Home Forums Werken vervangend werk ivm corona

 • ABC

vervangend werk ivm corona

Ik werk in de ouderenzorg als verzorgende. Bij het begin van de Corona crisis ben ik vervangend werk gaan doen, waarbij de 1,5 afstand tussen mij en clienten en/of collega;s gewaarborgd is. Dit omdat ik diabetes type 1 heb (sinds 1981).Uiteraard is dit besluit genomen in overleg met mijn leidinggevende, de bedrijfsarts en mijn internist. Ik ben benieuwd hoe andere die in de zorg werken hun werk doen. Wel gewoon aan het bed, dus niet de 1,5 m in acht nemend. Of net als ik vervangend werk doen. Ik vind het best lastig dat ik niet doe wat ik normaal deed.

 • ik werk als vaste nachtdienst en doe gewoon mij werk en bij de mensen die verdacht waren volgde ik het corona protocol (beschermde maatregelen ) en ja 1,5 meter kun je dan soms niet waarborgen . Ik heb al een aantal collega’s gehad die het hebben gehad .
  Maar ga gewoon werken ,ik heb wel type 2 ,maar ben wel hartpatiënt(hartinfarct)
  Ik maak me er ook niet druk om ,wat je denkt manifesteer je ! Als jij angstig bent dan maakt het lichaam meer cortisol aan wat immuunsysteem onderdrukt ;-)

  Ik heb zoiets krijg ik het dan zie ik dan wel weer , ja zeker als hartpatiënt kan het link zijn (weer een hartinfarct uitlokken ) maar ik lig er niet wakker van ;-)

  gelukkig zijn er nog geen patiënten pos getest ,ik zou wel niet op zo’n afdeling gaan werken .Raken er patiënten van ons besmet dan worden die overgeplaatst naar een speciale afdeling voor corona patiënten voor psychiatrie .

 • Ik vind het netjes dat je werk zich hieraan aanpast!
  Mijn werk werd niet aangepast, ik heb diabetes type 1 en ik ben zwanger(inmiddels nu met zwangerschapsverlof)

  Ik werk als verzorgende IG in de thuiszorg en ik moest alles gewoon doen! Mijn werk gaf aan dat ze de regels van het RIVM volgen en aanpassing was dus schijnbaar niet nodig.

 • heej Suikerklontje 2017

  Gefeliciteerd met je zwangerschap ;-)

  Jammer dat sommige instellingen ,niet naar hun personeel luistert en naar oplossingen zoekt en aanbiedt !

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.