Home Forums Behandelaren verwachtingen diabetesverpleegkundige

verwachtingen diabetesverpleegkundige

Wat mag ik eigenlijk verwachten van mijn diabetesverpleegkundige. Dacht ik, na een controle waarin ik vertelde een operatie betreffende Basaal cel carcinoom en een plaveisel cel carcinoom op mijn onderbenen te hebben gehad met daarna antibiotica kuren. Ze wist niet dat dit huidkanker was. “Dat hoeven wij niet te weten.”” zei ze.

 • Ik kan me voorstellen dat je raar opkijkt, doe ik ook.

 • Ik verwacht van mijn diabetes DVK dat ze me kan helpen met het adviseren van de juiste hoeveelheid en toediening van medicijnen, periodieke controle van mijn bloed, Hba1c, voeten, gewicht, bloeddruk etc. en eventueel wat nieuwe tips heeft over de behandeling van mijn diabetes.
  Ook dat ze me doorverwijst naar de juiste zorgverlening als ik complicaties heb (zo heeft ze me laatst naar de podotherapeut gestuurd)
  Verder is ze het aanspreekpunt als ik wat extra’s of nieuws nodig heb op recept van de diabetesmiddelen leverancier. zoals in de afgelopen tijd met de FSL en nu een met nieuwe pomp.

  Ik verwacht niet van haar dat ze op de hoogte is van alle andere aandoeningen en de invloed daarvan op mijn diabetes, daarvoor moet ik denk ik bij mijn internist zijn.

  Ik hoop dat je er wat aan hebt wat ik van mijn DVK wil, hoe dat voor anderen is en jou is kan ik niet goed inschatten :-)

 • Dan nog even een toelichting op mijn korte reactie. Van een verpleegkundige verwacht ik een medische basiskennis en daar horen ook namen bij van andere aandoeningen dan die waarin zij of hij gespecialiseerd is. Iets anders is of de dvk weet wat die andere aandoening voor invloed heeft op je diabetes. Maar hier gaat het er om dat die dvk niet weet dat carcinoom voor huidkanker staat en dat ook niet nodig vindt.

  • Skrt1

  Hoi,

  Ik verwacht niks meer van mijn diabetes verpleegkundige.
  Als je vragen heb dan word ik afgekapt of ze van weet van niks. Echt een kattekop.
  Ik ga alleen nog maar naar de internist om de 3 maanden.

  • Wat sneu, Skrt1. Ik heb dat met de diabetesverpleegkundigen in mijn huisartsenpraktijk gehad. De een was vooral snauwerig, hoewel ze me laatst in de supermarkt herkende en heel vriendelijk groette. Haar opvolgster was eigenlijk longverpleegkundige die dit er 2x per maand bij deed. Vooral op de cijfertjes en de mens was van ondergeschikt belang. Heeft me veel te veel insuline laten spuiten en heeft lang tegengehouden dat ik naar het ziekenhuis ging. Heb nu een fantastische diabetesverpleegkundige in het ziekenhuis. De eerste behandelaar in 30 jaar waar ik weer vertrouwen in heb. De internist is wat vaag, maar niet onaardig.
   Dus het kan nog. In mijn ziekenhuis zijn er verschillende diabetesverpleegkundigen. Kun je niet naar een andere?

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.