Home Forums Verzekering en vergoeding Vergoeding FSL

Vergoeding FSL

Vergoeding FSL.

Het onderzoek naar de validiteit van FSL door ZilverenKruis, Insala en DVN loopt nu al anderhalf jaar – is er eindelijk duidelijkheid of moeten we nog een jaar langer wachten voordat er een besluit valt over de vergoeding van FSL? Jan Wams, Ede, 11 juli 2017

 • Op fslregister.nl staat dat het onderzoek tot mei 2018 loopt en “Er wordt al druk gewerkt aan de analyse van de gegevens.” De uitslag laat dus nog even op zich wachten.

  Ondertussen is DVN wel in gesprek over vergoeding van de FSL, maar daarover is nog geen nieuws.

 • Dag Jan,

  Wat-wie is zoals je schrijft “Insala” ?

 • @gottfried Jan bedoelt ‘Isala’, dat is het ziekenhuis in Zwolle.

  • Hunter

  De afgelopen jaren lijkt het Inshalla, zoals ze in Midden Oosten zeggen. God mag het weten.
  Maar die uitslagen van fslregister (½ jaar en 1 jaar is al bekend hoor). ½ jaars register conclusies waren besproken en nu is het vollediger apporteren sinds 2 maanden openbaar. Wat blijkt: dat wisten we al. Het is reden tot vergoeding.

  “Resultaten: Na twaalf maanden gebruik van de FSL daalt de HbA1c-waarde met 4 mmol/mol, is er een toename van 6.6% van de deelnemers waarbij er geen hypoglykemieën zijn opgetreden in het voorafgaande half jaar en neemt zowel de fysieke als de mentale ervaren kwaliteit van leven significant toe. Daarnaast daalt arbeidsverzuim van 20.1 naar 7.7% en het aantal ziekenhuisopnames van 11.1 naar 3.7%. Het stripgebruik nam af van een mediaan van 6 naar 2 strips per dag.
  Conclusies: De FreeStyle Libre blijkt een goed toepasbaar en voldoende betrouwbaar hulpmiddel met positieve resultaten wat betreft glucoseregulatie, kwaliteit van leven, arbeidsuitval en ziekenhuisopnames.”

  Nog maar weer een petitie onderteken :

  https://vergoedglucosesensor.petities.nl/

  Frank

  • Hoi @hunter

   Je hebt hebt via ons forum vandaag al 10 a 15 berichten betreffende de FSL geplaatst en oproepen om petities te tekenen met al dan niet/wel werkende links.

   Uw standpunt is nu wel bekend en begint wat spammerig over tekomen #terinfo

   6feet10

  • Hunter

  Sorry hoor niet zo bedoelt als spam. Wel bedoelt als “awareness” creëeren. Maar je hoeft niet niets. Geen verplichting.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.