Home Forums Voeding Voedingschema

Voedingschema

Hallo,

Ik volg een dieet voor mijn zwangerschapsdiabetes en daar wil ik na mijn bevalling mee doorgaan zodat ik geen diabetes type 2 krijg. Maar nou mag ik in mijn dieet maar 1 koekje nemen(biscuit)van 9 koolhydraat. Ik mag er een glas melk bij drinken van ook 7 koolhydraat. In totaal dus 16 koolhydraat voor het tussendoortje in de avond. Ik hou niet van melk en heb niet genoeg aan 1 biscuitje. Kan ik er nog een biscuitje bij nemen in plaats van melk dus dat het toch in totaal 16 koolhydraat is? kan ik dus 2 biscuitjes nemen in plaats van melk? Of 1 plak ontbijtkoek zero van 16 koolhydraat? Je lichaam zal het verschil toch niet merken lijkt mij?

 • Hoi @harlekijntje

  Er is veel informatie op de DVN site inclusief “tig” links

  Tijdens en na je bevalling: wat gebeurt er met je diabetes?

  https://www.dvn.nl/Leven-met-diabetes/Zwangerschap/Tijdens-en-na-de-bevalling

  Verder neem ik aan dat je dieet is aangepast voor moeder+inwonend kind en zo verdeeld over de dag alle voedings stoffen te krijgen die jullie beiden nodig hebben. Zou alleen in overleg dingen aanpassen !

  Na de bevalling en “eventuele” borstvoeding heb je meer mogenlijkheden om te experimenteren.

  Geniet van het kleine wonderin wording :-)

  Groet 6feet10

 • Dankjewel voor je reactie,maar het gaat me ook om na de bevalling of ik ik dan toch een koekje erbij kan nemen,maar alleen als dat kan ik heb 50% kans op diabetes en daar zit ik niet op te wachten.

 • Weet niemand dit??

 • Het lijkt me heel moeilijk om te voorspellen hoe je na de bevalling bent. Probeer een beetje te genieten van je zwangerschap.

 • We zetten je vraag morgen op de Facebookpagina van DVN. Misschien zitten daar meer mensen die jou kunnen helpen met hun ervaringen rondom het voorkomen van diabetes na zwangerschapsdiabetes.
  Op zich heb je natuurlijk gelijk dat als je langzame koolhydraten vervangt door andere langzame koolhydraten dat dat niet uit zou moeten maken. Maar de melkproducten hebben niet alleen koolhydraten, maar ook calcium en andere voedingsstoffen in zich. Die moet je ook gedurende de dag binnen krijgen, lijkt ons.
  Maar even complimenten: wat goed dat je zo bewust naar je eten gaat kijken om diabetes type2 te voorkomen in de toekomst!

  Groetjes moderator Inge

 • Ja danku voor het compliment!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.