Home Forums Verzekering en vergoeding vergoeding dietiste buiten zorggroep

vergoeding dietiste buiten zorggroep

als type 2 krijg ik mijn zorg uit de ketenzorg vergoed. De diëtiste in de zorggroep heeft echter geen ervaring met het koolydraatbeperkt dieet.
Ik heb nu zelf een diëtiste gezocht, de rekening van dit consult wordt echter niet vergoed door de zorgverzekeraar.
Ik vind dit niet terecht, hoe kunnen we dit veranderen? Hoe hebben jullie dit opgepakt?

 • Dit heeft volgens mij niks met de ketenzorg te maken, maar met het contract dat deze diëtiste heeft met jouw verzekering en die kan je helaas pas per volgend jaar wijzigen. Dus het wordt voor dit jaar weer op zoek naar een andere diëtiste of het zelf betalen en eventueel volgend jaar een verzekering zoeken waarmee deze diëtiste wel een contract heeft.

 • Een paar maanden terug stond dat er op de DVN site een nieuwe richtlijn over voeding bij diabetes was.

  http://dvn.nl/dvn/actueel/nieuws/1595/in-vogelvlucht%3A-ndf-voedingsrichtlijn-2015.html

  Minder koolhydraten gebruiken is nu dus officieel erkend als geschikt bij diabetes.
  Misschien handig als de diëtiste uit de keten de bovenstaande link krijgt.
  het zou toch niet nodig moeten zijn dat je de kosten voor de diëtiste uit eigen zak moet betalen.

 • Ik heb (misschien verkeerd) begrepen dat de diëtiste uit de ketenzorg vergoed wordt door de verzekering zonder dat het van je eigen bijdrage van 375,00 voor 2015 afgaat. Als de diëtiste buiten het gebied van je ketenzorg valt, zoals de eindelijk goede diëtiste die ik gevonden heb dan wordt ze wel vergoedt, maar gaat het wel van je eigen bijdrage af. Of gaat de diëtiste altijd van je eigen bijdrage af? Wie weet dit? Thx!

 • Helaas,
  Als je zorg krijgt in een keten, dan krijg je geen vergoeding voor afspraken met andere diëtisten. Je hebt dan niet echt te kiezen. Of je moet je hele ketenzorg bij een andere keten halen. Dat mag wel, je kan dan je eigen huisarts houden, maar die behandelt je diabetes dan niet.

 • Beste Pachelbel,
  Bedankt voor je antwoord. Dat is toch een rare discriminatie! Eindelijk vond ik een goede diëtiste! Anderen tellen alleen calorieën in mijn regio. Op eigen kracht viel ik 20 kilo af, maar wil de verandering van mijn leefstijl wel verantwoord blijven doen. En dat maatwerk kan ik wel krijgen van een diëtiste uit Amsterdam, die ik via de DVN ontmoette. Dat betekent dat mensen met geld betere zorg krijgen! Wat een misstand! Is dit bekend bij de medewerkers van de DVN die ongetwijfeld meelezen?

  • djoois

  Ben nu na de zomer gestart met een andere diëtiste buiten de reguliere ketenzorg, maar mijn huisarts heeft hiervoor wel een verwijzing geschreven waardoor het toch onder de ketenzorg-regeling valt. Misschien een tip?

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.