Home Forums Bewegen Verlaging van insuline gebruik

Verlaging van insuline gebruik

Ik gebruik de sensor nu 8 maanden en heb er veel baat bij omdat ik nu veel meer gegevens heb en krijg. Dit is het resultaat dat ik heb, tot voor een jaar terug spoot ik over de gehele dag gemiddeld 60 eenheden novo rapid. In combinatie met de diabetes verpleegkundige, de gegevens van de Freestyle Libre , ben ik iets anders gaan eten en is mijn gebruik van insuline drastisch gedaald.. ik gebruik nu over de gehele dag tussen de 12 en 18 eenheden novo rapid. ,morgens gebruik ik meestal geen insuline meer, afhankelijk van de gemeten waarde, als deze tussen de 4.5 en 5.2 zit spuit ik geen insuline meer. Dit wil ik graag vermelden omdat dit niet was gelukt volgens mij op de oude manier van controleren.
Ik ben een man van 70 jaar en ben al diabeet sinds 1996. Doe alles op de fiets, gemiddeld 100 km week en sport 2 x per week.

 • Gefeliciteerd, een fantastisch resultaat. Ik zeg vaak: “Was die sensor er 40 jaar geleden maar geweest.”

   • Jasper

   @yvonne, met zo’n draaischijf telefoon was het lastig scannen geweest 40 jaar geleden ;)
   Maar even serieus, netjes Gerard! goed resultaat!

  • Den T

  Bravo!

 • Gefeliciteerd! Ik heb dezelfde ervaring, van 48 eenheden snelle insuline per dag naar 15 of minder naargelang de gemeten waardes.
  Door het betere inzicht door de FSL2 let ik ook beter op wat er aan koolhydraten naar binnen gaat en stem daar de insuline op af. De langwerkende is al van 62 naar 48 eh gegaan en als de waardes blijven dalen gaat die nog verder omlaag. M’n hba1c is gedaald naar 40 (5,8%).
  Dat was zonder de FSL2 niet gelukt.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.