Home Forums Nieuw met diabetes Voel me heel de dag prima tot…

Voel me heel de dag prima tot…

Het avond eten!!

Ik heb nu 2 jaar T2 en slik 1000mg metformine in de ochtend en 1000 in de avond.

Recentelijk mijn alcohol verslaving overwonnen en train nu heel veel en eet gezond en sinds die periode voel ik mij echt doodmoe na het avond eten. Heel de dag energievol en na het avondeten is alle energie in 1x weg.

Ik eet niet teveel of te weinig, goed gedoceerd, bruine producten, groene groentes, mager vlees maar voel mij zowat stoned zo moe ben ik pfff.

Baal er echt van, want heb altijd veel te doen op de computer in de avond maar ben amper vooruit te branden :(

De 7e weer aan de beurt voor bloed prikken dus ben benieuwd, maar iemand enig idee?

 • Recentelijk mijn alcohol verslaving overwonnen

  Wat geweldig!!! Wat een strijd moet dat geweest zijn.
  En ja…ik licht dit uit je bericht. Maar puur uit respect voor de moed om een verslaving onder ogen te zien en ervoor te knokken om die te overwinnen en droog te blijven.

  Ben jij even op de goede weg!
  En dan word je “beloond” met die moeheid.
  Je hoeft niet je bloedsuikers bij te houden omdat je tabletten slikt en niet spuit?
  Want je bloedsuikers rond die tijd meten, zou iets kunnen zeggen over wat er met je lijf rond etenstijd gebeurd.

  Ik heb het heel veel jaren, misschien wel 15 gehad, dat rond een uur of 5 ik me ziek ging voelen en misselijk en vooral heel moe. Geen trek ik eten en dan juist als ik moest gaan koken.
  Dat is eigenlijk pas een paar maanden weg en die moeheid dus ook. Nu heb ik het rond een uur of 10/11 in de ochtend. Voelt als een hypo, maar als ik het meet kom ik meestal rond de 13 mmol/l uit, dus te hoog. Een uur later is het gezakt naar rond de 7 mmol.
  Ik ga dat bij mijn volgende afspraak ook eens vragen, hoe dat dan werkt.

  Het heeft, lijkt me, met je metabolisme te maken en hoe die werkt op je bloedsuikers.
  Jouw metabolisme is op de schop gegaan met het stoppen met alcohol, zoals de mijne dat heeft gedaan toen ik stopte met roken.

  Eigenlijk is een internist de aangewezen persoon om een antwoord te kunnen bedenken.
  Of…als je geluk hebt…je huisarts.
  Vraag het eens bij de volgende controle.

  • Ik hoef inderdaad niet te meten omdat ik tabletten slik.

   Heb verder geen klachten alleen die moeheid soms. Nu las ik dat metformine voor een vitamine B12 te kort kan zorgen dus net even die tabletjes gehaald en zien of het verschil maakt.

   Toen ik pas gestopt was met alcohol en dat heeft mij meerdere pogingen gekost had ik vage zenuwpijnen in mijn benen voor weken dus was bang dat ik het permanent beschadigd had maar is gelukkig na cbd olie weer weg gegaan.

 • @Stieri80, Zoals Chaim ook aangaf, mijn complimenten voor het overwinnen van je alcoholverslaving. Dat heb je echt top gedaan.

  Ik weet niet hoelang die verslaving heeft geduurd, maar vergeet niet dat het “opeens” switchen naar een goede levensstijl zijn tijd nodig heeft. Je lichaam heeft wel de nodige dreunen gehad met de consumptie van alcohol.

  Al heb je DM type 2, een bloedsuikermeter kan je helpen. Het kan ook zijn dat je tabletten niet meer voldoende werken en dat je mogelijkerwijs op insuline ingesteld dient te worden.

  Ik zou eerst de HbA1c gehalte afwachten en je klachten met je huisarts overleggen. Mijn insteek is om toch aanschaf van een bloedsuiker meten te overwegen.

  Wanneer bij mij een bloedje finaal uit de bocht vliegt voel ik mij ook doodmoe en val dan rustig tijdens een film in slaap.

  Heel veel succes, en kan je laten weten hoe je gesprek bij de arts is gegaan? Als je dat niet erg vindt?

  Succes!

 • Kan je een goedkope betrouwbare meter aanraden? Heb het al niet breed en door die klote eigen risico betaal ik dus gewoon voor de medicijnen en bloedtesten.

  Ik spreek de dokter eigenlijk nooit, heb altijd een diabeet zuster maar zal de waardes is posten als ze binnen zijn.

 • @stier80; wellicht dat je iets aan deze linkt hebt?

  https://www.dvn.nl/behandelingen/bloedglucosemeters

  Ziektekosten zijn overigens ook als aftrekkosten op te voeren bij de Belastingdienst. Je hebt alleen een voorschrift nodig van je huisarts.
  Op de site van Belastingdienst zie een handig overzichtje wat je kan opvoeren. Een en ander is wel afhankelijk van je inkomen / drempel waar je over heen moet eer je daarvoor in aanmerking komt.

  https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/relatie_familie_en_gezondheid/gezondheid/aftrek_zorgkosten/overzicht_zorgkosten/overzicht_2015_2017

  Zoek anders op de “Digitale Snelweg” naar een bloedsuiker meter. De meter op zich valt volgens mij mee. De teststrips zijn een kostbaarder aangelegenheid.

  Mocht je nog vragen hebben, rustig stellen.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.