Home Forums Behandelaren Verhoogde hartslag in rust bij gebruik Victoza

 • PeterB

Verhoogde hartslag in rust bij gebruik Victoza

Mijn hartritme in rust was altijd zo rond de 72 b/m. Gebruik sinds een paar dagen Victoza. Volgens de bijsluiter en wetenschappelijke documenten kan het hartritme in rust toenemen. Gemiddeld zo’n 2 b/m. Echter na mijn tweede injectie met 0.6mg Victoza was mijn hartritme opgelopen tot 92 b/m (in rust). Ik ben daar niet helemaal gerust op omdat ik in een redelijk recent verleden 2 bypasses heb gekregen en mijn bloeddruk lange tijd veel te hoog was (dat is inmiddels opgelost door een ander type betablokker te gebruiken) Wie heeft ook de ervaring met Victoza aangaande sterk verhoogd hartritme ??

  • Abisko

  Je kan deze vraag beter stellen op een site als http://hart.volgers.org/ . Die is er speciaal voor vragen rond hart en medicatie.

  Een hartslag in rust is normaal tussen 60-100.

  • PeterB

  Dank voor je reactie. Ik krijg de viscoza omdat ik type 2 diabeet ben en op het maximum zit van de z.g. orale geneesmiddelen. Omdat viscoza een medicijn is voor diabetes 2 patienten (en voor sommige obesitas patienten) stelde ik de vraag hier. Ik heb op hart.volgers gezocht op “viscoza” met 0 resultaat.
  Wat de hartfrequentie betreft. Zijn blijkbaar de meningen over verdeeld. Volgens de hartstichting:
  Baby’s : tot 120 b/m – kinderen 8-12 jaar tot 100 b/m Mijn leeftijdsgroep 70 b/m
  En dat was het de laatste jaren ook. Volgens wetenschappelijk verantwoorde lectuur zou viscoza een verhoging van de hartfreqentie kunnen opleveren van plm 2 b/m. Het is NIET bekend wat de oorzaak is van die verhoging. Als morgen het resultaat van de metingen nog hoger uitvallen neem ik contact op met mijn internist.

 • Nee Peter mijn bloeddruk is in rust 132/82 polsslag 77 ik meet ook elke dag mijn bloeddruk /Bert

 • Op viscoza kan je ook niets vinden,het middel heet victoza.
  Weet je al iets meer ondertussen?

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.