Home Forums Voeding Vergoeding diëtist

Vergoeding diëtist

Omdat ik het moeilijk vind om gezonde keuzes te maken en verdrink in alle informatie over gezonde voeding, heb ik een diëtist ingeschakeld. De vergoeding vanuit de basisverzekering is 3 uur per jaar. De intake is al 1 uur. Ik weet zeker dat ik over de 3 uren heen ga.
Bij diabetes wordt het >3 uur vergoedt als je binnen de ketenzorg valt (diabetescontrole bij huisarts). Ik ben onder behandeling in het ziekenhuis en dat wordt ook niet binnenkort overgedragen naar de huisarts.
Nu moet ik alles wat >3 uur diëtist valt zelf betalen.

Dat is toch echt wel heel oneerlijk?
Ik heb er niet voor gekozen dat ik diabetes heb en als ik hulp nodig heb om gezond te leven moet ik ook nog eens zelf de portemonnee trekken! Ik betaal al €143 aan zorgpremie + €385 eigen risico.

Hoe doen anderen dat?
Ik ga nu uiteraard op zoek naar een leuke vrijgezelle mannelijke diëtist ;)

  • Lees de voorwaarden van de eventuele “aanvullende” verzekering naast de basis zorgverzekering indien U die heeft afgesloten.

    Vandaaruit kan misschien ook iets vergoed worden ! Afhankelijk welke maatschappij en pakket U verzekert bent.

    Groet 6feet10

    • Helaas zit er in de aanvullende verzekering geen vergoeding.

  • Is de gecombineerde leefstijlinterventie nog een mogelijkheid, is ook bewezen effectiever dan alleen diëtist. Zie voor meer info https://www.loketgezondleven.nl/leefstijlinterventies/gecombineerde-leefstijlinterventie

  • Dat is nog wel iets om over na te denken. Bedankt voor de tip!

  • Ik had begrepen dat een Leefstijlcoaching volledig uit het basispakket betaald wordt. Er zijn wel vaste afspraken over de vergoedingen, en de aanbieders moeten een contract hebben met de verzekeraar.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.