Home Forums Corona Voor mij geen vaccinatie

Voor mij geen vaccinatie

Ik heb meer angst voor de gevolgen van een vaccin dan om Corona zelf te krijgen. Die vaccins vertrouw ik voor geen meter and no matter what people say. Ik begin er niet aan! Zelfs de griepprik mijdt ik als de pest.

Ik vraag me nu af wie nog meer zich niet laten vaccineren en ook de reden waarom.

 • Niet weer en opnieuw

  a.u.b. en op ons forum, maatschappij is verdeeld genoeg.

  Iedereen zijn eigen mening/opvatting en waarheden.

  Respecteer iedereen, zie ook de forum spelregels.

  6feet10

  • Dit gaat niet om waarheden zoals die wappies het noemen. Dit gaat puur om de angst voor de vaccins die de markt op zijn gesneld. Ik ben opzoek naar mening en inzichten van anderen!

   Ik heb meerdere complicaties naast diabetes. Vindt je het vreemd dat ik dan terecht angstig ben?

   Niet te snel oordelen AUB

    • Ytsma

    Ik snap heel goed dat mensen angstig kunnen zijn, er is nog steeds veel onduidelijkheid.
    Jammer dat er niet over gesproken kan worden. Angst moet niet je leven beheersen en belangrijke beslissingen moet je niet uit angst nemen.

   • Ik denk dat de mensen die zich niet laten vaccineren uit de dezelfde beweegredenen wel heel erg worden overschaduwd door de wappies die we op TV hebben gezien.

    Het negatieve nieuws verkoopt immers altijd beter als positief nieuws. Laten we het afgelopen jaar tig van dat rotte nieuws hebben gezien

 • EINDE DISCUSSIE !!!!!!!

  • Lees het bovenstaande bericht eens. BEGIN DISCUSSIE!!!!

  • amr

  Ik heb je gerapporteerd.

  • Ik ben er helemaal klaar mee met, wel of niet vaccineren.
   Kijk wat er nu in Staphorst gebeurd. Heel veel Covidpatienten
   in de ziekenhuizen, zijn niet gevaccineerd.
   Moeten we niet met z,n allen de schouders er onder zetten.
   Iedereen mag zijn mening hebben, maar zo komen we er niet.
   En we zullen allemaal de gevolgen kunnen zien, alles wordt duurder
   Ik ben 70 jaar en ben 2x gevaccineerd. Heb diabetes 2,al 15 jaar.
   Erfelijke vorm. Mijn gezondheid is slecht, dus voor mij een reden om
   wel te vaccineren.

   • Olivia Ik begrijp je volkomen. Onthou wel dat de mensen in Staphorst (en ik wil ze niet zwart maken) nogal stug zijn. Het is niet de eerste keer dat er in de biblebeld een uitbraak is.

    Dicht op elkaar zingen in de kerk is niet echt een verstandig plan. Maar breng dit ze eens aan het verstand. De beelden van journalisten waren ook niet mals.

    Leeftijd speelt ook natuurlijk een hele grote rol. Ik was uiteindelijk ook opgelucht dat mijn ouders die de 70 zijn gepasseerd zich hebben laten vaccineren. Want zou dit uiteindelijk over die 30 jaar toch blijken datn het vaccin niet helemaal save was dan acht ik de kans iets kleiner dat zij daar iets van zouden merken (even heel cru gezegt)

 • Waarom zou een discussie niet mogen dan? Iedereen heeft zijn eigen idee, mening en angst.

  Als we de “je doet het voor een ander” uitspraak eruit filteren, komen we op “hoe je jezelf wil beschermen” en dat is een persoonlijk dingetje. Daar wil de TS het dus over hebben; hoe denk jij erover?
  Dat “voor een ander” weg laten is makkelijk; de site van het rivm zelf geeft al aan dat je nog steeds besmet kan raken en anderen kan besmetten, dus die uitspraak haal je keihard onderuit.

  Het heeft ook in de kranten gestaan dat er bijwerkingen zijn en trombose is er één van; er zijn mensen die dat risico niet willen lopen; dat kan- en mag toch?
  Wij hebben hier in huis allemaal corona gehad en het is puur meegevallen; paar dagen snotterig. Mijn vrouw heeft een trombosebeen en longembolie. Haar standpunt is: “corona heb ik overleeft, maar ik ga niet nog eens risico lopen met een vaccinatie”. En laten we wel wezen; je loopt wèl gewoon risico, dat is nu eenmaal zo.

 • Dat we allemaal risico lopen is voor mij ook zo’n punt om het niet te doen. Sinds 2008 heb ik DB1. In al die tijd ben ik 2 keer ziek geweest vanwegen wat misschien een griepje was. Ja daarvoor merkte ik nauwelijks iets. Maar elke keer was ik binnen 2 dagen boven jan en heb hoog uit 1 dag op bed gelegen omdat ik gewoon even geen energie had.

  Wat mensen wellicht niet begrijpen is dat de angst voor gevolgen van een vaccin groter zijn dan om daadwerkelijk Corona te krijgen (wat uit eindelijk toch wel zal gebeuren). Dit tast het kwaliteit van leven toch echt wel aan.

 • Tja, ik kan hier het bekende verhaal houden dat de vaccins afgebroken worden in het lichaam, dat de gevolgen van de vaccinatie statistisch gezien erg klein zijn. Dat gevolgen op lange termijn (30 jaar!??) erg onwaarschijnlijk zijn etc. Dat er ontzettend veel onderzoek is gedaan in zeer korte tijd door heel veel wetenschappers (veel meer dan naar andere vaccins die al jaren gegeven worden) Maar ik kan Theo1979 toch niet overtuigen, zie zijn eerste berichtje: “no matter what people say”. Dan heeft het toch geen zin om het hier nogmaals uitgebreid te hebben over de voor- en nadelen? Kijk maar in willekeurig welke krant. Daar staan elke week wel een keer alle voor- en nadelen genoemd.
  Ik heb al bijna 50 jaar DM1. Ik heb nooit griep. Maar dat zegt niets over mijn kans op COVID. Ik ben wel gevaccineerd en ben daar erg blij mee. Trouwens, dat griepvaccin wordt elk jaar opnieuw iets anders gemaakt. Daar gaat ook lang niet zoveel uur onderzoek aan vooraf. Ik vertrouw op de wetenschap. En ik neem die ontzettend kleine kans op een bijwerking op de koop toe, want die kans is veel en veel kleiner dan de kans op ernstige klachten van covid.

  • Trouwens, dat griepvaccin wordt elk jaar opnieuw iets anders gemaakt. Daar gaat ook lang niet zoveel uur onderzoek aan vooraf

   Ik had daar nog heel wat op kunnen antwoorden. Begin er niet aan want het is niet mijn intentie om hier WEDER MAAL politiek te ‘moeten’ bedrijven. Dit is me al vaker over komen op dit forum.

   Dank je wel dat pro vac’ers weer hun mening en regels mij de strot door proberen te duwen

 • Anke: “Maar ik kan Theo1979 toch niet overtuigen, zie zijn eerste berichtje: “no matter what people say”.

  Maar dat vroeg hij ook niet en was de discussie niet.

  Anke: “bijwerking op de koop toe, want die kans is veel en veel kleiner dan de kans op ernstige klachten van covid

  Na een dergelijke stelling, wil ik wel een keiharde bron zien…….
  Mensen die niet vaccineren worden als “wappies” gezien, mogen niet meepraten (zie dit topic) en worden gelijk gerapporteerd alsof het misdadigers zijn.
  Dat, terwijl alles hangt of staat aan wat nu het grootste risico is……dat bepaal JIJ nu hier. Dan een bron anders rapporteer IK vanwege fake-nieuws!

  • Ben42

  Vrije keuze heeft consequenties vind ik. Maar als vrije keuze gevolgen heeft, dienen de lasten hiervan neergelegd te worden bij de mensen die de lasten veroorzaken.

  Om dit moment ziet het er weer naar uit dat het aantal covid maatregelen weer wat uitgebreid zal worden. Voor een deel veroorzaakt door de vrije keuze.

  In ziekenhuizen wordt reguliere zorg uitgesteld, iedere covid IC patient die zorgt ervoor dat er 9 verrichtingen worden uitgesteld, uiteindelijk is er dus meer capaciteit nodig in de ziekenhuizen. De vrije keuze is ok, maar de kosten die daarmee gepaard gaan zouden ook bij de mensen neergelegd moeten worden die die keuze maken.

  We hebben in Nederland rechten, vrije keuze is daar een belangrijk onderdeel van. Maar bij rechten horen ook altijd verplichtingen. De verplichtingen van de maatschappij worden groter door de vrije keuze, zelf vind ik dan ook dat mensen die de vrije keuze maken ook deze verplichtingen op zich moeten nemen en daarmee niet de anderen in de maatschappij opzadelen.

  Zoals altijd je kunt beter de oorzaken aanpakken dan de gevolgen. Vrije keuze is er mede de oorzaak van dat de R factor momenteel weer huizenhoog boven de 1 is.

  Ben

  • Om mij aan de voorgaande vocid regels te houden was ook mijn vrij keuze. Heb ik dus ook gedaan. Dat er andere zijn die dit nalaten is nog niet een reden mij de schuld in de schoenen te duwen.

   Ook voor jou, dank je wel dat je dit topic gewoon de nek om moest draaien

 • Allereerst: Ik vind dat iedereen recht heeft op een eigen mening wat vaccinatie betreft.
  In mijn tekst had ik het woord ‘ernstige’ toe moeten voegen in deze zin:

  En ik neem die ontzettend kleine kans op een ERNSTIGE bijwerking op de koop toe, want die kans is veel en veel kleiner dan de kans op ernstige klachten van covid.

  Bronnen waardoor ik bovenstaande conclusie trok:

  CBS
  Eén van die ernstige klachten van covid: overlijden. Er werd veel oversterfte gemeld tijdens de corona-epidemie, vanaf maart 2020, maar in de maanden dat er nu gevaccineerd wordt is de oversterfte vrijwel verdwenen.

  Site RIVM. Long-covid: nog niet alles over bekend.
  Mensen met Long COVID hebben klachten zoals vermoeidheid, kortademigheid, pijn op de borst, spierpijn, hoofdpijn, hartkloppingen, aanhoudende verhoging, langdurig verlies van reukvermogen, of kampen met een depressie of vergeetachtigheid. Dat laatste wordt vaak ‘brain fog’ genoemd. Sommige van die klachten blijven lang bestaan, maar de ernst ervan kan wel afnemen in de loop van de tijd.

  Hoe vaak komt Long COVID voor?
  Dat is nog niet zeker. Volgens een eerste schatting heeft maximaal 1 op de 5 personen 4 of 5 weken na een positieve test nog klachten. Dat aantal neemt verder af 12 weken of langer na de besmetting. Er is nog geen optimale behandeling voor Long COVID. Daarom wordt wereldwijd onderzoek gedaan naar Long COVID.

  Dus ernstige klachten na een covid-besmetting maximaal 1 op de 5 personen. Zie ook de site. Dit betreft niet alleen mensen die in het ziekenhuis zijn opgenomen! Het kan natuurlijk ook “meevallen”, misschien is het maar 1 op de 100, maar daar lijkt het nu nog niet op getuige de tekst op de RIVMsite.

  Wat de ernstige bijwerkingen betreft: Lareb site.
  Ernstige bijwerkingen, met bewezen dood door vaccinatie, zijn gelukkig niet vaak voorgekomen. In het rapport t/m midden april 2021 worden de volgende getallen genoemd: 3,7 miljoen injecties gegeven in 14 weken; 257 overlijdens gemeld, waarvan bij 42 mensen, vaak ouderen of mensen met een fragiele gezondheid, de bijwerkingen wellicht bijgedragen hebben tot eerder overlijden. Van 87 mensen was er te weinig bekend om de conclusie te trekken over de rol van vaccinatie.

  Na het lezen van deze sites kwam ik dus tot mijn conclusie.

 • Bij deze mooie post. Lees mijn eerste bericht nog eens en hou dan even in gedachten dat de bijwerkingen meestal pas na 30 jaar pas echt goed in kaart zijn te brengen.

  Lees ook volgende keer alle posts. Dat scheelt een groot stuk gebakkelei.

  Nogmaals, dank mijn topic de nek om is gedraaid!

  • Ron

  Ik heb aangeboren diabetes 1, uiteraard daarbij veel andere klachten, dat is geen enkel reden om angst te hebben voor vaccinatie, ik vindt niet vaccineren om welke reden ook, asociaal tegen de maatschappij, als je ziek wordt door corona, ga je dan ook niet naar de dokter cq ziekenhuis?

  • Niet naar de dokter of het ziekenhuis?

   En waarom dan wel niet? Omdat een ongevaccineerde volgens jou geen recht daarop heeft?
   Omdat MIJN 400 euro in de maand minder goed is dan de jouwe??

   Zieke mensen moeten geholpen worden, punt! Niet zo demoniseren!
   Er zijn hier mensen die nog nooit één dubbeltje aan zorgkosten betaald hebben, geen ziekenfonds betaald hebben; zij dienen ook gewoon geholpen te worden.
   Ik betaal me scheel en -volgens de eed die artsen afleggen- moet ook een ongevaccineerde geholpen worden.

   Als jij tegen een boom rijdt, ga je dan ook niet naar het ziekenhuis? Gewoon, omdat je beter op had moeten letten?

  • Ron

  Griepprik meiden als de pest schrijf je ook nog??? Meid je ook de insuline? Ik neem je echt niet serieus, maar het gevaarlijke is dat jij met jou instelling andere mensen in gevaar brengt….ook je familie en vrienden, beseft dat eens….

  • @ron
   “dat jij met jou instelling andere mensen in gevaar brengt….”

   Waar staat nou precies ook alweer dat je na vaccinatie géén corona kan krijgen én dat je anderen niet meer kan besmetten?

   Dus hoezo: “je doet het voor anderen”? Hoezo: “anderen in gevaar brengen”?

   Overigens; zo’n 83% van de mensen is toch volledig gevaccineerd nu?
   HOE kan het dan dat we op een nieuw record zitten tov. vorig jaar toen nog niemand gevaccineerd was?

   Ga naar een bioscoop; ik heb liever een ongevaccineerde naast me! Ik weet tenminste ZEKER dat hij geen corona heeft want hij moest zich laten testen!
   Een gevaccineerde NIET! En kan DUS net zo goed dragen als verspreiden!

   Kijk hier maar eens en lees de tekst ook waar staat: “iedereen was gevaccineerd”
   https://www.telegraaf.nl/nieuws/436494774/busreis-oud-parlementariers-blijkt-brandhaard-corona

   Dus mensen demoniseren, ze gevaarlijk noemen: DAT is pas gevaarlijk!
   Dat deugen ten koste van alles, op je high horse gaan zitten en anderen de les lezen terwijl je dus feitelijke onwaarheden verteld.
   Zat van dat gedeug. LEES je eens in en praat niet domweg na wat iemand zegt om r maar bij te horen!

  • Ik vind dat de reacties nu wel ver gaan. Volgens mij heeft het ook vrij weinig nut om met jou in discussie te gaan want met de opmerking over insuline sla je de plank wel GIGANTISCH mis. Ben toch bang dat er iets niet helemaal juist is met jou zienswijze.

  • Vreven

  Als je je zou laten vaccineren zou dat moeten zijn omdat je denkt dat het beter is voor je gezondheid, niet omdat je dan BV naar de kroeg kan. De meeste mensen laten zich vaccineren om de verkeerde reden, meegaan met deze politiek betekent steeds meer vrijheid inleveren.

   • Ben42

   Vreven schreef:
   “….meegaan met deze politiek betekent steeds meer vrijheid inleveren.”

   Inderdaad we hebben onze vrijheid al ingeleverd voor/door/met :
   Het dragen van de veiligheidsriem in het verkeer, scheelt een paar honderd doden per jaar, maar je levert toch wel de vrijheid in.
   Het niet meer mogen roken en anderen laten meeroken in zeer veel binnenruimtes, scheelt waarschijnlijk wel wat doden, maar je levert toch wel wat vrijheid in.
   Het niet mogen dragen van vuurwapens, misschien scheelt het wat doden, maar we worden toch wel beperkt in onze vrijheid.
   Voor de Belgen onder ons, in Belgie is de polio vaccinatie verplicht, scheelt wel wat gehandicapte mensen, maar het is niet je eigen keuze.

   Hier de lockdowns en alle beperkende maatregelen van het afgelopen jaar, scheelt wel wat tienduizenden doden, maar je levert toch maar je vrijheid in.

   Voor mensen die niet begrijpen dat het bovenstaande zeer cynisch is, dit is cynisch bedoelt. Daar waar je vrijheid de vrijheid van andere mensen aantast dient er zorgvuldig afgewogen worden welke vrijheden beperkt moeten worden. Zouden we in Nederland niet de beperkingen hebben gehad tijden de Corona en zouden mensen niet gevaccineerd zijn dan zou dat in totaal richting de 100 000 doden hebben gegeven.

   De keuze van niet vaccineren mag voor mij vrij zijn, maar dan dienen de consequenties van die keuze ook bij de mensen neer gelegd te worden die die vrije keuze maken.

   Als iedereen boven de 14 in Nederland gevaccineerd zou zijn, dan zou de R factor waarschijnlijk al lang onder de 1 zijn. Hierdoor zou het aantal besmettingen over de tijd afnemen en er vrijheids beperkende maatregelen meer nodig zouden zijn.

   En Nee een R factor van 0 is niet haalbaar, maar een R factor van onder de 1 dat is voldoende en wenselijk. Zolang het aantal besmettingen maar afneemt dan gaan we de goede richting op. De niet gevaccineerden zijn niet volledig verantwoordelijk voor de gehele R factor, deze wordt ook voor een groot deel bepaald door de D variant van het virus. Maar de niet gevaccineerden zijn wel verantwoordelijk voor een deel van de R factor. Zoals al gezegd waarschijnlijk zou de R factor onder de 1 komen als iedereen boven de 14 in Nederland gevaccineerd zou zijn.

   De overheid komt straks om 19:00 met meer beperkende maatregelen en die zijn het directe gevolg van een R factor die ruim boven de 1 uitkomt.
   Mijn vrijheid wordt daarmee ernstig beperkt door een keuze van een ander, niet helemaal terecht vanuit mijn gezichtspunt.

   Vaccineren is beter voor de gezondheid en vaccineren is beter voor de samenleving, dat is ondertussen wel duidelijk. Alleen aan je eigen gezondheid denken en daarbij het nog fout hebben ook, dat soort mensen moet beschermd worden.

   Vriendelijke groet,
   Ben

   • @ben42,

    “Als iedereen boven de 14 in Nederland gevaccineerd zou zijn, dan zou de R factor waarschijnlijk al lang onder de 1 zijn.”

    Waar haal je die ONZIN dan vandaan??
    Zie mijn post boven Vreven:
    Dus hoezo: “je doet het voor anderen”? Hoezo: “anderen in gevaar brengen”?

    Overigens; zo’n 83% van de mensen is toch volledig gevaccineerd nu?
    HOE kan het dan dat we op een nieuw record zitten tov. vorig jaar toen nog niemand gevaccineerd was?

    Ga naar een bioscoop; ik heb liever een ongevaccineerde naast me! Ik weet tenminste ZEKER dat hij geen corona heeft want hij moest zich laten testen!
    Een gevaccineerde NIET! En kan DUS net zo goed dragen als verspreiden!

    Kijk hier maar eens en lees de tekst ook waar staat: “iedereen was gevaccineerd”
    https://www.telegraaf.nl/nieuws/436494774/busreis-oud-parlementariers-blijkt-brandhaard-corona

    KIJK en LEES gewoon eens en gebruik je verstand ipv Hugo blindelings napraten!
    LEES op de site van het RIVM en daar zie je dat je gewoon nog corana kan krijgen EN anderen kan besmetten!!

    Nu ga jij lekker gevaccineerd overal naar binnen, maar ben je er ECHT ZEKER van dat je niets hebt en dus ook een ander niet kan besmetten?? Eerlijk?
    DAN laat ik me liever testen voordat ik ergens naar binnen ga!
    Maar IK ben een gevaar voor de maatschappij; wat een domme denkwijze!

   • Even bekrachtigen dat:

    Een aantal collega’s van me hebben het te pakken. 1 ervan ligt zelfs in het ziekenhuis. EN HIER KOMT HET! ZE WAREN ALLEN VOLLEDIG GEVACCINEERD! Plus het geval dat ik van een weet dat hij besmet is geraakt door een kennis. En ja, deze was volledig gevaccineerd. De buren van hem zitten ook thuis. And gues what: Ze ware volledig gevaccineerd.

    Mensen, kap met het zwart maken van ongevaccineerden. Dat zij het sneller verspreiden is bullcrap. Tevens was het niet het geen waar op ik duide wanneer ik de topic starte. Ik had het over ANGST en gevolgen.

  • Ben42

  HOE kan het dan dat we op een nieuw record zitten tov. vorig jaar toen nog niemand gevaccineerd was?

  Vorig jaar was de situatie anders, o.a. nu hebben we de D variant. Ook hebben we nu geen volledige Lockdown en de mensen zijn een stuk slordiger met de regels. Voor mij is dit uit de berichtgeving wel duidelijk geworden.

  En ja met vaccinatie is het risico minder, niet nul. De R factor is momenteel 1.2 per vier dagen. Een reductie van 25 procent is al voldoende om de R onder de 1 te krijgen.

  In de bioscoop ben je misschien beter af met iemand die de laatste 24 uur een PCR test heeft gehad, maar ik kom niet veel in de bioscoop, wel in winkels. En ik zou ook graag weer met het openbaar vervoer gaan, maar dat risico neem ik nog even niet.

  KIJK en LEES gewoon eens en gebruik je verstand ipv Hugo blindelings napraten!

  Een dergelijk opmerking vind ik niet kunnen op dit forum. Ik heb niet bekend gemaakt waar ik mijn informatie vandaan heb, ook de insinuatie dat ik mijn verstand niet zou gebruiken vind ik een directe persoonlijke aanval. Hou het bij feiten en argumenten en laat persoonlijke aanvallen achterwege.

  En met de eerste zin waarin “waarschijnlijk” staat hoef je het niet eens te zijn en misschien wel terecht dat je daaraan twijfelt, maar hier onmiddelijk de gradatie ONZIN aan te plakken geeft voor mij wel aan dat je je hebt ingegraven in je eigen denkbeelden. (Mijn mening niet een feit).

  Hou de discussie beschaafd,
  Vriendelijke groet,
  Ben

  • Eef

  Ik had nog nooit een antigriepprik gehad.
  Zelden een beetje griep gehad.
  Dan haal ik een keer een (anti)griepprik…
  Een week later had ik een stevige griep !

 • Hee Theo ik heb alle prikken gehad griep en covid en nergens last van en kan overal naar binnen als je gewoon aan de regels houd is er niks aan de hand maar als jij steeds naar die doomdenkers luistert kan je beter binnen blijven en voor het raam gaan zitten kun je ook niks oplopen wat zal jij je eenzaam gaan voelen dus ga die prikken halen en je mag nog kiezen ook je hoeft je nergens voor te schamen en er zijn al miljoenen prikken gezet dus ze zijn heus wel veilig doe je best.

  • Toya

  Theo, ieder zijn mening maar mocht jij ooit opgenomen moeten worden op de IC besef dan wel dat jij door je foutieve en kortzichtige manier van leven de plaats van een ander inneemt die buiten zijn schuld om deze IC-plaats nodig had. Kruip maar gauw terug onder de steen waar je net onder vandaan gekomen bent. Ergens heb ik medelijden met je

  • Toya,

   Er liggen ook mensen op de ic die wél gevaccineerd zijn hoor.
   Ook kunnen gevaccineerden anderen besmetten en waar denk je dat de meeste besmettingen nu vandaan komen? Ongevaccineerden? NEE, die moesten zich laten TESTEN……van hen wist je tenminste zeker dat ze niet besmet waren.

   Maar jouw gedachtengang is heel gevaarlijk.
   Een ongevaccineerde zou dus niet op de ic mogen.
   Een roker dan ook niet?
   Iemand met overgewicht dan ook niet?
   Iemand die van het keukentrapje viel dan ook niet?
   Iemand die niet goed uitkeek in de auto dan ook niet?

   Dit houdt dan niet meer op; steeds meer willen om er zelf maar beter van te worden: “ik doe blindelings alles wat de overheid zegt dus IK wordt dan gelijk geholpen en ALLEEN IKKE!”

   Misschien is het een goed idee om te stoppen met mensen te demoniseren die zich niet willen laten vaccineren; eigen keuze!
   Zei Hugo de Jonge ook, nietwaar??
   Doe je het voor een ander? NEEEEEE!!!!!
   Zoveel is nu wel duidelijk, toch?!! Als je DAT niet ziet……
   Je kan net zo goed besmet raken en anderen besmetten namelijk!! (Site RIVM!!)

 • Schermafbeelding-2021-11-16-om-23-58-22

  “Kleine kans, 1:10000”
  Hmm, zo klein is dat niet met miljoenen gezette vaccins.

  Mag iedereen even ZELF bepalen of hij/zij/het deze RISICO’S wilt nemen??
  ZONDER voor alles wat mooi en lelijk is uitgemaakt te worden?

  De link, voor mensen die wèl zelfstandig willen denken èn wat onderzoek doen: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/5266027/vaccins-corona-covid-19-bijwerkingen

  Hopelijk valt het OOK OP, dat al die ernstige zaken, er LATER bijgekomen zijn.
  Bedenk dan ook even of dat door de normale media zoals radio- en tv uitzendingen, OF door de overheid AAN U GEMELD IS?
  Zo nee; waarom zou dat zijn?

 • De link, voor mensen die wèl zelfstandig willen denken èn wat onderzoek doen:

  Je vind het vervelend om geframed te worden als wappie maar hebt geen probleem te insinueren dat ‘de anderen’ schapen zijn, typisch.

  • Ik insinueer niet; ik stel vast en noem het beestje bij de naam.
   Feiten zijn overduidelijk en nóg ziet men het niet in.

  • Momo

  @moderator
  Ik stel voor om dit onderwerp te sluiten. De toon wordt er niet bepaald vriendelijker op en ik heb ook niet het idee dat mensen nader tot elkaar komen. Ik vraag me ook af in hoeverre de huidige reacties nog echt in relatie staan tot diabetes. Het lijkt er meer op dat iedereen vooral bezig is om net zoals in de rest van de maatschappij de ander te overtuigen van zijn/haar ‘gelijk’ of ‘ongelijk’. Ik denk dat het vanuit ieders omgeving al duidelijk is dat het een heel lastig onderwerp is om elkaar in te vinden. Ik vind een goede discussie altijd nuttig maar als dat uitmondt in ruzie of heftige bewoordingen dan lijkt me dat weinig zinvol.

Er kan niet meer gereageerd worden op het bericht ‘Voor mij geen vaccinatie’.