Home Forums Lichamelijke complicaties voetschimmel

voetschimmel

Hallo allemaal.
Ik heb al sinds ik diabetes heb last van voetschimmel tussen de tenen, dit heb ik enkele dagen in de 2 a 3 maanden.
Welke middeltjes gebruiken jullie hiervoor? Het jeukt ontzettend en geeft een branderig gevoel waar ik helemaal gek van word.
De voeten doe ik goed afdrogen, dus die blijven niet vochtig. Ik kom niet in zwembaden of sauna’s en mijn douche is schoon.
Alle tips zijn welkom.

 • Bij mij heeft creme met miconazol goed geholpen. Voor op de huid zelf moet je minimaal 4 weken lang tweemaal per dag insmeren en in de schoenen en sokken eenmaal per dag met het miconazolpoeder strooien. Voor een nagel is het 8 maanden smeren, daar ben ik nog mee bezig. Maar het ziet er wel beter uit.

  • Ben42

  Bij mij heeft “Lamisil Once” heel goed geholpen.

  Een enkele behandeling, waarbij je de voeten een paar dagen niet mag wassen of douchen heeft bij mij wonderen gedaan. Het kan toeval zijn, maar na jaren van allerlei middeltjes proberen, waarbij mijn ‘voetschimmel’/’zwemmers-exceem’ iedere keer weer terugkwam. Na de Lamisil Once heb ik daarna jaren geen problemen meer gehad.

  Dit product is in ieder geval het proberen waard.
  Ben

   • MeindM

   Dag Petra,
   Ik gebruik Daktacort, zalf met micronazoinitraat en hydrocortison. Werkt bij mij heel snel en goed.
   Sterkte!

 • Bedankt voor de reacties. Ik ga kijken wat ik mag gebruiken i.v.m met mijn nieren.

 • Pas ook op dat voetschimmel geen kalknagel wordt. Daar had ik namelijk last van en dan ben je verder van huis. De pedicure leerde mij dat als het aan je voet zit het ook in je schoenen zit. Behandel deze dus allebei. Bij de drogist (etos) hebben ze daar een compleet setje voor.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.