Home Forums Corona Vaccinlobby

 • Vinkje

Vaccinlobby

Met lede ogen zie ik het vaccinatie beleid aan. Ik zie dat allerlei groepen met succes lobbyen om het vaccin eerder te krijgen. Tegelijkertijd zijn er minder vaccins dan gepland en wordt de planning steeds weer aangepast. Daarnaast weten slimme mensen een vaccin te bemachtigen zonder dat ze aan de beurt zijn.

Mijn vraag is dit: lobbiet de diabetes vereniging ook voor snelle(re) vaccinatie van diabetespatiënten?
Anders kunnen we nog heel lang wachten.

 • Hoi Vinkje,

  Er is geen vaccinatiebeleid, de regels veranderen bijna dagelijks. En er is een tekort aan vaccin. Ik behoor ook tot de risicogroep (65 en diabetes) en in eerste instantie zou ik bij de 2e groep zijn ingedeeld en dus snel gevaccineerd. Inmiddels wordt er alleen nog maar gesproken over hoge leeftijden en dan aflopend van hoog naar laag. Ik ben al bij als ik vóór het 4e kwartaal aan de beurt ben.
  Maar ja, 2020 is een verloren jaar en 2021 gaat dezelfde kant op. Misschien in 2022 nieuwe kansen en nieuwe prijzen

  • Ido82

  Ziet er naar uit dat diabetes patiënten worden uitgenodigd begin mei:

  https://www.ad.nl/dossier-coronavirus/vanaf-mei-coronaprik-bij-diabetes-en-astma-nog-ziekere-mensen-al-volgende-week-aan-de-beurt~a2cf3f50/

  Helaas met maar het AstraZenaca vaccin en niet met BioNTech/Pfizer of Moderna.

  Kan de DVN iets doen in de lobby om diabetes patiënten wel een mRNA vaccin te kunnen laten krijgen ?

  • In het NOS-programma ‘De avond van de vaccinatie’ werd onder andere uitgelegd wat er in de vaccins zit. Vanaf minuut 38 gaat het over de inhoud van de vaccins. In de mRNA-vaccins van Pfizer/BioNtech en Moderna zit een klein beetje suiker verwerkt als antivriesmiddel ter berscherming van het RNA-deel van het virus.

   Ik denk dat dat de reden is dat de mRNA-vaccins niet geschikt zijn voor diabetici. De andere vaccins, de vector-vaccins, bevatten geen suiker omdat daar geen vetbolletje in zit die beschermd moet worden en daardoor dus wel geschikt zijn voor diabetici.

   • Zou zo’n minieme hoeveelheid suiker (=koolhydraat) van enige betekenis zijn voor een diabeet? Ik heb het sterke vermoeden dat er in een boterham meer koolhydraten zitten.

 • Het is echt absurd hoe het dagelijks om gegooid wordt. In plaats van start maart dus nu pas start in mei; dus bijna net zo laat als de niet-medische indicatiegroep… Sterkte allemaal… https://www.ad.nl/dossier-coronavirus/vanaf-mei-coronaprik-bij-diabetes-en-astma-nog-ziekere-mensen-al-volgende-week-aan-de-beurt~a2cf3f50/

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.