Home Forums Autorijden en CBR Vaarbewijs en diabetes?

 • annem

Vaarbewijs en diabetes?

Hoi

Heeft iemand ervaring met het halen van je vaarbewijs en diabetes? Ik kan hier op internet weinig informatie over vinden. Er staat dat je eerst het vaarbewijs examen moet halen, en pas dan de eigen verklaring moet opsturen.
Nu heb ik m’n rijbewijs ook ‘zonder problemen’ (behalve de bureaucratische rompslomp) kunnen verlengen, dus ik ga er van uit dat het voor m’n vaarbewijs ook goed gaat komen. ervaringen zijn meer dan welkom!

groetjes Anne

  • Anoniem
  • Inactief

  Mijn zoon moest een medische keuring ondergaan voor zijn zeilbewijs en voor zijn motorbootbewijs. Wij wonen wel in Duitsland maar ik dacht dat die regels Europees gelden. Kun je het niet checken bij je vaarschool?

 • Ik heb hem ooit gehaald met beperkte geldigheid 5 jaar.) het gaat hier over klein vaarbewijs 1 en 2. Je moet zelf na het invullen van je eigen verklaring ( waar je dus 1x een ‘ja’ antwoordt ) een begeleidend schrijven van een onafhankelijke arts regelen. Je eigen huisarts mag dit niet, en je diabetesarts ook niet. Ik ben destijds naar een vage kennis die huisarts is gegaan en die heeft dit geregeld.

  Momenteel moet ik weer verlengen en heb ik 2x een “ja” op de eigen verklaring ( complicaties met ogen) en nu wordt het ineens veel lastiger, momenteel lijkt het er op dat niemand me kan en wil helpen hierbij. Iemand ideeën hoe ik dit kan regelen? Ik heb al geprobeerd:
  – huisarts (stuurt me door naar specialist wbt ogen)
  – oogpoli (zegt dat het een keuring is en zij geen keuringen doen)
  – diabetespoloi (zegt dat het via een onafhankelijke arts moet )
  – CBR ( zegt dat het mijn verantwoordelijkheid is dit ‘begeleidend schrijven’ te regelen, maar gaf wel een lijst met keuringsartsen voor binnenvaart

  Ik heb 1 van deze keuringsartsen binnenvaart gebeld maar zij willen de keuring niet doen omdat een klein vaarbewijs pleziervaart is en geen binnenvaart/beroepsvaart.
  Nu zit ik er aan te denken om die keuring binnenvaart te doen, maar ben wel een beetje bang dat ik hier niet door kom en dan wel 150e armer ben.

  Iemand ideeëm/ervaringen?

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.