Home Forums Nieuw met diabetes Vermoeidheid en afvallen

Vermoeidheid en afvallen

Ik had een paar maanden geleden een post gedaan dat ik na zwangerschapsdiabetes blijvend diabetes heb gekregen. Na wat onderzoek hebben ze geen antistoffen gevonden tegen type 1… toch is mijn arts niet heel zeker dat het type 2 is.. maar wat kan het dan nog zijn??

Ik neem 2 x per dag metformine 500mg. De eerste 2 weken had ik veel last van diarree, dit is beter. Maar sinds ik bevallen ben ben ik 6 kg afgevallen. En vooral dan na de diagnose diabetes. Ik heb een heel laag bmi en weeg op dit moment net geen 47kg.. veel te weinig. Voor de duidelijkheid ik eet de hoeveelheden als ervoor. Alleen bepaalde dingen vervangen door meergranen etc. Ik hou me niet echt aan een dieet aangezien ik al vrij mager ben had de arts dit afgeraden. Ben extreem moe, last van droge ogen, droge mond, vaak last van slijmvliesonsteking in de mond en keel, voel me slap,… mijn suikers staan goed, dus ik denk niet dat het daaraan ligt. Ik heb wel wisselende stoelgang maar niet dagelijks diarree. Volgende week gaan ze me controleren. Maar toch blijf ik me heel slecht voelen.. iemand hier ervaring mee?

Merci alvast!

 • Hoi ilse ,

  Klinkt als bloedarmoede(laag hb ) ,laat je gewoon volgende week uitgebreid lab prikken ,zou ook je vit b12 mee laten prikken .

  Sterkte ermee 😉👍

 • Denk idd dat je, als dat nog niet is gedaan, eerst moet kijken of er naast de diabetes-type-nog-onbekend dingen meespelen die nog te wijten kunnen zijn aan je zwangerschap. Dat kan zelf herstellen en soms met wat hulp, maar dat kost tijd. Dan heb ik het echt minstens over maanden tot een jaar. De instelling van je diabetes heeft ook tijd nodig. Bij mij een jaar en metformine daar had ik teveel bijwerkingen van. Je zult door uitproberen door de tijd heen leren wat voor jou werkt. Er wordt nu onderzocht welk type je hebt om de juiste behandeling te geven. Dit kost echt tijd. Ik was pas na een jaar niet meer moe en dan heb jij nog eens een bevalling gehad een tijd terug. Sterkte, geef het tijd; je bent in goede handen👍

 • misschien wat extra nutridrink kopen ,om wat aan te sterken
  Ik was er geen fan van ,maar je hebt verschillende smaken en ik deed het gewoon eens om uit te proberen (genoeg over op het werk 😜😂😂😂)

 • Ik heb de uitslag vn mijn bloedonderzoek gehad. Alles was normaal dus hij weet eigenlijk nog altijd niet waardoor ik afval en heel moe ben. Hij zei dat ik nog genoeg insuline aanmaakte maar wel weinig. C peptide was 0,51 en dat was nog binnen marge maar weinig volgens hem. Iemand bekend met deze waardes? Verder denkt hij dat ik piek met mijn suikers maar dit nog niet waarneembaar is in mijn bloed hba1c waardes was een mooie 5,4. Moet genetische test nu afwachten om dan verder te kijken. Wat houdt het in die insuline? Kan ik me verwachten dat ik toch insuline ga moeten spuiten.. ik heb geprobeerd de metformine te stoppen maar dan gaan mijn suikers wat omhoog waardoor ik me niet goed voel.. vind het best moeilijk 😅. Vooral frustrerend.

 • Als je goede waardes haalt met Metformine zie ik geen reden om insuline te gaan spuiten.
  Dat komt pas om de hoek kijken als je suikerwaardes niet met Metformine en/of aanvullende medicatie zijn te regelen. Maar je maakt voldoende insuline aan, dan hoeft er toch niets bij?

 • Hoi Ilse, is er gekeken naar MODY? Groetjes

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.