Home Forums Verzekering en vergoeding vergoeding teststrips :(

 • wymi

vergoeding teststrips :(

toch maar weer een vraagje. Ik spuit 1x 10 ie lantus en daarbij de max. dosering orale medicatie. Krijg bij CZ max 0,40 euro p/d vergoed voor teststrips. Dat is ongeveer 1 strip p/d. Aan de POH via de mail aangeven dat ik graag 4x p/d wil prikken, want meten is weten, of ik dat vergoed kan krijgen. Ze gaf aan dat ik 100 strips per kwartaal vergoed krijg. Ze wil dat ik 2x p/w een 4 punts dagcurve doe <als de waardes goed zijn, als ik omhoog ga met de insuline moet ik 3x p/w een 4 punts curve doen>. Voor het slapen gaan wil ik echt prikken! Dus dat zijn 12 strips p/w en dat zijn dus minimaal 136 strips per kwartaal. Nog niet meegerekend dat ik soms in een hypo schiet, ik onregelmatig werk en eigenlijk vlak na of tijdens het sporten even mijn glucose wil prikken…………..Heb echt bijna het gevoel dat ik moet smeken om meer vergoed te krijgen grrrrrrrr. Heb een mail terug gestuurd naar de POH dat ik minimaal 150 strips vergoed wil krijgen per kwartaal. Heb al genoeg onkosten. Word hier echt zo boos van. Hoe doen jullie dit?????

  • Anoniem
  • Inactief

  Mijn rantsoen werd pas losser gelaten toen ik meermaals per dag moest gaan spuiten. Ik heb geluk met mijn diabetesarts en tussendoor bestel ik eens via de huisarts. Tot op heden geen problemen gehad met 4-5 keer per dag meten. Wel kreeg ik de waarschuwing dat mijn meter te duur is qua testmateriaal, ik gebruik de Accu-Chek Mobile. Toen ik nog niet zoveel strips kreeg, kocht ik zelf bij. Het is niet anders…..

 • @wymi; Voordat ik op de FSL overstapte gebruikte ik ook beduidend meer teststrips dan werd vergoed. Een verwijzing van de DvK doet wonderen.
  Een cassette van 50 strips was ik binnen 10 dagen doorheen. Ik controleerde gemiddelde 16 keer per dag (okay, de ene dag wat meer en de andere dag wat minder.)

  De leverancier begon moeilijk te doen, en ook na mijn uitleg dat ik echt niet voor mijn lol iedere keer mijn bloedje controleerde werd niet echt geloofd. Vroeg toen aan de DvK een machtiging aan, en voila.

  @Mir69; heb je de bonnetjes nog van de zelf aangeschafte teststrips? Indien ja, dan kan je de kosten opvoeren bij de Belastingaangifte over 2016. Medische zorgkosten.
  Een en ander is wel afhankelijk van je inkomen en andere kosten. Je moet over de drempel heen.

  Op de site van de Belastingdienst vind je meer informatie over welke kosten aftrekbaar zijn.

  Voor beiden; suc6!

 • Ik gebruik One Touch Vita teststrips en koop deze vaak op ebay.com.
  Top kwaliteit en goed betaalbaar.

 • Hoi,
  Vraag je behandelaar (POH-er) om een machtiging af te geven met het verzoek om meer teststrips te krijgen.
  Je doet het in het belang van je gezondheid. Het zou zonde zijn als iemand (jij dus) goed met zijn/haar diabetes om wil gaan, maar dat dat voor een groot deel voor eigen rekening zou komen.
  Heel veel succes!

 • Met bovenstaande reactie ben ik het volkomen eens. Zo doe ik dat ook in overleg met de diabetes verpleegkundige in het ziekenhuis. Die schrijft een machtiging en die gaat, in mijn geval als lid van de DVN naar de DVN winkel en dan gaat het weer naar m’n verzekeraar. En die “vindt het goed”.

  Nog een puntje voor bovenstaande reactie, je schrijft; “(POH-er)”. Ik stel voor om als je een dergelijke afkorting gebruikt om dan ook er bij te zetten wat dat betekent. JE schrijft wel “behandelaar” maar dan nog weet ik niet waar (POH-er) voor staat. Want zo vraagt een argeloze bezoeker en net diabetes hebbende zicht niet af “??????”
  Ik heb al 35 jaar diabetes en lees veel maar (POH-er) is mij niet bekend.

  Een groet,

  Gottfried

   • wymi

   ja je hebt gelijk gottfried, POH is inderdaad Praktijk Ondersteuner Huisarts

  • Hoi Gottfried,
   Ik heb gereageerd op het bovenste bericht, en heb de POH-er in mijn antwoord genoemd.
   Alle mensen met diabetes type 2 zijn in principe bij de huisarts onder behandeling. Dit wordt meestal gedaan door de praktijk ondersteuner.
   Zij (meestal een vrouw) is de deskundige op het gebied van diabetes, overgewicht / gezonde leefstijl en COPD (verzamelnaam voor longaandoeningen).
   Als je type 1 diabetes hebt zal je niet te maken krijgen met de POH-er.
   De persoon (Wymi) die dit item als eerste heeft geplaatst had het ook al over zijn / haar POH-er, dus ik kom er niet zomaar mee op de proppen.
   Als ik had geschreven ‘de praktijkondersteuner’ had je dan wel helemaal geweten wie dat is, en wat deze persoon doet?
   En van iets opzoeken worden we alleen maar meer geïnformeerd.
   Maar een volgende keer zal ik proberen geen onduidelijke afkortingen te gebruiken. Er staan er wel meer op het diabetestrefpunt. En iedereen heeft zijn / haar eigen uitdrukkingen. (Racingbike heeft het altijd over z’n bloedjes ???, bloedglucose waarde?, ik denk iedere keer dat hij het over z’n kinderen heeft)
   Nou lieve mensen, wie onze huisarts, praktijkondersteuner bij de huisarts, diabetes verpleegkundige, internist ook is, laat je voorlichten, geef zelf aan waar je mee zit en probeer samen de beste vorm te vinden om de diabetes zo goed mogelijk de baas te zijn.
   Veel succes allemaal.

  • Momo

  POH staat volgens mij voor ‘Praktijkondersteuner huisarts’, maar dat moest ik ook even opzoeken … ;-)

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.