Home Forums Oproepen Uw mening telt! Onderzoek naar gestandaardiseerde uitkomstmaten Type 2 diabetes

Uw mening telt! Onderzoek naar gestandaardiseerde uitkomstmaten Type 2 diabetes

Beste geïntereseerde,

Kort samengevat: wij zoeken mensen met type 2 diabetes die mee willen denken over een gestandaardiseerde uitkomstenset voor diabetes. Het betreft zowel patiëntgerapporteerde uitkomsten als klinische uitkomsten.

Verwachte inspanning: 3x een vragenlijst van 20-30 minuten invullen

Start onderzoek:
rond 15 november.

Uitgebreide uitleg

De Health Outcomes Observatories (H2O) onderzoeksgroep heeft als doel om de kwaliteit van zorg voor patiënten met diabetes te verbeteren. In dit door IMI gesponsorde H2O-project definiëren en implementeren we een standaard data. We willen patiënten een hulpmiddel geven om hun uitkomsten op een gestandaardiseerde manier te meten. Er bestaan echter verschillende soorten uitkomsten en manieren waarop dit gemeten kan worden. Daarom moeten we het eens worden over een reeks uitkomsten. Door deze uitkomstensets te gebruiken, spreken zorgverleners en patiënten dezelfde ‘taal’. Om te bepalen welke uitkomsten het belangrijkst zijn, willen we graag de mening van veel mensen horen, zoals patiëntenorganisaties, individuele (ex-)patiënten, zorgprofessionals, onderzoekers, beleidsmakers, medische technologie en farmaceuten.

Graag nodigen wij u uit voor deelname aan onze Delphi Studie, waarin wij u vragen om uw ervaringen met diabetes te delen.

Wij vragen u om vanaf halverwege november drie online vragenlijsten in te vullen. Per vragenlijst heeft u twee weken tijd om te reageren. Het zal ongeveer 20-30 minuten duren om de vragenlijst in te vullen. In de eerste vragenlijst vragen wij u om aanvullend enkele vragen over uw achtergrond te beantwoorden, zoals uw leeftijd, geslacht, opleiding en ervaring met diabetes. Deze informatie zal strikt vertrouwelijk worden behandeld. Het is op iedere wijze onmogelijk om uw gegevens terug te herleiden uit een publicatie van de onderzoeksresultaten.

Indien u bereid bent om deel te nemen aan dit onderzoek, wilt u dit ons dan uiterlijk 30 oktober per e-mail laten weten? Als u bereid bent om deel te nemen, ontvangt u per e-mail verdere informatie en instructies van drs. Anouk Huberts, arts-onderzoeker bij Erasmus Medisch Centrum.

Wij realiseren ons dat dit een drukke tijd is en dat u mogelijk ook andere prioriteiten heeft. We stellen het zeer op prijs als u mee zou willen werken aan dit belangrijke project. Heeft u vragen over het onderzoek, dan kunt u contact opnemen met drs. Anouk Huberts (a.huberts@erasmusmc.nl).

Alvast bedankt.

Vriendelijke groet,

Anouk Huberts
Arts-onderzoeker H2O project, Erasmus MC

  • Voor meer informatie over het H2O project: https://health-outcomes-observatory.eu/.
    Eerder is al een oproep gedaan voor type 1 diabetes patiënten. Hier is met veel enthousiasme op gereageerd. In deze podcast is het onderzoek uitgelegd:

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.