Home Forums Behandelaren Veel problemen met Freestyle Libre

Veel problemen met Freestyle Libre

De laatste tijd heb ik veel problemen gehad met de FSL. Afgezien van de allergie voor de pleister, want daar heb ik een oplossing voor gevonden.
Bijna elke sensor die ik de laatste tijd gebruikt heb, gaf problemen. Ze deden het ong. een week goed en daarna gaven ze waardes die 2-3 mmol lager waren dan een vingerprik (gemeten met FSL-reader). De laatste hield er zomaar ineens mee op terwijl hij het een paar uur daarvoor nog prima deed. De foutcode gaf volgens de meneer van de helpdesk aan dat het draadje niet goed in mijn arm zat. Dat vond ik gek, want ik heb hem niet gestoten en is er ook niks anders geks mee gebeurd.
Ik heb de laatste tijd al een aantal vervangende sensors gehad, maar nu heb ik blijkbaar mijn maximum bereikt.
Voor een sensor waarvan ik bijna zeker weet dat hij niet door mijn eigen schuld gestopt is en die gewoon goed zat, krijg ik dus geen vervanging. Na wat discussie krijg ik wel een gedeelte vergoed, dus dat is toch iets.
Door al die problemen twijfel ik heel erg of ik straks nog wel nieuwe ga bestellen. Ik zou het ontzettend jammer vinden als ik ermee moet stoppen, maar op deze manier is het gewoon niet leuk meer.
De sensors zijn te duur om ze te verprutsen, en voor dat geld verwacht ik wel fatsoenlijke kwaliteit…

 • FF een vraagje??
  Ik neem aan dat je voor je de FSL plakt er iets onder plakt. Is dit niet te dik zodat het draadje er niet diep genoeg in zit?????

 • Ik doe er een blarenpleister onder. Dat verklaart voor mij helaas niet waarom mijn sensor het eerst gewoon doet en daarna kuren krijgt of er zelfs mee stopt. Dan zou hij het van het begin af aan niet moeten doen, lijkt me.

  Ik ben overigens nu wel aan het zoeken naar andere materialen om eronder te doen. Een aantal dingen heb ik helaas al zonder succes geprobeerd.

  • Momo

  Een blarenpleister is een behoorlijk dikke pleister en het zou me dan ook niet verbazen als dit wel degelijk de werking van de sensor beïnvloedt. Het draadje kan de huid waarschijnlijk niet goed genoeg doordringen en de sensor stopt daardoor met werken.

  Voor wat betreft het bieden van een vervanging door Abbott: hoeveel sensors hebben zij kosteloos voor je vervangen?
  Ik ben zeer benieuwd waar bij hen de grens ligt namelijk.
  Dit kan ook relevant zijn voor andere gebruikers.

 • Ik heb in korte tijd 4 vervangende sensors gekregen. Dat schijnt het maximum te zijn. Nu weet ik eerlijk gezegd niet of dit per jaar geldt…
  Heel typisch: 3 van de 4 slecht of niet werkende sensors die vervangen werden, kwamen uit hetzelfde lotnummer…
  Voorheen had ik bijna nooit problemen met de sensors.

  Zelf begon ik na al dat gedoe ook een vermoeden te krijgen dat de blarenpleister iets met de werking doet. Het is zo’n gelpleister en ik denk dat hij vocht opneemt uit de omgeving en daardoor toch iets dikker wordt. Maar dat verklaart niet dat hij er zomaar ineens mee stopt, terwijl hij het eerst prima deed…
  Vandaar ook dat ik nu naar een andere oplossing zoek met dunnere onderlaag. Want zolang Abbott zich niet geroepen voelt om iets aan de pleisters te doen, ben ik genoodzaakt om zelf iets te knutselen om een heftige allergische reactie te voorkomen…

  Ik gebruikte de laatste tijd Compeed pleisters. Bij een eerdere poging met een Hansaplast blarenpleister werkte de sensor wel gewoon 2 weken. Maar daarbij kwam de pleister van de sensor over de rand heen en kreeg ik alsnog uitslag. Die van Compeed zijn net ietsje groter.

  • Wagena

  De FSL gebruik ik sedert oktober 2016 en tot volle tevredenheid en zou deze niet meer zonder kunnen. Ik heb dizbetes unwarness en ik meet regelmatig Ik heb geen enkel probleem met de meter. De waarden die het aangeeft accepteer ik en ik meet nimmer mijn bloedsuiker d.m.v. een vingerprik. Over de sensor plak ik een pleister IV 3000 6×7 cm. en sta hier ook mee onder de douche.
  Ik begrijp dan ook niet dat er gebruikers zijn die het niet bevalt.

  Graag een reactie.

  Grijpskerk 24-01-2018

   • Liv1

   Iedereen is anders. Wat voor jou goed werkt, kan bij een ander heel anders zijn. Bijv. door andere behoeftes en eisen aan iets.

  • witte

  Me dochter heeft dat de fsl naar een paar dagen niet meer doet

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.