Home Forums Vakantie Vakantie

 • iris99

Vakantie

He hoi,
Sinds een week of 3 weet ik dat ik diabetes type 1 heb… Nu ga ik aankomende week een paar dagen op vakantie. Dus nu is mijn vraag of iemand ervaring heeft met insuline etc. mee nemen door de douane..

  • Ben42

  Ja er is hier veel ervaring met het meenemen van insuline.

  Hier in Nederland en in Europa is het geen enkel probleem. Bij vliegen merken ze het meestal niet op. Mijn vrouw draagt de helft van de benodigheden bij zich, ik de andere helft. We hebben nog nooit een probleem met de insuline gehad. Zij kan altijd gewoon passeren.

  Zelf draag ik een pomp, op zich nooit een probleem, maar ik wordt altijd gefouilleerd. Maar dat is voor mij inmiddels routine geworden.

  Ook naalden en dergelijk doen ze nooit moeilijk over.

  Buiten Europa heb ik zelf geen ervaring, maar wat ik van anderen verneem is dit ook nooit een probleem.

  Fijne vakantie,
  Ben

 • Ik zorgde ook altijd wel voor een doktersverklaring, medicijnlijstje, en dat alle benodigdheden zoals insuline e.d. in de handbagage zaten. Maar ook nooit problemen mee gehad. De doktersverklaring is meer voor buiten Europa. Waar ga je naartoe? Vast prettige vakantie.

  • iris99

  Bedankt voor jullie antwoord! Ik heb een doktersverklaring,medicij paspoort en alle benodigdheden al geregeld voor het geval ik het wel nodig ben.Ik denk dat het zo vast goed moet komen.

  Ik ga een paar dagen naar Portugal! Bedankt!

 • Hoi iris99

  Wat een heftige fase zit je in. De diagnose-periode staat ons allen nog helder voor de geest. Wat stoer dat je wel gewoon op vakantie gaat!

  Je bent al goed geholpen door Elly en Ben42. Misschien heb je ook hier nog iets aan: https://www.dvn.nl/leven-met-diabetes/vakantie

  Veel plezier in Portugal!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.