Home Forums Corona Vaccinatie met AstraZeneca

Vaccinatie met AstraZeneca

Ik ben afgelopen vrijdag gevaccineerd met AstraZeneca. Op weg naar huis voelde ik mij onwel worden. Gestopt bij een boerderij. Uiteindelijk ben ik nog gezien door ambulancepersoneel.
Deze gaven aan dat mijn immuunsysteem heftig reageert op de vaccinatie. De volgende dag was ik flink grieperig. De daarop volgende dagen kreeg ik last van pijn in de borststreek en bleef ik moe, futloos en had ik het dan weer warm of koud. Bij de huisarts geweest, schijnt erbij te horen.
Afgelopen woensdag voelde ik mij weer onwel worden. Nogmaals bij de huisarts geweest. Deze gaf aan dat ze al meerdere patiënten met diabetes had gezien met vergelijkbare klachten.
Ik ben benieuwd of andere mensen zich herkennen in dit verhaal.
Al met al heb ik wel soort van spijt dat ik gevaccineerd ben….want ik voel mij nog steeds niet oké.

  • egel

  Heb je type 1 of 2 ?
  Want ik moet/ mag binnenkort ook gevaccineerd worden en krijg er steeds meer schrik van !
  Mijn vriendin heeft een te hoge bloeddruk en is al gevaccineerd en heeft dezelfde klachten als jij😒

  • @egel Ik heb Type 1.
   Ik ben gevaccineerd, omdat ik in de zorg werk.
   Ik ben pas 40 jaar.
   @daven En vannacht was het helaas weer raak, alle symptomen van onwel worden, behalve het daadwerkelijk flauwvallen.

   • Wanneer weet je welk merk vaccinatie je krijgt?
    Staat dit in de brief vermeld of krijg je dit vlak van te voren te horen?

  • Binnenkort zal ik de oproep ook wel krijgen. Ben type 1 diabeet. Vind het een lastige beslissing, zeker na deze verhalen. Niemand kan je zekerheid geven, ook door alle onwetendheid. Welk vaccin is juist voor mensen met diabetes en heb je nog inspraak welk soort vaccin je toegediend wilt krijgen? Het ene vaccin geeft bloedstolsels, het andere geeft “maar” dekking voor 67%. Is het dan wel zinvol?
   Bij wie kun je terecht met deze vragen?

 • Wat interessant is.

  Type 1 of 2 ?

  Maar sterkte hoor!

  • daven

  ik denk dat ik maar pas voor astrazeneca (werk in de zorg ,dus ik heb voorrang )
  Maar aangezien ik hartpatiënt ben en dus gevoeliger voor trombose (en geen bloedverdunners slik wat eigen keuze is ,wel supplementen ) Ik lees ook genoeg verhalen van mensen die goed ziek ervan zijn geworden en ja dit gaat wel weer over ,maar die gevalletjes van trombose zitten we toch niet lekker ;-) en ja ik ben ook diabeet type 2 ,maar gek genoeg maak ik me hier minder zorg over ? Ja goed dat je dit hier schrijft wat je leest weinig over wat astrazeneca doet bij diabeten ! In mijn ogen wordt alles gebagatelliseerd .

  Vraag me af hoe het met je gaat na een paar dagen ?

  Sterkte daven

  • Rodia1

  @ annedijvi

  Nu heftig wat je zo heb meegemaakt, ja vroeg mij toch al steeds af hoe de al eerder gevaccineerde diabeten onder ons erop reageerde, maar hier dus jouw reactie.

  Of het afhankelijk is van welke type diabetes je hebt weet ik niet, maar zoals het er nu voor mijzelf uitziet wordt ik niet met dat vaccin geïnjecteerd, maar waarschijnlijk met Janssen, daar ik 66 ben.

  Dus het klopt dus toch wel dat dit vaccin niet voor iedereen geschikt is, ja blijft toch wikken en wegen, deze vaccins zijn dan ook in een sneltreinvaart ontwikkeld, en de tijd zal het leren hoe dit voor iedereen uitpakt.

  Ook voor mij dus de vraag hoe het voor mij uitpakt, want dat Janssen vaccin is anders dan de meeste, daar wordt juiste een deel van het coronavirus bij je ingespoten, en moet je lichaam in de tegenaanval gaan, eigenlijk vergelijkbaar met het griepvaccin, als ik het goed begreep.

  Maar goed, ik hoop voor jou dan het snel beter met je gaat.

  Sterkte.

  • daven

  wat ik raar vind is dat er niet goed genoeg wordt gekeken naar chronische ziekten (diabetes /hartpatiënten etc ) Vind zelfs dat mensen die morbide overgewicht hebben een anders vaccin mogen hebben dan astazeneca (schijnt toch de meeste bijwerkingen te hebben) .
  Ik werk op een gesloten afdeling ouderen en van de 22 patiënten hebben er 17 moderna gehad en 1 astrazeneca en 4 mensen hebben geweigerd . Ik heb 1 iemand gehoord over wat spierpijn (moderna) ,veder niemand (en dit zijn allemaal mensen boven de 65 ,die een hoop medicatie slikken zowel geestelijk als lichamelijk )

  • Ben42

  Helaas zijn middelen voor vaccinatie schaars. Hierdoor kunnen we bij een oproep niet kiezen welk middel we toegedient willen krijgen. Ook ik heb wel een voorkeur, maar bij een oproep is het het aangeboden middel of achteraan aansluiten.

  De keuze voor mij is niet moeilijk, achteraan aansluiten betekend langer wachten op vaccinatie, dat helpt mij niet en ook de groepsbescherming niet. Dus als het vaccin mij wordt aangeboden ook al is dat niet mijn voorkeur, dan ga ik er wel gebruik van maken.

  Ja er zitten risico’s **) aan, maar de risico’s als je het vaccin niet neemt zijn volgens mij vele malen groter. En ook al beschermen de vaccins niet 100 procent tegen ziek worden, ze beschermen vaak ook nog tegen ernstig ziek worden. De voordelen van een vaccin wegen zeer ruim op tegen de voordelen van ‘afwachten’.

  Ben

  **)
  Ondertussen zijn er miljoenen prikken gezet, de ernstige problemen komen gelukken maar zeer zelden voor. In verhouding met het aantal doden dat er door het corona virus valt is dit slechts een zeer klein aantal.

 • In het Verenigd Koninkrijk worden veel klachten gemeld over het Astra Zeneca vaccin dat het de bloedglucose boven de 20 gooit en dat ze die met insuline niet omlaag krijgen.
  Dat is des te opvallender, omdat er in dat vaccin, afgezien van een minieme hoeveelheid sucrose als stabilisator, geen stoffen zitten die de glucose verhogen.

  Inmiddels is ook aangetoond dat het inderdaad een auto-immuun reactie kan triggeren.
  Heb je al type 1 diabetes dan ben je daar extra gevoelig voor.

 • Hoi, dat is een nare ervaring, hopelijk gaat het nu beter!
  Wat lastig hè? Aan de ene kant denk je, ja, ik doe het, want dan kunnen we weer richting een ‘normaal’ leven. Daar verlangen we zo naar!
  Maar aan de andere kant is er een risico om er flink beroerd van te worden. En die bloedplaatjes,trombose komen trouwens ook voor bij de andere merken ..ik heb type 1 en twijfel ook nog. Ik reageer al heftig op het minste of geringste griepje.. Mijn buurvrouw, type 2, hartpatiënt en op leeftijd, is gevaccineerd met Pfizer..kreeg daarna een stijve arm en een week lang torenhoge suikers, maar voelde zich desondanks prima. Alleen wat vermoeid.
  We reageren allemaal net even anders, op welk merk vaccin dan ook. Er is te weinig tijd en kennis om alles al te kunnen weten.
  Het lokt iig een reactie uit, dat is ook wat het moet doen, helaas kan er niet voorspeld worden bij wie dat goed,redelijk of slecht gaat. Daar komen we de komende tijd vanzelf achter, in feite zijn we allemaal nog proefkonijnen.
  Bij andere vaccins, biiv die voor reizen naar bepaalde landen of de bekende griepprik, zijn er ook een aantal mensen die er niet goed op reageren. Het is nooit 100% veilig voor iedereen.
  Doe vooral waar je jezelf het prettigst bij voelt.
  Op het moment dat de uitnodiging komt en hopelijk weet welk vaccin het gaat worden, neem ik pas het besluit. Andere factoren kunnen tzt ook nog meespelen, ik heb geen glazen bol!
  Fingers crossed!

  • daven

  Hoe gaat het inmiddels nu met je ,ben je alweer aan het werk ?

  ik heb de astra zeneca geweigerd (van het werk )
  las nu weer ergens dat vaccin maar 5 mnd geldig is en je dus 2x per jaar een spuit moet halen ?
  Dit zie ik mij echt niet doen ,er is nog teveel onzekerheid 😜

  • Pietje

  Ik heb diabetes 2 en ik ben 62 jaar, afgelopen week een oproep gehad om gevaccineerd te worden met AstraZeneca, ik heb deze geweigerd om de volgende redenen. Ik heb mij verdiept in thema van de vaccinaties en ben erachter gekomen dat “wij” diabetes patiënten een verhoogde kans op trombose hebben, laat het nu juist de AstraZeneca zijn waar het allemaal in de puin loopt met trombose en bloedplaatjes, eerder werd al in dit forum door iemand opgemerkt dat het toch vreemd is dat daar totaal geen rekening mee wordt gehouden, uiterst vreemd! Ik zou zelf graag willen kiezen welk vaccin ik wil laten inenten, mag niet van de instanties, ook vreemd. Met alle respect, een vorm van zorgdictatuur! En als laatste opmerking, in de oproep wordt aangegeven dat het gratis is, een leugen, want iedere Nederlander betaald zorgpremie. Ik sta nu onderaan de lijst en moet wachten tot alles klaar is en wat er dan overgebleven is van de vaccins. Ik wens iedereen sterkte in hun keuze.

 • Mijn vrouw heeft type 2 en heeft de prik twee weken terug gehad, is goed gegaan.

  “zorgdictatuur” en “zorgpremie”
  Ik vind wel dat je een beetje prematuur reageert zeg.

  En dat je onderaan in de lijst staat is jou keuze.
  Wellicht interessant lees de opmerkingen van dr. Marion Koopmans e.d. er maar eens op na.
  Kijk uit met het naar buiten gaan……………….want de kans dat je dan …..etc. etc.

  Ik krijg zaterdag m’n prik, gelukkig.

  • Elfje

  Ik ben via werk (in de zorg) gevaccineerd met Pfizer. Wel wat bijwerkingen maar die heb ik bij de griepprik meestal ook. Maar nu iets erger. Zere arm en spierpijn en wat hoofdpijn. Na 2 dagen over.

  • Rionne

  Hallo allemaal.
  Heb me net hier aanmeld.
  Ook omdat ik zelf type 2 heb al 23 jaar.ben nu 68 jaar en ja ik zie ook erg tegen deze vaccins op ook om de bijwerkingen.
  In mijn fam, komt trombose voor en is erfelijk.
  Daar ben ik ook bang voor geworden vooral die azennica of ik het goed type weet ik niet🤭maar jullie begrijpen het hoop ik wel..
  Als ik het wel zou ik inderdaad voor de prik Janssen gaan dat hoef je maar een keer de prik.
  Maar ik twijfel nog wel. Na al die rare verhalen eng hoor🙈
  Wil.zelf de keus maken en met mijn eigen huisarts.
  Sterkte allemaal
  Gr Rionne

  • Rodia1

  Hallo,

  Ja ik zit met hetzelfde dilemma, wel of niet vaccineren met AstraZeneca.
  Ik ben 66 en over 1 maand 67 jaar, type 2 diabetes, COPD gold 2, Morbide Obesitas, BMI net onder de 40, en mijn vader is niet ouder dan 56 geworden door een longembolie.

  Ja dat zet je dan wel aan het denken over dat vaccin, die juist die trombose kan veroorzaken.
  Ik heb nog geen oproep gehad, en weet dus ook niet welk vaccin ik krijg, maar ja wat is wijsheid.
  Als ik corona krijg zal het verloop ernstig zijn lees ik steeds, dus ja wat nu?

  • Rionne

  Hallo.

  We hebben allemaal gehoord dat de vaccinatie van Janssen nu er aan komt.
  Wil graag met mijn huisarts er over praten dat wij als diabetes type 1/2 in aanmerking komen voor de prik Jansen daar hoef je maar 1x een prik van al hoe wel ik nog twijfel hierover.
  Maar wat moet je dat je word wel verplicht om je te vaccineren anders mag je nergens meer heen,wat ik zelf niet juist vind zo hoort het ook niet te zijn..
  Ben benieuwd witwerk krijgen.
  Ga van tevoren wel even alles goed vragen.
  Strekte allemaal

   • Rodia1

   Maar wat moet je dat je word wel verplicht om je te vaccineren anders mag je nergens meer heen

   Volgens mij mag je alleen ergens naar toe met een negatieve coronatest die niet ouder dan 48 uur is, die moet je dan kunnen overleggen.

   Dus wil je ergens naar toe, dan ben je verplicht je te laten testen.
   Na vaccinatie kun je namelijk nog steeds Corona krijgen, alleen zal het verloop minder ernstig zijn, dat heb ik begrepen.

  • Rionne

  Je moet toch een pasje bij je hebben om te laten zien dat je getest bent en een prik gehad.

  Zo heb ik het begrepen…
  Niet leuk meer als het zo moet, maar we hebben geen keus.
  Ben er nog niet over uit ga het zeker bespreken met mijn huisarts.
  Daar ga ik dan maar van..
  Alleen die bijwerkingen ben ik erg gevoelig voor heb ik met alle medicijnen wel vervelend hoor.
  We moeten maar afwachten

  • Rene59

  Ik ben 62,heb type2 en een ernstige hartkwaal.
  Je hoort alleen de klachten en niet vaak wat er goed gaat. Het risico van Corona is gewoon vele malen groter. Plus dat je het ook gezellig kan verspreiden als je er zelf niet ziek van bent.

  Kom maar op met die spuit want dat virus moet kapot!

   • daven

   Hoop dat je dan geen trombose krijgt 🤐🤐🤐

   Je mag mijn spuit wel hebben en ik leef nog steeds zonder spuit (en ben hoog risicopatiënt en werk in de zorg )

   en ook als je ingeënt bent is het nog niet duidelijk of je het kan verspreiden of niet 😉

    • Ben42

    Zekerheid is dat er ‘relatief’ veel mensen ernstig ziek worden van Corona, zekerheid is dat voor enkele mensen dit flinke gevolgen heeft, langdurig ziek en overlijden komen beiden relatief veel voor. Dat zijn inderdaad zekerheden.

    Over de vaccinatie zijn een aantal onzekerheden. Helpen ze op de langere termijn? Hoe goed beschermen ze? Kun je nog mensen besmetten na en vaccinatie? Inderdaad flinke onzekerheden.

    Ja je kunt kiezen voor zekerheden en kiezen om een AstraZeneca vaccinatie te laten schieten.

    Maar als je je keuze wilt baseren op zekerheden, zou ik zeggen kijk naar de UK, het aantal mensen dat daar overlijd of ernstig ziek wordt is drastisch afgenomen. Waarom? Zeer waarschijnlijk heeft het vaccineren o.a. met AstraZeneca daarbij flink geholpen.

    Ben

 • Bij eerste onderzoeken in Engeland lijkt de diabeet bij besmetting van covid-19 wel vatbaarder voor een ernstiger ziekteverloop.

  https://www.drwf.org.uk/news-and-events/news/first-breakdown-figures-nhs-reveals-there-may-be-higher-risk-people-diabetes

   • Ben42

   koen Schreef :
   12 april 2021 om 21:28
   Bij eerste onderzoeken in Engeland lijkt de diabeet bij besmetting van covid-19 wel vatbaarder voor een ernstiger ziekteverloop.

   Zoals gebruikelijk zijn de getallen weinig zeggend, zo is het zo dat het merendeel van de overleden patienten 2 benen **) had, (meer dan 90 procent zou ik denken). Zonder getallen over hoe vaak een dergelijke ziekte in de populatie voorkomt (en dan met name in de groep van ouderen) zeggen de genoemde percentages weinig. De factor overgewicht was natuurlijk al bekend als risico factor, binnen deze groep is een grote overlap met de groep diabeten, dan is het nogal logisch dat binnen die groep er meer risico bestaat.

   Ben

   **)
   Een beetje flauw, maar de meeste mensen hebben meer benen dan de gemiddelde mens, toch is dit voor zover ik weet geen risico factor. Zo zijn er onder de mensen met overgewicht meer mensen met diabetes. Als diabetes zelf geen extra risico geeft op ernstig verloop, zullen er in verhouding toch meer mensen met diabetes een ernstig verloop van de ziekte hebben.

   Let op!
   Over diabetes als risico factor doe ik geen uitspraak. Mijn uitspraak betreft alleen dat die niet duidelijk wordt uit de getoonde cijfers.

   • @Ben
    Uiteraard kan ik geen wetenschappelijk oordeel vellen en kopieer ik linkjes en info die niet geverifieerd is.

    Ik postte het er niet bij maar op Engelse en Amerikaanse sites zie ik dus ook de vermoedens en reacties opduiken dat het niet alleen door overgewicht is maar dat ook type 1 als auto-immuunziekte het ziekteverloop erg sterk negatief beïnvloed.

    En laten we eerlijk zijn, de tijd die het kost om tot goed te presenteren data daarover te komen kost ook meer mensenlevens.

  • Rene59

  Corona heeft ons land al ongeveer 20.000 levens gekost. Dat gaat het vaccin echt niet halen.

  • Hummel

  Hallo allemaal. Heb diabetes type 1 COPD en ziekte van Addison. Ben 55 jaar en nog lang niet aan de beurt. Maar werd door mn huisarts gebeld omdat er vaccins over waren. Ben gelijk gegaan en heb AstraZeneca gehad.zonder bijwerkingen gelukkig.ben er blij mee.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.