Home Forums Vakantie Vliegen met freestyle libre 2

Vliegen met freestyle libre 2

Binnenkort ga ik op vliegvakantie. Ik het een freestyle libre 2 sensor op mijn arm, en ik moet een extra sensor meenemen om later in mijn vakantie te kunnen plaatsen.
Mijn vraag: kan ik met een sensor op gewoon op Schiphol door de bodyscan bij de security, en kan mijn reserve-sensor door het röntgenapparaat ? Of gaat de boel dan ontregeld worden .
Wie heeft hier ervaring mee, en weet hoe ik dit het beste aan kan pakken

 • Met beiden nooit problemen gehad. Wel heb ik de FSL door de dvk op mijn douaneverklaring voor de insuline en naaldjes laten zetten en dat hij nooit van mijn arm af gehaald mag worden. Noch die douaneverklaring of de toevoeging ooit nodig gehad, meer dan 40 jaar gereisd over de wereld.

  • Bedankt voor je reactie. Maar even voor alle duidelijkheid: de sensoren waren na de bodyscan én röntgen controle nog gewoon werkzaam?
   Ik heb namelijk gehoord dat ze onbruikbaar ( lees niet meer uitleesbaar) zouden zijn.

 • Mijn ervaring is dat de beveiligingspoortjes voor jezelf en je handbagage geen invloed hebben op de werking van je FSL. Ik ben al meerdere keren met FSL door zo’n poortje gegaan (soms met een reservesensor in mijn handbagage) en geen verschil in werking gemerkt. Ook niet toen mijn reservesensor ongebruikt mee terug kwam en voor een 2e keer door de röntgen ging.
  Geen idee hoe hij reageert op full body scan, daar heb ik geen ervaring mee.
  Abbott zegt dat het niet kan, maar zij dekken zich in voor het geval dat…

 • Ja, ik heb alles gewoon kunnen gebruiken. Het enige wat in mijn handbagage gaat is de insuline.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.