Home Forums Behandelaren Verstopping infuussets Medtronic paradigm

Verstopping infuussets Medtronic paradigm

Ik gebruik sinds maart 2015 tot volle tevredenheid een insulinepomp vande firma medtronic. Met enige regelmaat heb ik een verstopping in mijn infuussets. Dit probleem doet zich voor als ik alles heb vervangen nieuw reservoir gevuld met insuline nieuwe infuusset gezet met quickserter. En dan ga ik bolussen en als er dan 3eh verlopen zijn geeft mijn pomp een alarm verstopping. Ik kijk alles na en meestal vervanging ik alleen de infuusset. En dan loopt het weer goed.

Ik gebruik de infuussets van 9mm medtronic paradigm 60 cm.

Ik ben benieuwd of er meer gebruikers zijn die deze ervaring hebben.

  • Heb je de quickserter echt nodig? Zo niet probeer de infuusset zelf in te brengen, misschien maakt het hulpmiddel er een “knik” in. Dit heb ik wel eens bij de mio, die zit opgerold en geklemd in het systeem en wil daardoor we eens geknakt zijn. Ik gebruik de silhouette sets en dan zonder hulpmiddel.

    • marit

    Meestal heeft de verstopping te maken met het niet goed opdraaien van de infuusset op het reservoir, dit moet heel soepeltjes verlopen dan zit hij goed. Misschien is dit ook bij jou de oorzaak. Ikmzou de inserter wel blijven gebruiken dan weet je zeker dat je hem goed recht inbrengt.

  • Hallo Paul, ik had dit ook en nu draai ik de infusieset op de ampul zo verdoor totdat hij clickt en dan heb je erminder last van.

  • Bij een bepaald pakket van de quickset 60 cm had ik hetzelfde probleem.. Of hij was verstopt of de canule zat dubbel, veel hoge bloedsuikers tot gevolg. Die doos weggegooid en nu nergens meer last van

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.