Home Forums Nieuw met diabetes Vermoeden

Vermoeden

Hallo allemaal,
Ik ben een meisje van net 14.
Ik heb al een paar weken wat rare dingen opgemerkt.
– Ik heb heel veel dorst, en moet ook veel plassen
-ik ben rond half 9/ 9 uur heel moe, terwijl ik normaal makkelijk tot 11 uur kon opblijven (deed ik niet vaak hoor, alleen bij bijzondere gelegenheden, zoals verjaardag ofzo)
– Ik krijg vaker hoofdpijn. Ik had hiervoor eigenlijk nooit hoofdpijn, en in het begin dacht ik dat het van de stress was, of dat het gewoon even te veel werd. Ik dacht: dat is wel opgelost in de vakantie (hiermee bedoelde ik de voorjaarsvakantie).
– Ik heb al sinds mijn 4e een bril, sinds 8e nachtlenzen. Toen ik voor de laatste keer naar de lenzen specialist ging, waren mijn ogen van -2.5 naar -5 gegaan, en nu heb ik daglenzen. Ik zocht hier eigenlijk niks achter, want de lenzen specialist zei dat het gewoon kwam doordat ik ouder werd.
Toen ging ik dit allemaal even googlen, en ik kwam erachter dat dit allemaal symptomen van diabetes zijn. Ik sport 4x per week, heb een gezond gewicht en eet gezond.
Denken jullie dat ik diabetes zou kunnen hebben?
Groetjes,
Jonnie

 • De enige die je daar het antwoord op kan geven is de huisarts met een bloedonderzoek. Ik zou aan je ouder(s)/verzorgers vragen of ze een afspraak willen maken zodat je het zeker weet, maar je hopelijk ook snel beter kunt voelen. Sterkte🙂

 • @Cruella de Vil,
  Dat ga ik denk ik doen, ik wacht eerst nog even op meer reacties, zodat ik me niet onnodig zorgen ga maken:)Maar ik vind het wel een beetje eng, als dit niet raar klinkt.

 • Begrijp ik, je zoekt waarschijnlijk herkenning en daarmee duidelijkheid of geruststelling. Maar het punt is dat niemand het weet het zonder bloedonderzoek. Je klachten kunnen vele oorzaken hebben.
  Je hoofdpijn en vermoeidheid kunnen bv met de achteruitgang van je ogen te maken hebben. Met drukke periodes, minder slaap, de puberhormonen die door je lichaam gieren.
  Dorst/plassen met weer andere zaken. Als je dorst hebt door welke reden ook, daardoor meer drinkt plas je vanzelf ook meer.
  En uiteraard zou het ook kunnen dat je een vorm van diabetes hebt. Alleen daarvoor is echt de enige weg die naar de huisarts. Maar begrijp je wel als je zegt ik wil meer reacties hoor, alleen die kunnen en mogen feitelijk gezien niet gegeven worden🙂. Ik hoop voor je dat ze binnenstromen. Maak je niet onnodig te ongerust oké?

  • Elly

  Jonni

  Ik was 14 jaar toen ik diabetes kreeg.
  De kraan was voor mij mijn grootste vriend.
  Na 1 week moest ik naar de huisarts voor
  sportkeuring. Anders was ik zeker nog niet gegaan.
  De huisarts belde tegen de avond naar mijn moeder
  dat ik zo snel mogelijk naar een internist moest
  omdat hij dacht dat ik diabetes zou hebben.
  Twee dagen later werd ik met spoed opgenomen in
  het ziekenhuis.
  Nu ben ik een leven verder. 76 jaar.
  kortom, je kunt er oud mee worden.
  Maar wel snel naar de huisarts
  Sterkte, Elly

  Maar ga nu wel snel naar de huisarts.

 • Ja, de enige manier is een bezoek aan de huisarts om te achterhalen wat er met je aan de hand is. Pubertijd met veranderende hormonen, diabetes of iets anders.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.