Vaccinatie en het hebben van een sensor
Ik probeer er achter te komen of het handig is om bij vaccinatie tegen Covid de arm te gebruiken waar de sensor niet zit. Of dat dit niets uitmaakt. En wat dan te doen als je na drie weken de tweede inenting krijgt en de sensor dan in de andere arm hebt zitten. Zeker als je de sensor normaal niet helemaal aan de achterkant van de bovenarm plaats maar wat meer naar de zichtbare zijde.
Of dan maar twee keer de sensor in dezelfde arm?
Abott geeft aan geen uitspraak te willen doen omdat ze het niet onderzocht hebben. Lijkt me wel handig als we daarover iets weten. Ik zie me al voor een prikker of prikster staan, die begrijpelijk zo’n sensor nog nooit heeft gezien en dan niet weet wat te doen -:)
-
Het lijkt mij geen enkel probleem om te vaccineren op de arm waar de sensor ook zit, ik ga er van uit dat je precies zo kan handelen zoals met de griepprik. Dit jaar heb ik ook de griepprik gehad op de arm waar mijn sensor zat, geen enkel probleem (zolang ze maar niet proberen te vaccineren door het kleine gaatje van de sensor :-))
-
Mijn linkerarm is mijn voorkeurs arm voor de sensor, meestal draag ik 2 a 3 keer de sensor op mijn linkerarm en dan 1 keer op mijn rechterarm.
Voor bloed geven (lang geleden), vaccinaties en bloedprikken is mijn linkerarm ook mijn voorkeurs arm. Voor de laatste griepprik heb ik de sensor bewust op mijn rechter arm geplaatst, je weet immers maar nooit. Zou als ik er rekening mee kan houden ook voor een volgende en/of andere vaccinatie mijn sensor rechts plaatsen als dat zo uitkomt, eventueel 2 keer achter elkaar. Maar als dat niet zou lukken, dan zou ik geen problemen hebben om in de andere arm of in dezelfde arm als de sensor de prik te ontvangen.
Bij de laatste (groeps) griepprik, was het de bedoeling dat je je linker arm aan bood voor de prik. Logistiek zat het zo gewoon in elkaar.
Vriendelijke groet,
Ben -
Bij reguliere vaccinaties (tbv reizen in het buitenland) heb ik nooit problemen ervaren. Voor COVID verwacht is dat ook niet. Maar je kan je censor ook ergens anders op plakken (buik, etc) dus als je zekerheid wilt hebben….
-
Bij mij mocht de griepprik op verzoek toch rechts, omdat ik links de sensor had zitten. Ik vertrouwde het niet en mijn huisarts vond het geen probleem om de andere arm te pakken.
-
In november heb ik de griepprik gehaald. Ik gaf mijn linker arm uit gewoonte, er niet aangedacht had dat ik daar de sensor had zitten. De arts zei gelijk dat ze niet in die arm kon prikken omdat daar de sensor zit.
Zo zie je maar dat er verschillende verhalen rond gaan.
Bij de covid-19 prik gaat hij dus gewoon in de andere arm. -
De zelfde vraag heb ik mij ook gesteld en ik ben er wel uit. Ik laat mij inspuiten in de arm waar de sensor niet zit. Dat kan gemakkelijk aangezien na drie weken de sensor op de andere arm zit.
-
Dat kan gemakkelijk aangezien na drie weken de sensor op de andere arm zit.
Aangezien.
Volgens mij is de redenatie niet correct. Bij een tijdstip dat je niet zelf ‘kunt’ kiezen, zit de sensor na 3 weken ‘weer op dezelfde arm’ voor 50 % van de tijd en ‘op de andere arm’ voor 50 % van de tijd. **)Ben
**)
Uitgaande dat je je armen om en om gebruikt.
Natuurlijk kun je wel plannen waar de sensor over drie weken zit.
-
-
Ik heb mijn sensor in het begin om en om gedaan, maar omdat ik de sensor op mijn rechterarm er makkelijker afstoot, zit hij nu altijd op mijn linker arm. Kan dus ook, hij hoeft niet om en om geplaatst te worden.
-
De vaccinatie gaat in de spier, de sensor niet.
Ik injecteer ook insuline in mijn arm, ook al zit de sensor daar.
Zou dus niks uit moeten maken.