Home Forums Verzekering en vergoeding vergoeding Freestyle Libre 3

vergoeding Freestyle Libre 3

Ik las net op de site van Abbott dat de Freestyle Libre 3 niet voor iedereen vergoed wordt omdat het technisch gezien een CGM is. Ik heb op de Duitse en Franse site van Abbott gekeken wat de prijs van de FSL 3 is, en die is 59,90. De FSL 2 kost in Nederland net zo veel. Ik begrijp niet waarom het weer moeilijk wordt gemaakt om nog je bloedsuiker nog beter onder controle kan krijgen en houden, zeker omdat het de zorgverzekeraar niets extra’s lijkt te kosten.
Gaat de DVN zich hard maken voor vergoeding voor iedereen? Ik hoop het wel.

  • Rob47

  Schandalig dat het niet vergoed wordt, ik gebruik nu de FSL 2! Deze wordt voor mij niet vergoed omdat ik diabetes 2 heb en 1x per dag insuline spuit. Voordat ik de FSL 2 gebruikte was ik bijna overleden omdat ik een heel zware hypo midden in de nacht kreeg! Mijn vrouw werd wakker door mijn stuiptrekkingen en heeft de ambulance gebeld, deze kregen mij na een half uur wakker! Ik heb contact opgenomen met de belastingdienst en mag het nu van mijn zorgkosten aftrekken. Bedankt zorgeverzekering!!!!!!!!!!!!!

  • Ben42

  Werner_de_jong schreef:
  16 februari 2022 om 19:39
  Ik begrijp niet waarom het weer moeilijk wordt gemaakt om nog je bloedsuiker nog beter onder controle kan krijgen en houden, zeker omdat het de zorgverzekeraar niets extra’s lijkt te kosten.

  Het Nederlandse zorgsysteem is een goed zorgsysteem, beter dan zeer veel landen over de hele wereld. Misschien zijn er landen die een nog beter zorgsysteem hebben, maar er zijn ook zeker landen die veel slechter zorgsysteem hebben. (USA is zo’n zorgsysteem waar ongeveer 4 keer zoveel geld wordt uitgegeven aan een zorgsysteem dat veel slechter is dan Nederland).

  Het Nederlandse zorgsysteem is niet geheel kosten gedreven, in eerste instantie wordt eerst gekeken naar wat een patient nodig heeft en daarna pas na de kosten. Dat betekend vaak ook al is iets duurder dat het dan toch voorgeschreven kan worden. Voor het Libre 3 systeem pakt dit helaas verkeerd uit, er wordt eerst naar de noodzaak gekeken en daarna pas na de kosten.
  Met dit antwoord hoop ik dat het je onbegrip wegneemt. Het syteem in Nederland is zeker niet perfect (zoals in dit geval), maar ik ben wel heel blij met het Nederlands systeem.

  Zelf hoop ik ook dat de regelgeving nog wordt aangepast aan deze nieuwe situatie.
  Ben

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.