naar nek / schouder door sensor

 • suzyQ

Uitstralingspijn naar nek / schouder door sensor

Goedenavond,

Ik heb soms problemen met de sensor die ik op mijn arm heb geplaatst en ik vroeg me af of er meer mensen zijn die dit wel eens hebben meegemaakt en hier misschien een oplossing voor hebben.

Als ik bijv. een nieuwe sensor plaats, kan het zijn dat ik na ongeveer 24 uur een klein beetje last krijg van een nekspier of schouderspier. Als ik de sensor dan toch laat zitten (want iedereen wel eens last heeft van zijn nek, toch?) , wordt deze pijn steeds erger, totdat ik een stijve nek heb of m’n arm niet meer kan optillen (dat is meestal na een dag of 5). Als ik de sensor verwijder, gaat de pijn langzaam maar zeker weg (niet meteen)
Ik baal hier ontzettend van, want ik begin de pijn te herkennen dus dan haal ik de sensor er al binnen een dag af. Als dit 2 of 3 keer per kwartaal gebeurt, heb ik niet genoeg sensors en stripjes om het kwartaal door te komen heb en ik eerlijk gezegd kan ik niet meer zonder de sensor….ik heb uiteraard met Abbott gebeld en ze hebben me al een keer 2 extra sensors gestuurd, maar ik heb gehoord dat daar ook een limiet aan zit (aan extra sensors) Wie heeft dit ook al eens meegemaakt en kan mij wellicht een goed advies geven? Alvast bedankt voor het meedenken :-)

 • Goedemorgen,

  Heb je dat op beide armen? Op elke plek? Er kan nog best wat ‘geschoven’ worden op de achterkant/zijkant van de boven armen. Ik zou eerst even overleggen met de internist/dvk. Misschien zit je wel precies op een zenuw die dicht onder je huid ligt te prikken…
  Er zijn mensen die de sensor aan de binnenkant van de arm plaatsen, beetje rechtsonder van je ‘spierbal’. (Of linksonder, aan de rechterarm).
  Sommigen plaatsen het op hun bovenbeen of buik. Je zal toch moeten uitproberen wat het beste voor jou werkt. Succes

   • suzyQ

   Beste Vetje,

   Bedankt voor je reactie. Ik wist niet dat je de sensor ook op andere plaatsen mag zetten. Ik had gehoord dat het alleen op de achterkant van je bovenarm kan zetten voor de juiste werking ervan.
   Ik zal dit eens bespreken met mijn diabetesverpleegkundige.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.