Home Forums Verzekering en vergoeding Vergoeding Cavilonspray

 • marit

Vergoeding Cavilonspray

Weet iemand wanneer en of je cavilonspray vergoed krijgt? Ik heb het vorig jaar zelf gekocht maar een spray kost zo’n 22 euro. Ik gebruik het zomers onder de infuusset daar ik anders zo’n jeuk krijg.

 • Niet. Dit soort dingen zijn uit de basisverzekering gehaald om zo geld te besparen.

  Ik heb het omgekeerde probleem. Bij mij blijft het infuusset soms niet zitten door dat de huid te nat is. Ik kan scin tac bestellen om de set vast te zetten maar wordt niet vergoed. Dit kost ongeveer 20 euro per 50 stuks maar ik ga dit niet halen dus kost het de verzekering 30 euro voor een nieuw infuusset en dat gaat soms ook nog verkeerd.

  • marit

  Is dus weer verkeerxe zuinigheid, door de jeuk ga ik krabben en moet ik de set ook vervangen. Als ampul dan nog niet helemaal leeg is vervang ik hem toch. Kassa.

  • ilona

  Idd, verkeerde bezuiniging. Maar ook wij kopen de Cavilon spray gewoon zelf. Gewoon, omdat het niet handig is dat de pomp er bij regelmaat te snel afvalt. Daar heb ik wel 22 euro per flesje voor over.

 • Wat vervelend dat cavilonspray niet vergoed wordt.

  Misschien helpt deze tip jullie:

  Op http://www.puntenplein.nl kun je de spray sparen met spaarpunten. Dan kost de spray je dus helemaal niets. Spaarpunten ontvang je elk kwartaal als je je diabetes hulpmiddelen bij DVN Winkel (dvnwinkel.nl) bestelt. Zie: http://www.dvn.nl/puntenplein/insuline-afhankelijk/overig

  Mocht je je hulpmiddelen niet bij DVN winkel (gaan) bestellen dan krijg je op puntenplein in ieder geval ledenkorting (als lid van DVN) en kost de spray: 19,55 euro.

  Andere tip: er bestaat ook BSN leukotape remover: deze spray/vloeistof helpt om pijnloos tape/infuussets etc. van je huid te verwijderen. Misschien is dit ook wat voor jullie?

 • Hallo marit, Ik krijg de Cavilonspray wel vergoed voor mijn zoon. Bij de kinderarts krijgen wij een machtiging voor de apotheek, zij sturen deze naar de verzekeraar. De arts schrijft dat het gebruik nodig is om de huidproblemen te voorkomen. W ij gebruiken meerdere flesjes per jaar, het is inderdaad duur. Daarover doen wij skin tac wipe, die bestel ik bij Mediq en deze zijn 16 euro. Dit betalen wij wel zelf en de leukotape verwijderaar. Succes!

  • marit

  Ik had inmiddels gezien dat de cavilon op het puntenplein te krijgen is fijn. Ik heb momenteel veel last van jeuk weet ook niet waarom ook op andere plaatsen op de huid. Smeer al met bepanthen emulsie.

  • Gast

  De Cavilon spray is tegenwoordig verkrijgbaar via het apotheek/drogisterij circuit. Online leveranciers als bijv. Farmaline leveren dit product (origineel van 3m) gewoon op bestelling tegen aanzienlijk lagere prijzen dan bij de doorsnee Nederlandse apotheek. Heb dit product zelf a diverse keren via internet besteld bij Farmaline in batchgrotes van 3 stuks voor ongeveer € 45 (geen verzendkosten).

  • jako

  Ik betaal ook sinds vorig jaar zomer zelf de Cavilonspray. Het is niet goedkoop maar je doet wel lang met een flesje, ik geloof dat ik tussen de drie en vier in een jaar heb gebruikt. Ik bestel het online bij NewPharma. Daar is het ongeveer € 15 en je betaalt nog iets voor de verzending.

  • Martine

  Alles bestel ik bij Mediq Diabetical Center en krijg de cavilon in de kwartaalbestelling meegeleverd.

  • Petra29

  Los van mijn diabetes krijg ik thuis infusen via een picc lijn. Deze materialen krijg ik via Mediqtefa geleverd en daarbij krijg ik ook cavilonswaps. Deze worden volledig vergoed. Een van de verpleegkundigen van de thuiszorg heeft hier voor mij voor gebeld en alles geregeld. Ik heb namelijk een allergie/overgevoeligheid voor tegaderm.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.