Home Forums Corona Vaccinatie 50 jarige

 • Ries

Vaccinatie 50 jarige

Hoi allemaal,
Ik heb nog steeds geen oproep gekregen van de huisarts. Ik zit in de jaarlijkse griepprik groep en heb type 1. Had ik al niet een oproep moet hebben. Voor de 20e? Ik ben bang dat onze huisarts het niet zo nauw neemt. Ik woon in Voorburg.
Ik ben 50 jaar. Ik hoop dat iemand wat meer kan vertellen, bijv als je ook 50 bent, over de oproepen voor vaccinatie.
Alvast heel veel dank!
Richard.

 • Ik denk dat je zo brutaal moet zijn om zelf te proberen een afspraak te maken bij het RIVM, en anders toch je huisarts benaderen, tenslotte zit je in een risicogroep.

  Ik ben zelf nu dus 67, en ben gezien mijn leeftijd al zelf opgeroepen door het RIVM, zit ook in een risicogroep, maar dus niet via de huisarts.

 • Ik heb wel een oproep gehad en ik ben 68 dus van 1952 ook kun je op internet Coronatest.nl en kun je je zelf aan melden.
  Ik heb 3 mei me eerste gehad en 7 juni de 2de spuit
  En als u was de RIVM bellen die kan u misschien ook helpen
  Staat nu ook al in het nieuws dat mensen vanaf 60 jaar ook via inter kunnen aan melden.
  U kunt altijd proberen succes
  Gr Rionne

 • Misschien even huisarts bellen want ik ben 28 en heb wel een uitnodiging ontvangen vorige week al.

  • Ries

  Dat is juist het probleem, hij zegt dat hij geen uitnodigingen verstuurt en dat de GGD druk is

  • Dan zou ik inderdaad gewoon een afspraak maken via https://coronatest.nl/

  • Vandaag bleek dat 170.000 mensen met een medische aandoening hun uitnodigingsbrief niet hebben gehad. Het verzendbedrijf DMDR dat was ingeschakeld heeft nagelaten deze mensen hun brief te sturen. Het kan zelfs nog t/m dinsdag de 25e duren totdat ook deze mensen ein-de-lijk hun brief in handen hebben. En dan nog een timeslot vinden bij je GGD, terwijl de mensen zonder indicatie van 56 jaar en ouder ook al afspraken aan het maken zijn…
   Als je vaccinatie zo nabij is, is elke dag vertraging natuurlijk een kwelling.
   https://nos.nl/l/2381508#UPDATE-container-53235729

 • Ik heb ook via de website van het RIVM in de gaten gehouden wanneer mijn bouwjaar (55) aan de beurt was en gewoon online een afspraak gemaakt.
  Op bevrijdingsdag, hoe toepasselijk, de 1e en 9 juni de 2e.
  Risicogroep is denk ik een ruim begrip daar zowel mijn vrouw als ik diabetes hebben en niet eerder zijn opgeroepen.
  Uiteindelijk zullen we allemaal wel een keer aan de beurt komen, en tot die tijd: Doe voorzichtig en blijf gezond.

  • Ben42

  De risico groepen die vo’o’r de eigen leeftijdscategorie worden opgeroepen zijn zeer strak bepaald. O.a. BMI van boven de 40. Maar voor de meeste risicogroepen worden er geen vervroegde oproepen gedaan.

  Enkele huisartsen werken eerst de lijst met mensen af die ook de griepprik hebben gehad, maar dit is niet algemeen.

  In Zuid-Holland worden nu de mensen opgeroepen van rond de jaren 1965 (mensen die dit jaar dus 56 worden). Maar het gaat momenteel redelijk snel. Hopenlijk worden er nu per week meer dan een miljoen prikken gezet. (Deels is dat de tweede prik). Dat betekend dat er per week ongeveer (minimaal) twee geboortejaren kunnen worden geprikt.

  Zeer grofweg ik verwacht dat voor 15 july iedereen zijn eerste prik kan hebben gehad. Ze zijn nu ‘net’ begonnen met de groep onder de 60. Tot 15 juli is nog negen weken. De leeftijden die nog aan bod komen is dus ongeveer van 18 tot 60. Dus met wat versnelling erbij zullen ze ongeveer 4 geboorte jaren per week moeten gaan wegprikken. (Dat halen ze met de huidige iets meer dan een miljoen per week niet).

  Als het meezit kunnen mensen van geboortejaar 1971 hun oproep over ongeveer 3 weken verwachten.

  Bovenstaande is gebaseerd op gegevens die in de media en op het internet beschikbaar zijn. De getallen kloppen redelijk. Maar zoals Hugo iedere keer aangeeft, daar zitten wel wat afhankelijkheden in.

  Er zijn nogal wat variatie’s per land/provincie/huisarts/ggd. Maar globaal zie je in de EU en in Nederland alles vrij gelijk opgaat. Binnen de Eu (en provincies in Nederland) zijn de vaccinatie graden wel verschillend, maar ze liggen niet zo heel ver uit elkaar.
  (Finland heeft veel meer eerste prikken, maar minder tweede prikken en zo zijn er nog wel wat verschillen. Ook zullen de telmethoden in de verschillende langen verschillend zijn).

  Vriendelijke groet,
  Ben

 • Misschien is uw brief nog onderweg! Dit stond er in de krant vanmorgen:

  RIVM moet nog 170.000 prikuitnodigingen versturen: ‘Het voelt zo oneerlijk’

  https://www.ad.nl/binnenland/rivm-moet-nog-170-000-prikuitnodigingen-versturen-het-voelt-zo-oneerlijk~a727d1f4

 • het is een veel voorkomend misverstand dat je de uitnodiging krijgt ván de huisarts. Dit is meestal niet het geval, de huisarts heeft lijsten doorgegeven aan het RIVM en deze verstuurd centraal de uitnodigingen. Niet alle uitnodigingen voor dezelfde groep worden op de dezelfde dag verstuurd, daar kan ook een paar dagen tussen zitten.

 • Even de huisarts bellen ik ben 31 en heb ook al uitnodiging gehad

 • ik ben bijna 50 en heb een 2 weken geleden een uitnodiging gekregen van ggd omdat ik hoog risicopatiënt bent (hart en diabetespatiënt en mijn nieren zijn ook niet top )
  Zal wel pzifer of moderna zijn ,maar ik weiger nog steeds ,ik ga me bijna schamen ik heb de keus al gehad tussen astra /janssen en nu pfyzer of moderna .Als ik hem mocht weggeven aan jullie deed ik dat met alle plezier ,is soms zo raar in de wereld pfffffffff

  Hoop dat degene die hem nemen snel aan de beurt komen 🙌👊😎😎🤗

  • Tegen

  Ik heb vanmorgen voor de 3de keer de huisarts gebeld. Mijn huisarts geeft aan de GGD door wie een uitnodiging moet krijgen. Ik heb diabetes en zou al lang een oproep gehad moeten hebben. Vanmorgen nog steeds geen brief gehad en dus de huisarts maar gebeld. Daar werd mij verteld dat ik niet in de lijst stond maar dat dat wel zou moeten. De deadline om de vergeten patiënten door te geven was 20 mei dus ik ben nu te laat.

  De assistente heeft alsnog de GGD een e-mail gestuurd dat ze mij dus een uitnodiging moeten sturen maar ze weet niet of dat dat in orde komt.
  Ik ben in 1971 geboren en als het zo doorgaat ben ik eerder aan de beurt voor de vaccinatie van leeftijd dan voor hoog risico.

  De huisarts weet dus niet waardoor het misgaat maar ze geeft ook geen excuses of wat dan ook.

  De assistente zei wel: ” anders zetten we je op de lijst voor morbide obesitas” daar is nog geen deadline.

  Ik vraag mij af of het zin heeft om een klachtenbrief te sturen naar mijn huisarts. Het zit mij niet lekker dat mijn gezonde partner bij dezelfde huisarts nu eerder een vaccinatie krijgt dan ik.

  Ben

 • Heej Ben ,

  Ondertussen al een uitnodiging gekregen ?(denk het wel he ivm je leeftijd ,hou dit eerlijk gezegd niet zo bij )
  Pfff ik had alweer een nieuwe uitnodiging in de bus ,lijkt wel zeg maar neej dan krijg je er 2 ?
  Hoop voor je dat je ondertussen al een afspraak hebt gemaakt en ben benieuwd of je er last van bijwerkingen hebt ?

  Groet daven 👊😎😎😎

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.