Home Forums Voeding Victoza en constant honger

Victoza en constant honger

Ik gebruik Victoza en ben op een koolhydraatbeperkt dieet. Dat bevalt goed, maar ik val niet af en heb juist constant een hongergevoel. Wie herkent dit en heeft dit kunnen doorbreken?

 • Op Mijnmedicijn.nl kun je heel veel ervaringen van mensen met het medicijn Victoza lezen: https://www.mijnmedicijn.nl/diabetes-suikerziekte-orale-middelen/victoza.

 • Hai!
  Victoza staat er niet echt om bekend een hongergevoel te geven, maar ieder mens is natuurlijk weer anders.
  Voor wat betreft de koolhydraatbeperking, als je volle producten naast de koolhydraatbeperking gebruikt zou je mindre trek moeten hebben. Maar je zegt ook niet af te vallen.
  Lastig om op deze wijze te beoordelen of je de koolhydraatbeperking goed uitvoert.
  Ga je naar een dietist die gespecialiseerd is in koolhydraatbeperking?
  Je mag mij altijd een mail sturen: info@westermandieetadvies.nl
  Groet Danielle Westerman dietist
  Zwolle, Dalfsen, Nieuwleusen

 • Sorry voor mijn veel te late reactie. Mijn internist heeft nog een cliënte met Victoza die net als ik juist honger krijgt. Bij de meeste mensen onderdrukt het juist het hongergevoel. Ik ben onder begeleiding van een diëtiste van het ziekenhuis. Ik eet volle producten zoals volle kwark met noten. In het begin gaf dit dieet mij een voldaan gevoel, maar toen eenmaal de Victoza was verhoogd en ik hypo’s kreeg en het toen weer werd verlaagd is het begonnen. Ik heb heel lang Prednison gebruikt en dit is eigenlijk een vergelijkbaar gevoel. Je hebt geen echte honger in de fysieke zin, maar ook al heb je net gegeten, mijn hersenen registeren het niet. Er is geen verzadiging. Zoals bij Prednison. Dus ik eet wat mijn dieet voorschrijft, maar ik heb de hele dag honger. Heel frustrerend. Mijn diëtiste weet het ook niet.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.