Home Forums Nieuw met diabetes Verhoogde waarden, normaal hba1c

 • Mosje

Verhoogde waarden, normaal hba1c

Beste allemaal, ik ben al een tijdje zoekende. Ik zou jullie mening graag willen horen. Officieel heb ik (nog) geen diagnose. Hoe verklaar je een nuchtere waarde van de ene keer 8, de andere keer ‘normaal’, pieken na bepaalde maaltijden of fruit (banaan) van 11-12 en een hba1c die binnen de referentiewaarden ligt. Ik vermoed zelf type 3c. Heb dit zelf natuurlijk ook al lang aangegeven in het zh maar de dvk zei dat ze hier niks mee doen. Het zijn ook geen hele hoge waarden maar toch wel boven wat normaal is toch. Grootste klacht die ik heb is ernstige vermoeidheid die me zeer beperkt in het dagelijks leven.

 • Hoi mosje ik ben al een jaar zoekende ik vermoed ook dat ik wat voor vorm ook van diabetes heb maar ook ik wordt niet gehoord 😪 mijn waardes schommelen het meest in de ochtend dan weer 7.7 dan weer 8.9 dan weer 6.4 en ga zo maar door bij internist geweest die heeft mijn Hbca1 geprikt en die was 48 , 6.5 en mij glucose was 12.2 en eenmaal 10.7 niet echt nuchter alleen een klein beetje magere yoghurt als vulling en mijn huisarts en internist negeren het totaal 😏 heb zoveel klachten te veel om op te noemen maar de belangrijkste is ook zeer vermoeid en ik ben in ongeveer 7 maanden 12 kg afgevallen eetlust prima🙈wat een zoektocht hè en volgens mijn huisarts absoluut geen suiker in welke vorm dan ook pffffff op aandringen gaat hij wel weer een bloedonderzoek doen glucose en Hbca1
  Ik wel je succes wensen met je zoek tocht

   • Mosje

   Nou zo gaat het bij mij dus ook. Dagen waarbij het allemaal nét te hoog is (2 uur na de maaltijd of zelfs nuchter) en dagen waarbij er helemaal niks aan de hand is, stabiel te noemen zelfs. Ook als ik (om het te testen) ‘slecht’ eet. Jij ook succes, laten we niet opgeven!

   • Ik ga zeker niet opgeven😉 er moet toch iets zijn ik wacht het volgende bloedonderzoek af als mijn huisarts weer aangeeft dat er geen spraken is van welke vorm van diabetes dan ook ga ik een second opinion aanvragen in het VU daar hebben ze een speciale poli voor diabetici 😉🙋

  • Mr. M

  Je schrijft: Heb dit zelf natuurlijk ook al lang aangegeven in het zh maar de dvk zei dat ze hier niks mee doen.

  1. Wat moet je hebben/voelen voordat men er wel wat mee doet?
  2. Die ernstige vermoeidheid kan ook niet gerelateerd zijn aan diabetes toch? Dus beter richten op de vermoeidheid wat daar achter schuilt en hoe aan te pakken.

  My2Cents, Marten

 • Ik lees dat je je vooral focust op een diagnose ( met type en al) en de dvk weinig vertrouwt.
  Als je zelf focust op een diagnose, ben je ( vriendelijk bedoelt) blind voor mogelijke andere opties. Dat is een gevaarlijke visie omdat je jezelf dan misschien de juiste zorg onthoudt, of meer stress opbouwt dan mogelijk.

  Je kunt ook glucosetolerant zijn bv, het voorstadium van diabetes(2). Ik heb 10 jaar in die fase gezeten. Goede waardes, slechte waardes en alles er tussenin. Dat wordt niet behandeld, dat is standaard protocol en ook een specialist gaat je dan hetzelfde vertellen.

  Daarnaast kunnen er diverse zaken naast elkaar bestaan en dan is wedden op 1 paard niet verstandig vanwege tunnelvisie en daarmee je behandeling onthouden.

  Wat ik zou adviseren is om je gedachtes terug te koppelen aan de dvk en/of de huisarts en met hen te overleggen: 1.hoe nu verder 2.met welke reden 3.wanneer en waarom wel of niet ingrijpen.

   • Mosje

   Ik snap jullie reactie. Ik heb een operatie aan mijn alvleesklier ondergaan waardoor ik een verhoogd risico heb op (oa) diabetes. Nu zou je denken dat dit nauwlettend in de gaten gehouden wordt, alsmede het actief onderzoeken van allerlei klachten. Maar zo gaat het dus niet. Ik zou niet liever willen dan dat er breed gekeken werd, en dat mijn klachten verder onderzocht werden maar dat gebeurt dus niet waardoor je uiteindelijk zelf maar wat zaken gaat bekijken en onderzoeken. Dit is ook niet het enige waar ik aan denk helaas. Maar het uitsluiten van eea zou fijn zijn. Ik zoek hier vooral meningen of het misschien bekend voorkomt (of misschien juist ook helemaal niet).

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.