Home Forums Verzekering en vergoeding Vergoeding teststrips (IAK)

Vergoeding teststrips (IAK)

Hoi iedereen,

Wegens wat problemen in de behandeling (spontaan heel veel lipo’s, echt super vervelend) heb ik de afgelopen paar weken heel veel extra moeten meten omdat ik spontaan bleef zakken. Nu heb ik dit jaar al 1500 teststrips gebruikt, en voor zover ik weet worden er maar 2400 per jaar vergoed. Dit zou betekenen dat ik (als ik mij aan de doelstelling van Diabeter wil houden) zo’n 400 teststrips tekort ga komen dit jaar.

Weet iemand hoeveel strips ik echt vergoed krijg? Ik kan hier namelijk niets over vinden op de website van IAK en mijn mails krijgen geen reactie..

Thanks!

Cas

  • Pedro

  Ik zou maar eens gaan informeren want volgens mij wordt er standaard vergoed:
  400 teststrips per kwartaal dus 1600 per jaar!

  https://www.bosman.com/Diabetes/diabeteshulpmiddelen/vergoeding-van-uw-diabetesmaterialen-2016/multizorg

  Voor het meerdere heb je een machtiging nodig maar of je een machtiging krijgt voor het dubbele weet ik niet.

  Misschien is een sensor van b.v. Freestyle Libre iets voor je aangezien je nu zo’n 10 keer per dag je vingers martelt?

  • Hoi pedro,

   1600 is nog een stuk minder dan ik dacht :o Dat gaat nog zo’n twee weken duren dan.. Ik zal mijn behandelaar maar eens aanspreken over dit aantal, hun doelstelling is namelijk 7 keer per dag, wat uitkomt op 2555 metingen per jaar. Nu hebben zij (Diabeter) naar mijn ervaring een goede relatie met mijn verzekeraar dus ik hoop dat dit niet een al te groot probleem gaat worden. 7 keer per dag is namelijk de afgelopen 6 jaar ieder jaar netjes vergoed.

   Ik ben toevallig zo’n week geleden met het traject om goedgekeurd te worden voor een sensor bij mijn pomp (Medtronic). Helaas duurt dit nogal lang dankzij meerdere stappen die doorlopen moeten worden.

   Een andere sensor wordt ook niet vergoed en kan ik zelf niet betalen, verder hebben ze mij deze sensor afgeraden omdat hij bij hoge en lage waarden niet meer precies is.

  • marit

  Ik heb nooit problemen met de verzekering gehad als de dvk extra strips aanvroeg. Even kontakt met je dvk opnemen.

 • zelf prik ik geregeld 7 tot 8 x per dag mijn bloedsuiker, om de boel goed geregeld te krijgen. Ik moet daarvoor wel elk half jaar een nieuwe machtiging aanvragen(te vaak vind ik). ik geef dan bij de diab.verpleegk. aan dat ik minstens 8 x per dag moet prikken om het goed te krijgen. Zij laat deze machtiging dan doorfaxen naar de DVN winkel, waar ik mijn hulpmiddelen bestel, zoals testen, priknaaldjes e.a. en ik vraag daarbij ook een copy, zodat ik weet wanneer ik een nieuwe machtiging aan moet vragen. Ik baal er wel van dat dat aanvragen niet minder vaak hoeft. Jaren geleden was het nog eenmaal een onbeperkte machtiging en je was voor jaren klaar. Maar die verzekeraars willen altijd maar meer controle evenals min. Schippers van volksgezondheid. Je hebt als mens met diabetes vaak al meer dan genoeg aan je hoofd. Ik ben aangesloten bij het Zilveren Kruis. Die is nog redelijk. En ik verander niet. Het zilveren kruis werkt ook samen met de DVN, waar ik ook lid van ben. via deze verzekering krijg ik ook korting op de fitness in Zwolle. Mooi meegenomen!

  Louise

 • @ Cas; De DvK aanschrijven en situatie uitleggen. Bij mij wordt daar niet moeilijk over gedaan. De huisarts kan anders ook een verklaring opstellen en deze opsturen.

  Wat je anders in overweging kan nemen (indien één en ander financieel gaat) is de FSL. Deze gebruik ik ook en ik moet zeggen; behalve “verslaafd” aan de insuline ben ik ook daaraan “verslaafd”.
  Hij geeft mij zoveel meer inzicht en duidelijkheid.
  Behalve dat; hij geeft meer inzicht dan de reguliere manier. Hierdoor kan je beter inspelen op bijna alles en daardoor zal je HbA1c waarschijnlijk ook zakken. Lees anders het stuk op de site (bij veel besproken onderwerpen.)

  Indien dat gaat laat dan door je arts een verklaring opstellen dat jij de FSL gebruikt op medische gronden. Dit zodat je de aanschaf kan opvoeren als aftrekpost volgend jaar.
  Kijk op de site van de Belastingdienst voor nog meer aftrekposten.
  Helaas geldt er wel een drempelbedrag.

  Succes!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.