Home Forums Verzekering en vergoeding vergoeding FSL sensoren

vergoeding FSL sensoren

Vandaag contact gehad met OZF over de vergoeding van de sensoren. Thans doen ze dat niet meer omdat al vanuit de FSL proeftijd ons aandeel hebben gehad. Onze ervaring is in het gebruik is zeer goed. Met name een verlaging structureel van het HBAC1, daling van het aantal hypo’s en betere levensomstandigheden etc.
Opmerkelijk is de volgende reactie van OZF: “Helaas vergoeden wij de kosten niet totdat ze opgenomen zijn in de Regeling Hulpmiddelen/Basisverzekering. Ook is een verrekening voor de besparing van de strips geen optie”.
Opnieuw voel ik dat als een premieverhoging van € 560,00 extra. Want de besparing gaat direct in de winstzak van OZF.

Wat is hiertegen te doen?

  • Abisko

  Niks. Het antwoord is altijd hetzelfde. De fsl wordt niet vergoed. Afwachten en betalen.
  Je bent de x de met het probleem.

  Enkel als je meedoet met onderzoeken van bv het Zilveren Kruis kan je een deel vergoed krijgen.
  Je kan hem van de belasting aftrekken als je arm genoeg bent. Dat staat beschreven op de site van de dvn.

  • Ik lees overal dat met terugwerkende kracht het wel vergoed voor: onder 18 jaar, als je Hba1 waardeloos is of je bent zwanger. Het woord “discriminatie” is nog erg mild. Het is schandalig en stel dat dit 1 gezond iemand in deze maatschappij zou overkomen? Journaal de hele dag zou schande spreken. Ik kan me hier zo kwaad over maken!!!! Ik hoop dat onze groep snel groeit met type1-lotgenoten. Net zo lullig voor hen, maar gedeelde smart maakt halve smart…

 • Is diabetes tyoe 2 geen diabetes?

  FSL sensoren vergoeden voor diabetes 2?

  Diabetes 2 ?? Oh ja, dat zijn die vreetzakken die geen wilskracht hebben en zich maar volvreten. Die mogen geen FSL. Dat geld kan beter gebruikt worden voor anderen, zoals mensen met problemen als drugs, alcohol en roken.
  Ik heb zwaar gedronken en zwaar gerookt, en ben er mee gestopt. Op eigen houtje. Maar met eten lukt mij niet, want ik moet dagelijks eten. Het gevecht tegen alcohol en roken heb ik gewonnen, die zijn volledig uit mijn leven verdwenen. Maar eten moet ik minimaal 2 x per dag. Volgens sommige specialisten zelfs liefst 6 maal per dag (incl. tussendoortjes).

  De financiële winst bij gebruik van de FSL vanwege minder insuline, geen prikken (naaldjes en strips), minder internist bezoek en minder complicaties zouden nagenoeg gelijk zijn aan de kosten. Of zelfs besparend werken voor de gezondheidszorg.

  getekend,
  Een heel veel te zware type 2 diabetes patiënt

  • Hunter

  Ook voor type 2 diabeten die insuline spuiten:

  https://vergoedglucosesensor.petitie.nl/

  • Wallie

  Je stripjes blijven bestellen en het gebruik ervan bij de zorgverzekeraar maximaliseren en op marktplaats verkopen?
  Denk dat dat het enige is wat ‘helpt’.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.