Home Forums Vakantie Vliegveld – security – scan – poortje

Vliegveld – security – scan – poortje

Hoi,

Ik heb een ‘discussie’ met de verpleegkundige over de vraag of freestyle-sensoren en insuline door het poortje / scan bij de douane mogen. Ik kan daar op internet geen eenduidig antwoord op vinden. Wie heeft ervaring hiermee?

 • Nooit een probleem mee gehad. Het is inmiddels wel een paar jaar geleden dat we nog vlogen met vakantie. Ik heb de FSL op mijn medische verklaring laten bijschrijven en ook dat hij niet van mijn arm mag worden verwijderd, maar zelfs die medische verklaring heb ik in 40 jaar reizen nooit nodig gehad (Azië, Midden Oosten, Amerika). 7 jaar geleden mocht de reserve FSL van Abbott nog in de ruimbagage (ook gedaan en geen problemen), maar dat is inmiddels veranderd. Tenminste standpunt Abbott.

 • Ook geen problemen mee gehad. Ik heb een verklaring waar al mijn medicijnen etc op staan. Maar er is nog nooit naar gevraagd.

  • Jack H

  Ook nooit problemen mee gehad. Altijd door t poortje geweest. Spullen (spuiten en reservesensor)in handbagage. Wel medicatiepaspoort van apotheek mee in geval van…. Bij de controle zien ze meteen de spullen en de vraag gehad of ik diabetes heb. Bevestigend beantwoord en daarmee klaar.

 • Ik heb er ook nooit problemen mee gehad.
  Vraag een verklaring van je dvk en een medicijnpaspoort bij je aphotheek.
  Ik heb zelf nu een pomp en ook hier moet je wel even de juiste papieren voor aanvragen.

 • Ik ga al jaren op vakantie en neem veel pennen(insuline)mee.plus lantus.
  En sensoren nooit geen gedoe bij de douane gehad.zelfs geen vragen. Al 38jaar diabetes 1

 • Ben Engeland geweest en dat is oa. een onneembare vesting geworden! Had een strak elastisch shirt aan en de sensor zie je direct zitten, had mijn pennen netjes in een map gedaan zodat het overzichtelijk is voor iedereen. Kon mijn shirt uitrekken want ze wilden zien wat het was ik zei niets en trok mijn shirt uit en vertelde wat het was. Toen de insuline hahahaha ja er kon wat anders inzitten immers hè! Uiteindelijk excuses gekregen voor het ongemak..

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.