Home Forums Corona Vaccin volgorde volledig weer omgegooid. Diabetes nu pas start mei…

Vaccin volgorde volledig weer omgegooid. Diabetes nu pas start mei…

Het is echt absurd hoe het dagelijks om gegooid wordt. In plaats van start maart dus nu pas start in mei; dus bijna net zo laat als de niet-medische indicatiegroep… Sterkte allemaal… https://www.ad.nl/dossier-coronavirus/vanaf-mei-coronaprik-bij-diabetes-en-astma-nog-ziekere-mensen-al-volgende-week-aan-de-beurt~a2cf3f50/

 • Ja, dat schreef de Jonge in zijn kamerbrief van 23 februari al: “Ik wil met deze groepen”… (jonger dan 60 met diabetes, etc) “…starten nadat de groep 60 tot en met 64-jarigen is afgerond en er voldoende vaccin beschikbaar is.”

  en vervolgens: “Op basis van de nu beschikbare informatie verwacht ik in begin mei te kunnen starten met het uitnodigen van deze groep.”

  Dat betekent dat kerngezonde 60-ers eerder aan de beurt zijn dan mensen van 59 met diabetes.

  Maar het kan nog veranderen. Het schema is al zo vaak omgegooid. Benieuwd wat hij in zijn volgende kamerbrief daarover schrijft. Het kan zelfs erger worden maar ook misschien een beetje minder erg.

  • Ach, mijn 25 jarige gezonde, volop sportende zoon zei eerder al dat hij waarschijnlijk eerder opgeroepen gaat worden dan z’n 56 jarige type 1 vader met 40 jaar diabetes en Hartproblemen. Vrees dat hij nog gelijk gaat krijgen ook… We zitten gewoon in de laatste mei groep ingedeeld. Rest ons niet anders dan te wachten en zoveel mogelijk af te zonderen..

  • Rodia1

  Ik vernam nog niet zo lang geleden van mijn huisarts dat het elke week veranderd, zij kunnen dus nooit met zekerheid je vertellen wanneer iemand aan de beurt is.

  Ikzelf bevind mij ook in een hoge risicogroep, Diabetes 2, COPD gold 2, obesitas net niet morbide, dus denk je snel aan de beurt, maar over mijn leeftijd van 66 bijna 67 wordt niet over gesproken.

  Dus ja, afwachten maar.

 • Allemaal het gevolg van symboolpolitiek en paniekbeleid. Totaal ontbreken van inzicht is zeker aan de orde.
  Laatste bericht is dat iedereen in juli de eerste prik zou moeten hebben gehad. De 2e in augustus(???) en dan is de zomer alweer voorbij. Daaag 2021
  Je kunt die de Jonge wel afspraken laten maken, en de EU draagt er ook niet echt aan bij. Door de idiote regeltjes wordt een in Nederland geproduceerd vaccin in Amerika eerder goedgekeurd én in gebruik genomen dan in Nederland.
  Maar ja, we hebben hier toch genoeg vaccins :-(
  Ik ben 65 met diabetes en obesitas, ben al flink te grazen genomen door COVID-19 en nog een besmetting is waarschijnlijk einde oefening dus een vaccinatie op korte termijn is zeer welkom. Er op rekenen doe ik maar niet, dat voorkomt teleurstelling.

 • Wat ik niet snap is dat we met griep een risico vormen, en ineens met Corona niet meer. Terwijl Corona erger is dan griep is ons toch altijd verteld? Wat is er ineens anders dan? Griepprik krijgen we ook als het ware zo in de schoot geworpen? Ik heb gisteren gehoord dat ik dus in eens net aan geen risico groep ben met diabetes en astma en dus in eens bij de ‘gezonde groep’ hoor dus als laatst word gevaccineerd. Astma, telt niet mee loop niet bij arts, diabetes telt dus niet mee, ik heb geen complicaties (ja ik heb wel hoge bloeddruk of dat telt? Vergeten te vragen..) Ik ben dan wel 34 dus nog jong.. Maar ik heb tot gisteren een heel jaar lang gedacht dat ik risico ben en nu blijk ik dat niet te zijn. Waarom krijg ik deze vaccinatie dan niet in mijn schoot geworpen? Moet dus nog 3 a 4 maanden wachten is mij door de huisarts verteld.. Schiet mij maar lek hoor!

 • Gisteren kreeg ik van twee mensen met diabetes type 1 deze petitie toegestuurd:

  https://petities.nl/petitions/snelle-vaccinatie-risicogroepen-18-60-vergeet-ons-niet-hugo?locale=nl

  Voor velen hier waarschijnlijk zinnig om te ondertekenen!

  _____________________

  Wij,

  De medische risicogroepen 18-60 jaar en een ieder die hen spoedig gevaccineerd wil zien,

  constateren:
  * dat een grote groep mensen van 18-60 jaar met kwetsbare gezondheid al een jaar in (strikte) isolatie leeft
  * en dat hun leerplichtige kinderen niet naar school kunnen.
  * De Gezondheidsraad adviseeerde al 5 maal deze groep met voorrang te vaccineren, maar de
  minister heeft dit advies tot nu toe grotendeels genegeerd,
  * waardoor het overgrote deel van deze groep steeds verder naar achteren schuift in de
  vaccinatierij,

  en verzoeken:
  * mensen van 18-60 jaar met de hoogste kwetsbaarheid uiterlijk in maart te vaccineren;
  * de overige mensen van 18-60 jaar met een kwetsbare gezondheid uiterlijk maart-april te
  vaccineren, direct na de ouderen;
  * mensen met een immuniteitsprobleem te vaccineren met een mRNA vaccin;
  * geen verdere uitzonderingen meer te maken voor beroepsgroepen, tenzij het vaccinatietempo
  van mensen met een (hoog)kwetsbare gezondheid niet in gedrang komt.”

  ________________________

  Met groet van Welmoed

  • Ben42

  18-60
  En de mensen dan boven de 60 ?
  (Voor onder de 18 is momenteel minder noodzaak, maar ik weet niet hoe dat zit met mensen met een kwetsbare gezondheid.)

  Als je dan pleit voor mensen met een kwetsbare gezondheid sluit dan niet bepaalde groepen uit, zoals hier boven de 60 wordt uitgesloten. Dat is een bijzonder kwalijke zaak.

  Vriendelijke groet,
  Ben

  • Hi Ben,
   Helemaal mee eens, ik ben 65 en hoor blijkbaar bij geen enkele groep.
   Mijn zwager die 63 is en kerngezond heeft z’n prik al te pakken, maar ik zit pas 15 maanden binnen dus er kunnen nog wel een paar maandjes bij.
   Ik word moedeloos van dat geleuter over jongeren die het zo moeilijk hebben, nee wij hebben het gemakkelijk laten we het daar eens over hebben.
   Als rasechte levensgenieter ben ik door Corona zwaar gepakt, maar who cares.

 • Hoi Ben,

  Zelf ben ik niet de opsteller van deze petitie, maar het is inderdaad vreemd dat de groep 60 plus hier niet wordt genoemd. Wel begreep ik van anderen dat veel mensen rond/onder de 65 jaar al gevaccineerd zijn, maar uit jouw woorden maak ik op dat dat dus niet blijkt te kloppen…De groep van 60+ met DM1 loopt waarschijnlijk wel groter risico (even redenerend los van de aanwezigheid van andere medische aandoeningen) inderdaad dan de groep 60-…

  Ik weet dus helaas ook niet wie de opstellers van deze petitie zijn en wat hun beweegredenden waren achter deze leeftijdsindeling …

  In de VS en Duitsland komen ‘mensen met diabetes type 1’ tegenwoordig hoog op de prioriteitenlijst te staan; in Nederland is dat klaarblijkelijk nog niet het geval.

  Met hartelijke groet van Welmoed

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.