Home Forums Nieuw met diabetes Vernieuwd! Wat vind je ervan?

Vernieuwd! Wat vind je ervan?

Lieve gebruikers,

Vernieuwd
Het is je vast opgevallen dat we het DiabetesTrefpunt een nieuw jasje hebben gegeven. Het sluit nu aan op dvn.nl, heeft een makkelijkere zoekfunctie, een overzichtelijkere structuur bovenaan de pagina i.p.v. links en de oproepen zijn gescheiden van de ‘normale’ topics.

Oproepen
Wil je aan een onderzoek, vragenlijst of quizje meedoen, dan kun je hiervoor naar ‘Oproepen’ gaan. Maar heb je geen zin in het steken van jouw tijd in vragenlijstjes voor een schoolopdracht, het helpen van commerciële partijen aan respondenten of het zoveelste onderzoek over voeding, medicatie of wat dan ook, dan kun je het makkelijk skippen: de oproepen komen niet meer tussen de (nieuwe) onderwerpen op de tijdlijn. Maar we merken dat er ook mensen zijn die het juist geweldig vinden om hun mening te ventileren, jongeren of bedrijven op weg te helpen en met hun bijdrage te zorgen voor meer begrip voor mensen met diabetes in alle lagen van de samenleving. Leuk? Dan kun je regelmatig even onder de Oproepen kijken waar behoefte aan is.

Reacties op reacties
Het is nu ook mogelijk om reacties op reacties te geven. Die springen iets in. Het is daardoor hopelijk duidelijker welke reacties er op de oorspronkelijke vraag geschreven worden en het meer ‘on’ dan ‘off topic’ zal gaan.

Nieuwe onderwerpen
De onderwerpen vakantie, psychische klachten, lichamelijke complicaties, hulpmiddelen en medicijnen ontbraken of waren ‘verstopt’ in andere onderdelen. Die hebben nu een eigen positie, een eigen onderwerp. Jullie kunnen dan makkelijker de onderdelen van het forum vinden waar je interesse ligt.

Diabeteschat afgesloten
Het onderdeel ‘Diabeteschat’ was verwarrend. Want we chatten toch bij elk onderwerp? En alles gaat toch over diabetes? Chat hebben we dus niet terug laten komen op dit nieuwe forum. (De onderwerpen van dit forumonderdeel staan nu bij ‘Nieuw met diabetes’.)

Wijzigingen onderwerpen
Dan zijn er nog wat andere namen van onderwerpen gewijzigd. ‘Zwangerschap en diabetes’ is gewoon ‘zwangerschap’ geworden, ‘zorg en behandeling’ is ‘behandelaren’ geworden (en hulpmiddelen en medicijnen zijn dus aparte nieuwe onderwerpen), ‘sport en vrije tijd’ werd ‘bewegen’ (en vakantie is dus een apart onderwerp geworden). En zo zijn er nog een paar wijzigingen.

Dan nog wat nieuwe foto’s, een frisse look & feel zijn zichtbare wijzigingen. Voor de moderatoren is er achter de schermen nog van alles veranderd, waardoor we bijvoorbeeld makkelijker de ‘gekkies’ kunnen weren.

Al met al was het een flinke klus. We hebben met jullie suggesties en de inzet van een boel vrijwilligers en collega’s hard gezocht naar een fijne nieuwe jas. Het is een resultaat geworden waar we best een beetje trots op zijn :-).
Wat vind jij ervan?

Vriendelijke groeten
Team DiabetesTrefpunt

  • Ben42

  Nog niet alles is koek en ei wat er blinkt.

  Een Voorbeeld:
  Voorbeeld van webpagina indeling, nog niet helemaal in orde.

  De betreffende browser was Chrome.

  Vriendelijke groet,
  Ben

  • Idd, zoals Ben 42 zegt. Zowel op Pc/tablet & mobiel ! #controle

   Groet 6feet10

  • Momo

  Ik gebruik ook Chrome en bij mij ziet het er weer anders uit, maar volgens mij toch ook niet zoals het hoort (geen idee hoe ik een screenshot kan plaatsen op het forum).

  De tekst in de onderwerpen heeft ook veel minder ruimte, waardoor er heel lange lappen tekst zijn waar je door heen moet scrollen.

 • Goed dat jullie zo meekijken!

  Ben42 en 6feet10 willen jullie even proberen om de cache te legen? Of om de pagina een paar keer achter elkaar te vernieuwen? Het kan zo zijn dat je geschiedenis nu nog wat roet in het eten gooit. Werkt dat??

  Groetjes Moderator ^JB

  • @moderator nu werkt het prima en ziet er goed uit na de “cache” te legen en zie nu dat wat @momo bedoelde dat er voordat ik de cache leegde er maximaal ong. 50 lettertekens/spaties per regel waren en nu 60 a 62 per regel en minder hoef te scrollen en betere leesbaarheid van het forum/artikels

   Thnx @moderator en alle vrijwilligers #top 💪👏👏

   Groet 6feet10

  • @moderator
   Dit bericht verwijderen (2 x zelfde reactie ) geplaatst !

 • Hoi Momo,
  we begrijpen niet wat je bedoelt… Zou je een screenshot willen mailen naar moderator@dvn.nl?
  Bedankt!

  • Ben42

  De Browser Cache legen, geeft inderdaad een heel ander beeld.
  Een rode hoofdkleur i.p.v. een oranje kleur.

  Iedereen die nog een zeer groot deel in Oranje ziet, raad ik dan ook aan de browser cache te wissen. Tik in de Google zoekbalk in :
  “cache legen chrome”, of een vergelijkbare zoekactie als je een andere browser gebruikt.

  Wat betreft de aanpassingen.
  De nieuwe layout en kleuren is even wennen.
  Hier en daar staat nog een avatar met relatief veel oranje in het beeld.

  Verder is het lettertype van de wat grotere letters niet prettig bij het lezen, het is een mooi lettertype, maar met de gekozen schreven (alle piefjes die aan de letter vastzitten) leest het lettertype gewoon niet prettig. In Europa werken we over het algemeen met een vrij schreefloze letter en dat ervaren we als prettig. Bovendien wijkt dit lettertype af van het menu lettertype en het lettertype dat voor de inhoud wordt gebruikt.

  Menu structuur, daar moet ik nog aan wennen, dat zal wel lukken.

  Wat berichten betreft, er is de afgelopen paar jaar extreem veel berichten verkeer geweest over de Free Style Libre, zeker voor nieuwe gebruikers zien daardoor door de Bomen het Bos niet meer. Hierdoor ontstaan dan ook vaak nieuwe eerste berichten waarbij het onderwerp al vaker is langsgekomen en de informatie ook al vaker is langsgekomen.
  Daarom zou ik pleiten in het HOOFDMENU, de Free Style Libre als afzonderlijk onderdeel op te nemen, zodat ook nieuwelingen onmiddelijk zien waar ze naar toe kunnen navigeren. Als je daar naar toe navigeert zou het mooi zijn als je eerst wat algemene informatie krijgt of een link naar algemene informatie. Hierdoor helpen we nieuwelingen en wordt de ontzettende berichtenbrij betreffende de Free Style Libre iets kleiner.

  Vriendelijke groet,
  Ben

 • Het design vind ik in ieder geval een vooruitgang. Voorheen was het wel erg oranje. ‘Reacties op reacties’ is ook een verbetering.
  Fijn dat er wat met de suggesties gedaan is!

  • Elly

  Het rood/wit contrast is veel beter voor mijn steeds slechter wordende ogen.!

 • Bij mij is het allemaal OK. ziet er goed uit. Lekker overzichtelijk.
  Geen problemen tot dusver.
  Mijn configuratie:

  MacBook met OSX en browser Waterfox. En ook met m’n browser SeaMonkey is het geen probleem.

  Juul

  • Chaim

  Hey…aanvankelijk kreeg ik het oude thema en ook een header die niet helemaal uitkwam.
  Nu ziet het er heel anders uit, na een aantal malen verversen.
  Netjes zo.
  Misschien dat we dan ook weer terug kunnen naar de kern van deze gemeenschap. Het delen van ervaringen, het kunnen stellen van (h)erkenningsvragen en het ondersteunen en resecpteren van elkaars ervaringen.

  Dank dat jullie als team zo hard werken om het voor ons een zo aangenaam mogelijke ervaring te maken.

  • BJMG

  Klopt het dat de zoekfunctie (nog) niet werkt?
  Heb gezocht naar Kaleido en naar insulinepomp. Krijg dan de mededeling: pagina heeft een hypo en ga terug naar home.? Wel is het onderwerp te vinden bij “ Populair”
  Hoop dat hier een oplossing voor komt.
  Gebruik een IPad.
  Met vriendelijke groet.

  • Waar is die zoekfunctie dan?

  • Momo

  Heb inmiddels ook de cache geleegd en kan nu het vernieuwde forum gaan ontdekken :-)

  Ziet er op het eerste gezicht goed uit!

  Wat mij betreft echter wel erg veel wit op het scherm, dat komt behoorlijk op je af.
  Ik ben het daarnaast met Ben eens voor wat betreft de verschillende lettertypes en dan met name het lettertype met schreven. Dit is erg onrustig voor de ogen. Zie ook onderstaande:

  Bron Wikipedia: Op een beeldscherm wordt vooral gebruikgemaakt van schreefloze lettertypen. Ook hier storen schreven de lezende ogen, aangezien dit beeld uit puntjes (pixels) samengesteld is. Hoe kleiner de puntgrootte, des te storender zijn schreven.

  Verder wil ik me nog even onthouden van commentaar en alles eerst rustig bekijken en uittesten.

 • @momo en @ben42 wat bedoelen jullie precies met ‘verschillende lettertypes’? De letters in de berichten en het lint bovenaan? Of vind je het lettertype dat in de blokken gebruikt wordt waar je jouw berichten in typt juist storend?

  Naar het lettertype op het lint en de teksten is onderzoek gedaan, voordat dvn.nl vernieuwd werd. Dit is de best leesbare letter (ook voor mensen met minder zicht onder onze achterban). Hoe het met de letter in zo’n blok als waar ik dit nu in typ zit, weet ik niet. Gaan we navragen, maar eerst even helder hebben of dat hetgeen is wat je minder prettig vindt :-)…

  Groetjes moderator ^IO

   • Momo

   @moderator Wat mij betreft de verschillende lettertypes die worden gebruikt voor de titels van onderwerpen en de lopende tekst daaronder. Dit is vooral goed zichtbaar als er meerdere onderwerpen (bijvoorbeeld onder ‘Actieve onderwerpen’) onder elkaar worden weergegeven. Bij de vetgedrukte titel van jullie onderwerp ‘Vernieuwd! Wat vind je ervan?’ is bijvoorbeeld heel goed het verschil te zien tussen de letter ‘w’ (met schreven) in de koptekst en de schreefloze ‘w’ in de tekst daaronder. Moeilijk uit te leggen, maar ik hoop dat het duidelijk is?
   Kan trouwens best zijn dat anderen dit helemaal niet als storend ervaren!

 • Allen de koppen hebben geen schreefloos lettertype, maar persoonlijk vind ik het niet storend.

 • @moderator

  Dan heb ik nog een vraag :het is nu ook mogelijk om reacties op reacties te geven. Die springen iets in ( mooi en duidelijk en de tekst in grijs blok). Het is daardoor duidelijker welke reacties er op de oorspronkelijke vraag geschreven worden maar krijg ik dan een melding hiervan bij het klokje rechts bovenin scherm als iemand op een reactie van 6feet10 reageert in een al bestaande tijdlijn van een oorspronkelijk door ander geplaatst bericht zonder dat ik het bericht volg ! (prive mailbox is al vol genoeg) 😉

  Groet 6feet10

  • Dat zou heel handig zijn!

  • Dit weet ik zo niet. Ik zal dit maandag ook bij de bouwer neerleggen. Wat zou jouw voorkeur hebben?

   • Het zou de sociale interactie en dus vragen/antwoorden bevorderen want om heen en weer schakelen tussen mail en forum is niet zo handig !

    Groet 6feet10

  • @6feet10
   Deze functionaliteit is niet nieuw, maar is qua techniek onaangepast ten opzichte van de vorige versie. We vinden het onverstandig om hier op dit moment aan te gaan sleutelen (het is geen simpele aanpassing).
   Je kunt binnen de profielinstellingen opgeven welke topics je wilt volgen en daar krijg je meldingen van. Wil je dat niet, dan vink je het uit.
   Groetjes moderator ^JB

  • Chaim

  Kan het zijn dat er een paar topics verdwenen zijn?
  Zo mis ik, onder andere, het topic “Wat was jouw laatste Hb1Ac”, bijvoorbeeld.
  Ik leer mijn weg weer vinden hier en vind het wel prettig zo. Maar de zoekfunctie is geen verbetering ten opzichte van de oude software.

  • Ik kan dat topic inderdaad ook niet terugvinden. Maar in principe zou álles overgezet moeten zijn, dus zou het niet weg ‘kunnen mogen wezen’. Maar met de defecte zoekfunctie er bij schiet het natuurlijk niet echt op :-). We nemen het mee in het lijstje voor de bouwer!

  • Ik kan dat topic inderdaad ook niet terugvinden. Maar in principe zou álles overgezet moeten zijn, dus zou het niet weg ‘kunnen mogen wezen’. Maar met de defecte zoekfunctie er bij schiet het natuurlijk niet echt op :-). We nemen het mee in het lijstje voor de bouwer!

 • @moderator @chaim volgens mij werkt de hele zoekfunctie niet(goed) . De term Tresiba intypen en de zoekmachine komt net als bij andere vragen weer in :

  Sorry! Deze pagina lijkt een hypo te hebben… Ga terug naar de homepage en tik je zoekwoord in !

  Dit ter info.

  Groet 6feet10

 • Zoekfunctie werkte bij testen prima, maar is nu inderdaad niet in orde. Dit geven we meteen door aan de bouwers, hopelijk kunnen zij er maandagmorgen first thing mee aan de slag. Bedankt voor het signaleren!

  Groetjes

  • Ben42

  Wat ik mis (en in het verleden ook al miste) is dat je op een eenvoudige wijze naar eigen oude berichten kunt gaan. Berichten van een jaar geleden zijn daardoor alleen op een lastige manier bereikbaar.

  Verder is het zo dat bij “Onderwerpen gestart” en “aangemaakte reacties”, er nu niet meer doorgeklikt kan worden naar de oorspronkelijke draad.

  Het is nu dus veel moeilijker of onmogelijk om oude berichten van zowel jezelf als van anderen terug te vinden. Omdat in die berichten vaak informatie van waarde zit, zou ik het op prijs stellen dat deze berichten gemakkelijker en op meerdere manieren toegankelijk worden gemaakt. Vragen herhalen zich vaak en ik wil graag mijn antwoorden hergebruiken. En/of kunnen verwijzen naar mijn eigen antwoorden.

  Vriendelijke groet,
  Ben

 • Wat ik ook mis is dat wanneer je naar een onderwerp ga niet kan zeggen dat je het nieuwste eerst wil zien?

  • Abisko

  @moderator
  Er is iets mis met het topic ‘Leven met polyneuropathie’.
  -Het duurt eeuwig om 1249 berichten op een pagina in te laden.
  -Het laatste bericht is van augustus 2016 door Suikeroom. Suikeroom heeft op Marit gerageerd die een paar 100 berichten zijn laatste reactie gegeven heeft.
  -10 uur geleden zou het laatste bericht gepost moeten zijn maar er is niets van 2018 te vinden.

  Ofwel ontbreken er berichten van de laatste 2 jaar, ofwel is foutief dit in de lijst van recent aangepaste topics gekomen. Gezien ik geen 2 jaar actief ben, is er iets anders mis mee.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.