Home Forums Verzekering en vergoeding Vergoedingen en verzekeringen bij lange buitenlandstage

Vergoedingen en verzekeringen bij lange buitenlandstage

Hoi allemaal!

Ik heb een vraag over hoe ik me het best kan verzekeren tijdens een stage van 6 maanden (inclusief reis 7 maand), zodat ik uiteindelijk zo goedkoop mogelijk uit ben.

Ik heb gebruik de Accu-Chek insight, maar deze is niet beschikbaar in Amerika. Ik moet dus sowieso van pomp wisselen. Ik wil de insuline en toebehoren namelijk daar halen, omdat ik voor 7 maanden insuline, slangetjes, teststrips etc meenemen (1) nogal een hoop gesjouw vind en (2) insuline voor zo’n periode meenemen nogal riskant vind.

Ik ben dus vooral op zoek naar tips over hoe dit makkelijker te maken is of verzekeraars die hierin mee willen denken. Mijn zorgverzekering doet dit namelijk niet…

Wat informatie over mezelf; ik ben 22 jaar en heb type 1 sinds 2012.

Groetjes,
Robin

  • jako

  Je hebt bij organisaties die bemiddelen bij buitenlandse stages of vrijwilligerswerk wel mogelijkheden voor verzekeringen. Ik weet niet hoe ze doen bij diabetes. Je zou even moeten googelen en dan bellen.

  • Dankje voor je reactie! Ja, ik had al contact gehad met zo’n instantie. Hun polis ging niet over bestaande kwalen en toebehoren..

   Ik kan misschien de canules en teststrips na laten sturen door mijn ouders, maar dat kan niet met insuline voor zover ik weet.

  • jako

  Als je in Nederland blijft ingeschreven blijf je volgens mij ook verzekerd in Nederland, je hebt dan alleen een soort van extra reisverzekering met werelddekking nodig. Misschien dat je vanuit Nederland recepten voor insuline mee kunt nemen en vooraf informeren hoe dat in het land waar je naar toe gaat verkrijgbaar is.

 • Wij wonen al heel lang niet meer in Nederland, en tot dusver kan ik Accu-Chek, strips, glucojuice etc etc altijd via Amazon bestellen. Je kunt alvast op amazon.com (US) googelen om te zien wat ze hebben. Meestal leveren ze binnen 1-3 dagen. Sowieso zou ik even nakijken waar in de buurt van je stage/woonplek er een goede apotheek zit! Er bestaan ook een aantal Facebook-groepen (Diabetes USA intikken, geeft meerdere FBpages) waar je vragen over verkrijgbaarheid van insuline etc. kunt stellen, dat helpt misschien nog meer, krijg je tenminste info van iemand die daar woont!

 • Dank voor de reacties.
  Jako, ik ga sowieso een reisverzekering afsluiten. Het grootste probleem is dat de verzekeringen ervan uitgaan dat het planbare zorg is, omdat ik weet dat ik het nodig ga hebben. Dus moet ik maar alles meenemen en gaan ze niets extra vergoeden..

  Mirjamdb, het gaat me vooral om de insulineampullen. De pomp die ik heb is er niet in amerika en ik kan de ampullen niet zelf vullen. Die feature is er nog niet voor deze pomp.. Maar mijn verzekering wil geen andere tijdelijke pomp vergoeden, dus ik zal zo’n 120 voorgevulde ampullen mee moeten nemen vanuit nederland… Mocht er iets niet goed gaan zit ik dus waarschijnlijk zonder insuline en moet ik het grootste deel waarschijnlijk zelf betalen, omdat mijn zorgverzekeraar het dan nog steeds niet als acute zorg ziet, want ik zou het evt kunnen voorkomen hebben.

  Ik ben nu aan het kijken naar reisverzekeringen die deze kosten wel zouden dekken, mocht er iets fout gaan met het koelen van de insuline.

  • jako

  Ai, dat is wel balen. Voor 7 maanden voorgevulde ampullen meenemen is niet niks. Tijdelijk weer gaan spuiten, is dat een optie? Of in overleg met je dvk via het ziekenhuis tijdelijk een andere pomp waar je geen voorgevulde ampullen in hoeft te doen? De medtronic bijvoorbeeld

 • Tijdelijk spuiten heb ik ook over nagedacht.

  Het grootste probleem is dat mijn zorgverzekering zegt: ‘je weet dat je het nodig hebt. Je kunt het dus plannen. Dus wij vergoeden alleen dingen die je in nederland haalt.’

  Een vervangende pomp (accu-chek combo) heb ik aangevraagd via mijn dvk, maar dat verzoek is afgekeurd, omdat het volgens hun te doen is om 7 maanden aan insuline mee te nemen en het mijn eigen keus is te gaan.

 • Hoi Robinimus,

  In onze besloten JONG-Facebook groep werd dezelfde vraag gesteld door een meisje dat naar Engeland gaat voor een jaar.
  Een aantal jongeren vertelden over hun ervaring met lange tijd naar Amerika gaan. Allemaal hebben ze voor de hele periode insuline meegenomen. blijkbaar is dat toch de meest gangbare oplossing.

  De Facebook-groep is voor jongeren met diabetes tot 30 jaar. Meld je dus gerust aan om meer ervaringen te vragen.

 • Bedankt! Ik ga direct kijken!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.