Home Forums Behandelaren verstopping accu chek insight

verstopping accu chek insight

Beste Mensen,

Ben sinds afgelopen dinsdag begonnen met een insulinepomp, accu chek insight.
Moet zeggen dat de pomp me tot nu toe nog niet tegenvalt, echter heb wel regelmatig de melding dat er een verstopping is (code m24) en dat ik de infusie set moet vervangen. Breng de canule op plekken aan waar ik voorheen niet of nagenoeg niet gespoten heb, slangetje loopt altijd wel door?! Insteek van de pomp is toch dat je minder vaak hoeft te prikken/spuiten en dat je beter ingesteld raakt…..;-)…..maar ga me wel steeds meer ergeren aan het feit dat ik steeds de infusieset moet vervangen?! en krijg het idee dat het aan de pomp ligt?!

Heeft iemand een tip voor mij of herkent iemand dit probleem en is dit op te lossen. In de afgelopen 4 dagen zeker 10x infus vervangen, of zijn dit het gewoon op start problemen.

Hoor graag van mensen die hier meer ervaring mee hebben

mvg,
Martijn

  • Jules

  Martijn,bij een verstopping geef ik een bolus(afgekoplde slang)van ca 3 EH en sluit dan de pomp weer aan,ik weet dan zeker dat de slang niet verstopt zit en de melding van een verstopping blijft dan ook weg,dus meteen alles vervangen doe ik niet meer.
  Wat wel kan is dat je canule knikt en deze de verstopping veroorzaakt.

 • Beste Martijn34

  Ik kan mij vinden in het antwoord van Jules. Misschien is uw inbrengtechniek van het infuussetje niet helemaal goed en zit de canule daardoor geknikt. dit gebeurd iedere pompgebruiker wel eens. Mijn advies is dan ook dit te bespreken met uw Diabetesverpleegkundige. Niet afwachten tot de volgende afspraak maar gewoon even een snelle afspraak maken.
  te veel of te weinig druk bij het inbrengen kan problemen met zich meebrengen.

  Ik wens je veel succes en over een tijdje zal het echt gezien kunnen worden als een opstartprobleem.

  Thijs van Vilsteren
  Medewerker Klantenservice/Diabeteslijn van de Diabetesvereniging Nederland en tevens pompgebruiker

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.