Home Forums Behandelaren Vitrectomie

 • Joan15

Vitrectomie

Wie heeft goede en/of slechte ervaring(en) met vitrectomie?
Mijn arts (Bergmankliniek) raad mij deze operatie aan omdat ik veel last heb van floaters. Ik vind het doodeng EN lees ook veel negatieve berichten??
Graag jullie ervaring!!!

  • Eileen

  Hoi Joan15, ik ben Eileen en heb bijna 40 jaar diabetes type 1. Ongeveer 10 jaar geleden is bij mij door de oogarts een vitrectomieoperatie uitgevoerd. De operatie op zich is mij reuze meegevallen. Je voelt (na de verdoving; dat vond ik niet prettig) er niets van, alleen is het raar dat je tijdens de operatie allerlei handelingen ziet verrichten. Kijk, als de operatie niet nodig is, zou ik het nooit doen (ik bedoel dan in cosmetisch opzicht) want aan iedere operatie zit een risico. Maar als een goede, erkende oogarts vindt dat er een verbetering zal plaatsvinden, wordt het wat anders. Ik ga er vanuit dat de Bergmankliniek goede oogartsen in dienst heeft ?!

   • Joan15

   Hoi Eileen, allereerst hartelijk dank voor je reactie!
   Is jouw zicht beter geworden na de operatie? Was dit direct of pas na verloop van enkele weken of maanden? Heb je nadien nog last gehad van bloedingen? Waar ben jij geopereerd?
   Alvast hartelijk dank voor je antwoord.
   Groetjes Joan

  • LmvdL

  Dag Joan,

  Heb jij inmiddels de vitrectomie ondergaan? Ik heb ook ontzettend last van floaters. Ik wilde deze laten laseren bij OMC Amstelland. Helaas zat de flater die mij het meest parten speelt, te dicht op het nietvlies. Enige optie nog een vitrectomie. Ik hoor ook van alle kanten dat je hier voorzichtig mee moet zijn, maar ik word er helemaal gek van en het worden er steeds meer. Ben benieuwd wat jij uiteindelijk hebt gedaan en wat je ervaringen zijn.

  vriendelijke groetjes

  L.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.